Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kuřecí prsa se salátem z červeného zelí a celeru

Kuřecí prsa se salátem z červeného zelí a celeru

Ingredience

800 g kuřecích prsou bez kosti
100 g hladké mouky
3 lžíce koření Gurmánské kuře Vitana
4 lžíce olivového oleje
400 g červeného zelí
200 g celeru
1 jablko
1 citron
sůl
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce agávového sirupu
30 g mikrobylinek ředkvičky
30 g čerstvého koriandru
1 snítka čerstvého tymiánu

Postup přípravy

1. Omytá a osušená kuřecí prsa obalte ve směsi mouky a koření. V pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje a prsa opečte z obou stran dozlatova. Dejte stranou zakryté odpočinout.
2. Mezitím ve velké míse smíchejte najemno nakrouhané zelí, očištěný celer pokrájený na tenké nudličky a omyté jablko na tenké plátky. Osolte a zakapejte šťávou z půlky citronu.
3. V malé misce metličkou smíchejte jablečný ocet se šťávou z druhé půlky citronu, lžící olivového oleje a agávovým sirupem. Do salátu přidejte výhonky, natrhaný čerstvý koriandr a dresink. Důkladně promíchejte.
4. Kuřecí prsa servírujte se salátem a ozdobte snítkou čerstvého tymiánu.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty