Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

800 g kuřecích prsních řízků
80 ml olivového oleje
sůl
½ lžičky grilovacího koření
1 červená cibule
2 hrušky
3 větvičky tymiánu
350 g červené řepy krájené na kostky nebo plátky
2 lžíce červeného vinného octa
sůl a pepř
1 lžíce lesního medu
50 g natural kešu oříšků
1 lžička cukru krystal
½ citronu
100 g rukoly
kuskus

Postup přípravy

Maso očistěte, osušte a nakrájejte na menší plátky. Promíchejte s olejem, solí a grilovacím kořením. Cibuli nakrájejte na nudličky. Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Rozpalte pánev a zprudka opečte kuřecí maso dozlatova. V další pánvi orestujte cibuli s tymiánem a řepou. Přidejte ocet, osolte, opepřete, zalijte medem a chvíli povařte. Pánev po kuřecím mase vytřete ubrouskem a opečte v ní hrušky s kešu oříšky. Zaprašte cukrem, zakapejte šťávou z citronu a nechte lehce zkaramelizovat.

Servírujte s kuskusem. Na talíř dejte nejprve kuskus a směs řepy, na ni vyskládejte hrušky, rukolu a nakonec ozdobte kuřecím masem.

Pomohl vám recept?
15hodnocení4

Další videorecepty