×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí prsa s červenou řepou a hruškami 

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Kuřecí prsa s červenou řepou a hruškami 

Co budete potřebovat

800 g kuřecích prsních řízků
80 ml olivového oleje
sůl
½ lžičky grilovacího koření
1 červená cibule
2 hrušky
3 větvičky tymiánu
350 g červené řepy krájené na kostky nebo plátky
2 lžíce červeného vinného octa
sůl a pepř
1 lžíce lesního medu
50 g natural kešu oříšků
1 lžička cukru krystal
½ citronu
100 g rukoly
kuskus

Jak na to?

Maso očistěte, osušte a nakrájejte na menší plátky. Promíchejte s olejem, solí a grilovacím kořením. Cibuli nakrájejte na nudličky. Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Rozpalte pánev a zprudka opečte kuřecí maso dozlatova. V další pánvi orestujte cibuli s tymiánem a řepou. Přidejte ocet, osolte, opepřete, zalijte medem a chvíli povařte. Pánev po kuřecím mase vytřete ubrouskem a opečte v ní hrušky s kešu oříšky. Zaprašte cukrem, zakapejte šťávou z citronu a nechte lehce zkaramelizovat.

Servírujte s kuskusem. Na talíř dejte nejprve kuskus a směs řepy, na ni vyskládejte hrušky, rukolu a nakonec ozdobte kuřecím masem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí prsa s červenou řepou a hruškami 

Hlavní chod Snadné Maso Něco lehkého Bez laktózy Tip týdne , Tymián
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

800 g kuřecích prsních řízků
80 ml olivového oleje
sůl
½ lžičky grilovacího koření
1 červená cibule
2 hrušky
3 větvičky tymiánu
350 g červené řepy krájené na kostky nebo plátky
2 lžíce červeného vinného octa
sůl a pepř
1 lžíce lesního medu
50 g natural kešu oříšků
1 lžička cukru krystal
½ citronu
100 g rukoly
kuskus

Jak na to?

Maso očistěte, osušte a nakrájejte na menší plátky. Promíchejte s olejem, solí a grilovacím kořením. Cibuli nakrájejte na nudličky. Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Rozpalte pánev a zprudka opečte kuřecí maso dozlatova. V další pánvi orestujte cibuli s tymiánem a řepou. Přidejte ocet, osolte, opepřete, zalijte medem a chvíli povařte. Pánev po kuřecím mase vytřete ubrouskem a opečte v ní hrušky s kešu oříšky. Zaprašte cukrem, zakapejte šťávou z citronu a nechte lehce zkaramelizovat.

Servírujte s kuskusem. Na talíř dejte nejprve kuskus a směs řepy, na ni vyskládejte hrušky, rukolu a nakonec ozdobte kuřecím masem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty