Kuřecí prsa s červenou řepou a hruškami
Ingredience
800 g | kuřecích prsních řízků |
80 ml | olivového oleje |
sůl | |
½ | lžičky grilovacího koření |
1 | červená cibule |
2 | hrušky |
3 | větvičky tymiánu |
350 g | červené řepy krájené na kostky nebo plátky |
2 | lžíce červeného vinného octa |
sůl a pepř | |
1 | lžíce lesního medu |
50 g | natural kešu oříšků |
1 | lžička cukru krystal |
½ | citronu |
100 g | rukoly |
kuskus |
Postup přípravy
Maso očistěte, osušte a nakrájejte na menší plátky. Promíchejte s olejem, solí a grilovacím kořením. Cibuli nakrájejte na nudličky. Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Rozpalte pánev a zprudka opečte kuřecí maso dozlatova. V další pánvi orestujte cibuli s tymiánem a řepou. Přidejte ocet, osolte, opepřete, zalijte medem a chvíli povařte. Pánev po kuřecím mase vytřete ubrouskem a opečte v ní hrušky s kešu oříšky. Zaprašte cukrem, zakapejte šťávou z citronu a nechte lehce zkaramelizovat.
Servírujte s kuskusem. Na talíř dejte nejprve kuskus a směs řepy, na ni vyskládejte hrušky, rukolu a nakonec ozdobte kuřecím masem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY