×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Krůtí ragú s papardelle

Další recepty a články

Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Marinovaná hovězí žebra
Marinovaná hovězí...
Marinovaná hovězí žebra
Marinovaná hovězí žebra

Krůtí ragú s papardelle

Co budete potřebovat

2 mrkve
1 cibule
2 stroužky česneku
2 rajčata
2 krůtí stehna
sůl
3 lžíce olivového oleje
3 větvičky tymiánu (nebo 1 lžíce sušeného)
1 větvička rozmarýnu (nebo 1 lžíce sušeného)
1 lžíce sušené šalvěje
100 ml červeného vína
700 ml rajčatového pyré
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíci třtinového cukru
150 ml vody
1 kostka zeleninového bujónu
500 g papardelle
parmazán

Jak na to?

Mrkev očistěte a nakrájejte na širší kolečka. Cibuli a česnek pokrájejte najemno. Rajčata rozpulte, vykrojte semínkové středy a nakrájejte na kostky.
Krůtí stehna osolte. V hlubším hrnci rozpalte olivový olej a zprudka na něm stehna opečte, aby se maso zatáhlo.
Pak stehna vyjměte a vložte do hrnce cibuli, česnek a čerstvé bylinky, které svážete k sobě nití. Pár minut restujte, dokud cibule nezesklovatí. Přidejte mrkev a dále opékejte.
Po dvou minutách přimíchejte rajčata. Vložte krůtí stehna a podlijte vínem. Když se víno lehce odpaří, přidejte rajčatové pyré, protlak, cukr, podlijte vodou a vložte bujón, který prsty trochu rozmělněte.
Přiklopte a na mírném ohni vařte, dokud maso nebude odpadávat od kosti, zhruba tři hodiny. Občas promíchejte.
Ke konci vyjměte stehna, zbytky bylinek a maso vidličkou oberte a natrhejte na menší kousky.
Pokud je omáčka moc řídká, odklopenou ji vařením ještě zredukujte.
Uvařte papardelle dle návodu, maso vraťte zpátky do omáčky, promíchejte a podávejte těstoviny polité ragú a posypané parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí ragú s papardelle

Hlavní chod Snadné Maso Párty Magazín 1/2018
Průměrné hodnocení 3 (12)
Zimní večer, červené víno, krůtí ragú – ideální atmosféra pro romantickou večeři nebo vzácnou návštěvu. Příprava sice zabere více času, odměnou vám však bude skvělé jídlo a obdiv strávníků.

Co budete potřebovat

2 mrkve
1 cibule
2 stroužky česneku
2 rajčata
2 krůtí stehna
sůl
3 lžíce olivového oleje
3 větvičky tymiánu (nebo 1 lžíce sušeného)
1 větvička rozmarýnu (nebo 1 lžíce sušeného)
1 lžíce sušené šalvěje
100 ml červeného vína
700 ml rajčatového pyré
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíci třtinového cukru
150 ml vody
1 kostka zeleninového bujónu
500 g papardelle
parmazán

Jak na to?

Mrkev očistěte a nakrájejte na širší kolečka. Cibuli a česnek pokrájejte najemno. Rajčata rozpulte, vykrojte semínkové středy a nakrájejte na kostky.
Krůtí stehna osolte. V hlubším hrnci rozpalte olivový olej a zprudka na něm stehna opečte, aby se maso zatáhlo.
Pak stehna vyjměte a vložte do hrnce cibuli, česnek a čerstvé bylinky, které svážete k sobě nití. Pár minut restujte, dokud cibule nezesklovatí. Přidejte mrkev a dále opékejte.
Po dvou minutách přimíchejte rajčata. Vložte krůtí stehna a podlijte vínem. Když se víno lehce odpaří, přidejte rajčatové pyré, protlak, cukr, podlijte vodou a vložte bujón, který prsty trochu rozmělněte.
Přiklopte a na mírném ohni vařte, dokud maso nebude odpadávat od kosti, zhruba tři hodiny. Občas promíchejte.
Ke konci vyjměte stehna, zbytky bylinek a maso vidličkou oberte a natrhejte na menší kousky.
Pokud je omáčka moc řídká, odklopenou ji vařením ještě zredukujte.
Uvařte papardelle dle návodu, maso vraťte zpátky do omáčky, promíchejte a podávejte těstoviny polité ragú a posypané parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Marinovaná hovězí žebra
Marinovaná hovězí žebra
Marinovaná hovězí žebra
Marinovaná hovězí žebra

Inspirujte se podobnými recepty