Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKřupavé bramboráky se škvarky a pečenými jablky
Albert logoAlbert logo
  • Křupavé bramboráky se škvarky a pečenými jablky
Křupavé bramboráky se škvarky a pečenými jablky

Křupavé bramboráky se škvarky a pečenými jablky

Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Bezlepkové
Párty
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Skořice celá 1 ks
  • Jablko 1 kg
  • Cukr třtinový 2 plž
  • Brambory typu C 1 kg
  • Vejce 2 ks
  • Sůl
  • Muškátový oříšek
  • Škvarky 120 g
  • Olej slunečnicový
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Skořice celá 1 ks
  • Jablko 1 kg
  • Cukr třtinový 2 plž
  • Brambory typu C 1 kg
  • Vejce 2 ks
  • Sůl
  • Muškátový oříšek
  • Škvarky 120 g
  • Olej slunečnicový
  • Cibulka jarní 2 ks

Příprava

1
Kilo jablek dobře omyjte, odstraňte jádřince a nakrájejte na kousky. Dejte do hrnce a zalijte 100 ml vody. Osolte, přidejte celou skořici a 2 lžíce třtinového cukru. Vařte jablka do změknutí.
2
Kilo brambor oloupejte a nastrouhejte na hrubším struhadle. Vymačkejte z brambor přebytečnou vodu přes plátno nebo přes cedník. Přidejte rozklepnutá 2 vejce, osolte a přidejte špetku nastrouhaného muškátového oříšku a 100 g škvarků.
3
Na pánvi rozpalte vždy lžíci oleje a smažte na něm bramboráky rozprostřené do tenké vrstvy, z obou stran dozlatova. Zbylých 20 g škvarků opečte na pánvi dokřupava.
4
Bramboráky podávejte s připraveným rozvarem z jablíček, posypte opečenými škvarky a ozdobte najemno nasekanými 2 jarními cibulkami. Už vás honí mlsná? Můžete podávat.
1
Kilo jablek dobře omyjte, odstraňte jádřince a nakrájejte na kousky. Dejte do hrnce a zalijte 100 ml vody. Osolte, přidejte celou skořici a 2 lžíce třtinového cukru. Vařte jablka do změknutí.
2
Kilo brambor oloupejte a nastrouhejte na hrubším struhadle. Vymačkejte z brambor přebytečnou vodu přes plátno nebo přes cedník. Přidejte rozklepnutá 2 vejce, osolte a přidejte špetku nastrouhaného muškátového oříšku a 100 g škvarků.
3
Na pánvi rozpalte vždy lžíci oleje a smažte na něm bramboráky rozprostřené do tenké vrstvy, z obou stran dozlatova. Zbylých 20 g škvarků opečte na pánvi dokřupava.
4
Bramboráky podávejte s připraveným rozvarem z jablíček, posypte opečenými škvarky a ozdobte najemno nasekanými 2 jarními cibulkami. Už vás honí mlsná? Můžete podávat.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 12 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 12 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.