Krkovice s cidrem, hořčicí a javorovým sirupem
Ingredience
2 | stroužky česneku, prolisované |
2 | lžíce třtinového cukru |
2 | lžičky mletého chilli |
sůl | |
1 | lžíce olivového oleje |
4 | plátky vepřové krkovice |
Na glazuru | |
---|---|
300 ml | jablečného cidru |
50 ml | javorového sirupu |
1 | lžíce dijonské hořčice |
drcené chilli podle chuti | |
Na salát | |
1 | lžíce tekutého medu |
šťáva z ½ citronu | |
3 | lžíce panenského olivového oleje |
sůl a čerstvě mletý pepř | |
4 | hrsti rukoly |
1 | jablko |
Postup přípravy
Nejdřív připravte salát. Prošlehejte med, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř. Do misky dejte rukolu a přidejte k ní jablko nakrájené na sirky. Zalijte zálivkou a důkladně promíchejte. Rozehřejte gril. V rendlíku připravte glazuru – smíchejte cidre, javorový sirup, hořčici, chilli a osolte. Přiveďte k varu. V malé misce promíchejte česnek s cukrem, chilli kořením, solí a olejem; vznikne hmota, která konzistencí připomíná pastu. Z obou stran jí potřete krkovice. Maso položte na gril a potírejte ho glazurou ze cidru. Grilujte 2 minuty, pak maso otočte a potírejte i z druhé strany. Stejným způsobem maso ještě několikrát obraťte a potřete – celkem krkovice potřebují na grilu asi 10 minut. Podávejte s připraveným salátem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY