×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Krkovice s cidrem, hořčicí a javorovým sirupem
30 minut , Snadné ,

Krkovice s cidrem, hořčicí a javorovým sirupem

Co budu potřebovat

2 stroužky česneku, prolisované
2 lžíce třtinového cukru
2 lžičky mletého chilli
sůl
1 lžíce olivového oleje
4 plátky vepřové krkovice
Na glazuru
300 ml jablečného cidru
50 ml javorového sirupu
1 lžíce dijonské hořčice
drcené chilli podle chuti
Na salát
1 lžíce tekutého medu
šťáva z ½ citronu
3 lžíce panenského olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
4 hrsti rukoly
1 jablko

Jak na to?

Nejdřív připravte salát. Prošlehejte med, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř. Do misky dejte rukolu a přidejte k ní jablko nakrájené na sirky. Zalijte zálivkou a důkladně promíchejte. Rozehřejte gril. V rendlíku připravte glazuru – smíchejte cidre, javorový sirup, hořčici, chilli a osolte. Přiveďte k varu. V malé misce promíchejte česnek s cukrem, chilli kořením, solí a olejem; vznikne hmota, která konzistencí připomíná pastu. Z obou stran jí potřete krkovice. Maso položte na gril a potírejte ho glazurou ze cidru. Grilujte 2 minuty, pak maso otočte a potírejte i z druhé strany. Stejným způsobem maso ještě několikrát obraťte a potřete – celkem krkovice potřebují na grilu asi 10 minut. Podávejte s připraveným salátem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Baby krůta s kaštanovou nádivkou a batátové hranolky

    Maso nad 60 minut
  • Banánové lívanečky

    Sladká jídla 15 minut
  • Banánový dort

    Sladká jídla nad 60 minut