×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Krkovice s cidrem, hořčicí a javorovým sirupem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Krkovice s cidrem, hořčicí a javorovým sirupem

Co budete potřebovat

2 stroužky česneku, prolisované
2 lžíce třtinového cukru
2 lžičky mletého chilli
sůl
1 lžíce olivového oleje
4 plátky vepřové krkovice
Na glazuru
300 ml jablečného cidru
50 ml javorového sirupu
1 lžíce dijonské hořčice
drcené chilli podle chuti
Na salát
1 lžíce tekutého medu
šťáva z ½ citronu
3 lžíce panenského olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
4 hrsti rukoly
1 jablko

Jak na to?

Nejdřív připravte salát. Prošlehejte med, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř. Do misky dejte rukolu a přidejte k ní jablko nakrájené na sirky. Zalijte zálivkou a důkladně promíchejte. Rozehřejte gril. V rendlíku připravte glazuru – smíchejte cidre, javorový sirup, hořčici, chilli a osolte. Přiveďte k varu. V malé misce promíchejte česnek s cukrem, chilli kořením, solí a olejem; vznikne hmota, která konzistencí připomíná pastu. Z obou stran jí potřete krkovice. Maso položte na gril a potírejte ho glazurou ze cidru. Grilujte 2 minuty, pak maso otočte a potírejte i z druhé strany. Stejným způsobem maso ještě několikrát obraťte a potřete – celkem krkovice potřebují na grilu asi 10 minut. Podávejte s připraveným salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krkovice s cidrem, hořčicí a javorovým sirupem

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 5 (7)

Co budete potřebovat

2 stroužky česneku, prolisované
2 lžíce třtinového cukru
2 lžičky mletého chilli
sůl
1 lžíce olivového oleje
4 plátky vepřové krkovice
Na glazuru
300 ml jablečného cidru
50 ml javorového sirupu
1 lžíce dijonské hořčice
drcené chilli podle chuti
Na salát
1 lžíce tekutého medu
šťáva z ½ citronu
3 lžíce panenského olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
4 hrsti rukoly
1 jablko

Jak na to?

Nejdřív připravte salát. Prošlehejte med, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř. Do misky dejte rukolu a přidejte k ní jablko nakrájené na sirky. Zalijte zálivkou a důkladně promíchejte. Rozehřejte gril. V rendlíku připravte glazuru – smíchejte cidre, javorový sirup, hořčici, chilli a osolte. Přiveďte k varu. V malé misce promíchejte česnek s cukrem, chilli kořením, solí a olejem; vznikne hmota, která konzistencí připomíná pastu. Z obou stran jí potřete krkovice. Maso položte na gril a potírejte ho glazurou ze cidru. Grilujte 2 minuty, pak maso otočte a potírejte i z druhé strany. Stejným způsobem maso ještě několikrát obraťte a potřete – celkem krkovice potřebují na grilu asi 10 minut. Podávejte s připraveným salátem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty