×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krkovice s cidrem, hořčicí a javorovým sirupem

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Krkovice s cidrem, hořčicí a javorovým sirupem

Co budete potřebovat

2 stroužky česneku, prolisované
2 lžíce třtinového cukru
2 lžičky mletého chilli
sůl
1 lžíce olivového oleje
4 plátky vepřové krkovice
Na glazuru
300 ml jablečného cidru
50 ml javorového sirupu
1 lžíce dijonské hořčice
drcené chilli podle chuti
Na salát
1 lžíce tekutého medu
šťáva z ½ citronu
3 lžíce panenského olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
4 hrsti rukoly
1 jablko

Jak na to?

Nejdřív připravte salát. Prošlehejte med, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř. Do misky dejte rukolu a přidejte k ní jablko nakrájené na sirky. Zalijte zálivkou a důkladně promíchejte. Rozehřejte gril. V rendlíku připravte glazuru – smíchejte cidre, javorový sirup, hořčici, chilli a osolte. Přiveďte k varu. V malé misce promíchejte česnek s cukrem, chilli kořením, solí a olejem; vznikne hmota, která konzistencí připomíná pastu. Z obou stran jí potřete krkovice. Maso položte na gril a potírejte ho glazurou ze cidru. Grilujte 2 minuty, pak maso otočte a potírejte i z druhé strany. Stejným způsobem maso ještě několikrát obraťte a potřete – celkem krkovice potřebují na grilu asi 10 minut. Podávejte s připraveným salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krkovice s cidrem, hořčicí a javorovým sirupem

Průměrné hodnocení 5 (8)

Co budete potřebovat

2 stroužky česneku, prolisované
2 lžíce třtinového cukru
2 lžičky mletého chilli
sůl
1 lžíce olivového oleje
4 plátky vepřové krkovice
Na glazuru
300 ml jablečného cidru
50 ml javorového sirupu
1 lžíce dijonské hořčice
drcené chilli podle chuti
Na salát
1 lžíce tekutého medu
šťáva z ½ citronu
3 lžíce panenského olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
4 hrsti rukoly
1 jablko

Jak na to?

Nejdřív připravte salát. Prošlehejte med, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř. Do misky dejte rukolu a přidejte k ní jablko nakrájené na sirky. Zalijte zálivkou a důkladně promíchejte. Rozehřejte gril. V rendlíku připravte glazuru – smíchejte cidre, javorový sirup, hořčici, chilli a osolte. Přiveďte k varu. V malé misce promíchejte česnek s cukrem, chilli kořením, solí a olejem; vznikne hmota, která konzistencí připomíná pastu. Z obou stran jí potřete krkovice. Maso položte na gril a potírejte ho glazurou ze cidru. Grilujte 2 minuty, pak maso otočte a potírejte i z druhé strany. Stejným způsobem maso ještě několikrát obraťte a potřete – celkem krkovice potřebují na grilu asi 10 minut. Podávejte s připraveným salátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty