ReceptyKrémové těstoviny s chřestem
Albert logoAlbert logo
  • Krémové těstoviny s chřestem

Krémové těstoviny s chřestem

Lehký jarní či letní bezlepkový oběd s vůní a chutí italské kuchyně, takový je tento recept na bezlepkové krémové těstoviny s chřestem. Chřest se v italské kuchyni objevuje častěji, než byste si mohli myslet. Nezřídka se chřest objevuje také na italské pizze.
Krémové těstoviny s chřestem
Velmi snadné
0-15 minut
4/5
Italská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Chřest zelený 1 svaz.
  • Česnek 2 strouž.
  • Smetana ke šlehání 150 ml
  • Parmazán 50 g
  • Sůl
  • Bezlepkové tagliatelle 250 g
  • Chřest zelený 1 svaz.
  • Česnek 2 strouž.
  • Smetana ke šlehání 150 ml
  • Parmazán 50 g
  • Sůl
  • Bezlepkové tagliatelle 250 g

Příprava

1
Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Křehké špičky odložte prozatím stranou. Zbylé stonky nakrájejte nahrubo, vložte je do vroucí osolené vody a vařte přibližně 4 až 5 minut.
2
Mezitím nalijte do rendlíku smetanu, přidejte celé stroužky česneku a přiveďte k varu. Poté sejměte z ohně a vyjměte česnek. Vařený chřest slijte a nechte okapat, případně ho osušte. Následně vsypte chřest spolu se strouhaným parmazánem do rendlíku se smetanou a rozmixujte do hladka. Vzniklou omáčku dochuťte solí.
3
Připravte si těstoviny. Uvařte je podle návodu na obalu a následně sceďte. Uvařené těstoviny vložte na talíř a přelijte omáčkou. Nakonec přidejte křehké špičky chřestu a posypte hoblinkami parmazánu.
1
Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Křehké špičky odložte prozatím stranou. Zbylé stonky nakrájejte nahrubo, vložte je do vroucí osolené vody a vařte přibližně 4 až 5 minut.
2
Mezitím nalijte do rendlíku smetanu, přidejte celé stroužky česneku a přiveďte k varu. Poté sejměte z ohně a vyjměte česnek. Vařený chřest slijte a nechte okapat, případně ho osušte. Následně vsypte chřest spolu se strouhaným parmazánem do rendlíku se smetanou a rozmixujte do hladka. Vzniklou omáčku dochuťte solí.
3
Připravte si těstoviny. Uvařte je podle návodu na obalu a následně sceďte. Uvařené těstoviny vložte na talíř a přelijte omáčkou. Nakonec přidejte křehké špičky chřestu a posypte hoblinkami parmazánu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tip
    Tento lahodný pokrm při servírování elegantně doplní sklenka bílého vína. Atmosféru dotvoří podávání pokrmu na slunné terase či zahrádce.
  • Více inspirace na těstovinové recepty jsme pro vás připravili na stránce jednoduché a rychlé recepty na oblíbené těstoviny.
  • Pokud hledáte další inspiraci na bezlepkové vaření, pečení i bezlepkové vánoční cukroví, podívejte se na naši stránku s bezlepkovými recepty.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 04.06.2025 do 10.06.2025

Platný ještě 7 dní

Od 11.06.2025 do 17.06.2025

Platný ještě 7 dní

Od 04.06.2025 do 17.06.2025

Platný ještě -0 dní

Od 04.06.2025 do 10.06.2025

Platný ještě 7 dní

Od 11.06.2025 do 17.06.2025

Platný ještě 7 dní

Od 04.06.2025 do 17.06.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.