Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

sůl
350 g zeleného chřestu z Tržnice u Alberta
300 g krevet vařených, loupaných Rybí trh
pepř
20 ml olivového oleje
1 stroužek česneku
1 l vody
2 kostky zeleninového bujónu
80 g másla
2 šalotky
300 g kulatozrnné rýže na rizoto
20 ml bílého vína
1 špetka mletého šafránu
50 g parmazánu
2 snítky čerstvé bazalky z Tržnice u Alberta

Postup přípravy

1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní 350 g očištěného chřestu bez dřevnatých konců. Vařte 2 minuty, sceďte a ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na kousky.
2. Osolte 300 g krevet, opepřete je a na rozpáleném olivovém oleji je 3 minuty z každé strany orestujte. Ke konci přidejte oloupaný, na plátky nakrájený česnek.
3. V hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte rozdrcený bujón a 10 minut vařte.
4. V hluboké pánvi rozpusťte 50 g másla a zpěňte na něm 2 oloupané a najemno nakrájené šalotky. Přisypte 300 g propláchnuté rýže a 3 minuty orestujte. Poté podlijte 20 ml bílého vína a přidejte špetku šafránu. Když se odpaří, začněte po naběračkách přilévat do pánve připravený vývar. Postupně rýži míchejte, čekejte, až se tekutina odpaří, a opět přilijte vývar. Postup opakujte tak dlouho, dokud rýže nezměkne.
5. Do hotového jemného rizota zamíchejte zbylých 30 g másla. Navrch poklaďte chřest a krevety. Hotové chutné rizoto posypte nastrouhaným parmazánem a lístky bazalky. Užijte si večeři jako v italské restauraci.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
8hodnocení3

Další videorecepty