Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Krémové chřestové rizoto s krevetami

Velmi snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 5/2022
Velmi snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 5/2022

Ingredience

sůl
350 g zeleného chřestu z Tržnice u Alberta
300 g krevet vařených, loupaných Rybí trh
pepř
20 ml olivového oleje
1 stroužek česneku
1 l vody
2 kostky zeleninového bujónu
80 g másla
2 šalotky
300 g kulatozrnné rýže na rizoto
20 ml bílého vína
1 špetka mletého šafránu
50 g parmazánu
2 snítky čerstvé bazalky z Tržnice u Alberta

Postup přípravy

1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní 350 g očištěného chřestu bez dřevnatých konců. Vařte 2 minuty, sceďte a ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na kousky.
2. Osolte 300 g krevet, opepřete je a na rozpáleném olivovém oleji je 3 minuty z každé strany orestujte. Ke konci přidejte oloupaný, na plátky nakrájený česnek.
3. V hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte rozdrcený bujón a 10 minut vařte.
4. V hluboké pánvi rozpusťte 50 g másla a zpěňte na něm 2 oloupané a najemno nakrájené šalotky. Přisypte 300 g propláchnuté rýže a 3 minuty orestujte. Poté podlijte 20 ml bílého vína a přidejte špetku šafránu. Když se odpaří, začněte po naběračkách přilévat do pánve připravený vývar. Postupně rýži míchejte, čekejte, až se tekutina odpaří, a opět přilijte vývar. Postup opakujte tak dlouho, dokud rýže nezměkne.
5. Do hotového jemného rizota zamíchejte zbylých 30 g másla. Navrch poklaďte chřest a krevety. Hotové chutné rizoto posypte nastrouhaným parmazánem a lístky bazalky. Užijte si večeři jako v italské restauraci.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
6hodnocení4

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png