Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Králík po normandsku

Další recepty a články

Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky...
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině
Bifteky s houbovou omáčkou,...
Bifteky s houbovou...
Bifteky s houbovou omáčkou,...
Bifteky s houbovou omáčkou,...
Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Bramborové koblihy

Králík po normandsku

Co budete potřebovat

1 králík (zhruba 1 kg)
2 lžíce slunečnicového oleje
pár lžic calvadosu (jablečná pálenka)
sůl, pepř
400 ml suchého bílého vína – Semillon
Chardonnay
1 kg jablek, klidně kyselejších
1 lžíce másla
2 lžíce husté smetany

Jak na to?

Příprava 35 min. Dušení 30–45 min

1. Králíka naporcujte na šest až osm dílů, hlavu odstraňte. Olej rozpalte v širším silnostěnném hrnci a rychle na něm ze všech stran osmahněte maso, aby se krásně zatáhlo a šťáva i chuť zůstaly uvnitř. Přilijte calvados a flambujte, tedy škrtněte sirkou, zapalte a nechte dohořet.

2. Poté osolte, opepřete a podlijte vínem, snižte plamen a nechte probublávat. Mezitím oloupejte jablka, rozčtvrťte je, vyřízněte z nich jaderníky a pak je ještě nakrájejte na tenčí plátky. Ty přidejte k masu, přiklopte a duste doměkka, tedy zhruba 30–45 minut.

3. Těsně před koncem vyndejte maso z omáčky a přidejte máslo a smetanu na zjemnění chuti. Dosolte a dopepřete, do omáčky vraťte maso a krátce prohřejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králík po normandsku

Hlavní chod Náročné Francouzská
(0)

Co budete potřebovat

1 králík (zhruba 1 kg)
2 lžíce slunečnicového oleje
pár lžic calvadosu (jablečná pálenka)
sůl, pepř
400 ml suchého bílého vína – Semillon
Chardonnay
1 kg jablek, klidně kyselejších
1 lžíce másla
2 lžíce husté smetany

Jak na to?

Příprava 35 min. Dušení 30–45 min

1. Králíka naporcujte na šest až osm dílů, hlavu odstraňte. Olej rozpalte v širším silnostěnném hrnci a rychle na něm ze všech stran osmahněte maso, aby se krásně zatáhlo a šťáva i chuť zůstaly uvnitř. Přilijte calvados a flambujte, tedy škrtněte sirkou, zapalte a nechte dohořet.

2. Poté osolte, opepřete a podlijte vínem, snižte plamen a nechte probublávat. Mezitím oloupejte jablka, rozčtvrťte je, vyřízněte z nich jaderníky a pak je ještě nakrájejte na tenčí plátky. Ty přidejte k masu, přiklopte a duste doměkka, tedy zhruba 30–45 minut.

3. Těsně před koncem vyndejte maso z omáčky a přidejte máslo a smetanu na zjemnění chuti. Dosolte a dopepřete, do omáčky vraťte maso a krátce prohřejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině
Bifteky s houbovou omáčkou,...
Bifteky s houbovou omáčkou,...
Bifteky s houbovou omáčkou,...
Bifteky s houbovou omáčkou,...
Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Bramborové koblihy

Inspirujte se podobnými recepty