Králík po normandsku
Co budete potřebovat
Jak na to?
Příprava 35 min. Dušení 30–45 min
1. Králíka naporcujte na šest až osm dílů, hlavu odstraňte. Olej rozpalte v širším silnostěnném hrnci a rychle na něm ze všech stran osmahněte maso, aby se krásně zatáhlo a šťáva i chuť zůstaly uvnitř. Přilijte calvados a flambujte, tedy škrtněte sirkou, zapalte a nechte dohořet.
2. Poté osolte, opepřete a podlijte vínem, snižte plamen a nechte probublávat. Mezitím oloupejte jablka, rozčtvrťte je, vyřízněte z nich jaderníky a pak je ještě nakrájejte na tenčí plátky. Ty přidejte k masu, přiklopte a duste doměkka, tedy zhruba 30–45 minut.
3. Těsně před koncem vyndejte maso z omáčky a přidejte máslo a smetanu na zjemnění chuti. Dosolte a dopepřete, do omáčky vraťte maso a krátce prohřejte.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Králík po normandsku
Co budete potřebovat
Jak na to?
Příprava 35 min. Dušení 30–45 min
1. Králíka naporcujte na šest až osm dílů, hlavu odstraňte. Olej rozpalte v širším silnostěnném hrnci a rychle na něm ze všech stran osmahněte maso, aby se krásně zatáhlo a šťáva i chuť zůstaly uvnitř. Přilijte calvados a flambujte, tedy škrtněte sirkou, zapalte a nechte dohořet.
2. Poté osolte, opepřete a podlijte vínem, snižte plamen a nechte probublávat. Mezitím oloupejte jablka, rozčtvrťte je, vyřízněte z nich jaderníky a pak je ještě nakrájejte na tenčí plátky. Ty přidejte k masu, přiklopte a duste doměkka, tedy zhruba 30–45 minut.
3. Těsně před koncem vyndejte maso z omáčky a přidejte máslo a smetanu na zjemnění chuti. Dosolte a dopepřete, do omáčky vraťte maso a krátce prohřejte.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio