×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Králík po normandsku

Další recepty a články

Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Pomalu pečená kachna po...
Pomalu pečená kachna...
Pomalu pečená kachna po...
Pomalu pečená kachna po...
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky...
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině

Králík po normandsku

Co budete potřebovat

1 králík (zhruba 1 kg)
2 lžíce slunečnicového oleje
pár lžic calvadosu (jablečná pálenka)
sůl, pepř
400 ml suchého bílého vína – Semillon
Chardonnay
1 kg jablek, klidně kyselejších
1 lžíce másla
2 lžíce husté smetany

Jak na to?

Příprava 35 min. Dušení 30–45 min

1. Králíka naporcujte na šest až osm dílů, hlavu odstraňte. Olej rozpalte v širším silnostěnném hrnci a rychle na něm ze všech stran osmahněte maso, aby se krásně zatáhlo a šťáva i chuť zůstaly uvnitř. Přilijte calvados a flambujte, tedy škrtněte sirkou, zapalte a nechte dohořet.

2. Poté osolte, opepřete a podlijte vínem, snižte plamen a nechte probublávat. Mezitím oloupejte jablka, rozčtvrťte je, vyřízněte z nich jaderníky a pak je ještě nakrájejte na tenčí plátky. Ty přidejte k masu, přiklopte a duste doměkka, tedy zhruba 30–45 minut.

3. Těsně před koncem vyndejte maso z omáčky a přidejte máslo a smetanu na zjemnění chuti. Dosolte a dopepřete, do omáčky vraťte maso a krátce prohřejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králík po normandsku

Hlavní chod Náročné Francouzská
(0)

Co budete potřebovat

1 králík (zhruba 1 kg)
2 lžíce slunečnicového oleje
pár lžic calvadosu (jablečná pálenka)
sůl, pepř
400 ml suchého bílého vína – Semillon
Chardonnay
1 kg jablek, klidně kyselejších
1 lžíce másla
2 lžíce husté smetany

Jak na to?

Příprava 35 min. Dušení 30–45 min

1. Králíka naporcujte na šest až osm dílů, hlavu odstraňte. Olej rozpalte v širším silnostěnném hrnci a rychle na něm ze všech stran osmahněte maso, aby se krásně zatáhlo a šťáva i chuť zůstaly uvnitř. Přilijte calvados a flambujte, tedy škrtněte sirkou, zapalte a nechte dohořet.

2. Poté osolte, opepřete a podlijte vínem, snižte plamen a nechte probublávat. Mezitím oloupejte jablka, rozčtvrťte je, vyřízněte z nich jaderníky a pak je ještě nakrájejte na tenčí plátky. Ty přidejte k masu, přiklopte a duste doměkka, tedy zhruba 30–45 minut.

3. Těsně před koncem vyndejte maso z omáčky a přidejte máslo a smetanu na zjemnění chuti. Dosolte a dopepřete, do omáčky vraťte maso a krátce prohřejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Pomalu pečená kachna po...
Pomalu pečená kachna po...
Pomalu pečená kachna po...
Pomalu pečená kachna po...
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině

Inspirujte se podobnými recepty