
Kořeněná ovesná kaše s žampiony a kokosovým mlékem
Ingredience
1 | lžíce olivového oleje |
4 | žampiony |
1 | červená cibule |
1 | lžička rajského protlaku |
¼ | lžičky kurkumy |
¼ | lžičky římského kmínu |
¼ | lžičky koriandrového semínka |
1 | stroužek česneku |
250 g | ovesných vloček |
500 ml | vody |
200 ml | kokosového mléka |
1 | hrst baby špenátu |
½ | citronu |
sůl, pepř | |
1 | hrst čerstvého koriandru |
chilli vločky | |
3 | lžíce dýňových semínek |
Postup přípravy
1. Na lžíci olivového oleje orestujte v hluboké pánvi 4 žampiony nakrájené na plátky. Po chvíli přidejte oloupanou a najemno pokrájenou cibuli, lžičku protlaku, ¼ lžičky kurkumy, ¼ lžičky římského kmínu, ¼ lžičky semínka koriandru a nechte zarestovat.
2. Přidejte oloupaný a prolisovaný stroužek česneku, 250 g ovesných vloček, promíchejte a zalijte 500 ml vody a 200 ml kokosového mléka. Vše nechte 2 minuty probublávat.
3. Dále do pánve nakrájejte hrst baby špenátu, přidejte šťávu z půlky citronu, osolte a opepřete.
4. Na závěr ozdobte ovesnou kaši čerstvými koriandrovými lístky, posypte chilli vločkami a nasucho opraženými dýňovými semínky. Lehká a zdravá večeře se může nosit na stůl.
Pomohl vám recept?
5hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod