Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 lžíce olivového oleje
4 žampiony
1 červená cibule
1 lžička rajského protlaku
¼ lžičky kurkumy
¼ lžičky římského kmínu
¼ lžičky koriandrového semínka
1 stroužek česneku
250 g ovesných vloček
500 ml vody
200 ml kokosového mléka
1 hrst baby špenátu
½ citronu
sůl, pepř
1 hrst čerstvého koriandru
chilli vločky
3 lžíce dýňových semínek

Postup přípravy

1. Na lžíci olivového oleje orestujte v hluboké pánvi 4 žampiony nakrájené na plátky. Po chvíli přidejte oloupanou a najemno pokrájenou cibuli, lžičku protlaku, ¼ lžičky kurkumy, ¼ lžičky římského kmínu, ¼ lžičky semínka koriandru a nechte zarestovat.
2. Přidejte oloupaný a prolisovaný stroužek česneku, 250 g ovesných vloček, promíchejte a zalijte 500 ml vody a 200 ml kokosového mléka. Vše nechte 2 minuty probublávat.
3. Dále do pánve nakrájejte hrst baby špenátu, přidejte šťávu z půlky citronu, osolte a opepřete.
4. Na závěr ozdobte ovesnou kaši čerstvými koriandrovými lístky, posypte chilli vločkami a nasucho opraženými dýňovými semínky. Lehká a zdravá večeře se může nosit na stůl.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty