Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Koňakovky

Inspirujte se podobnými recepty

Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Kapr s citrónovo-byl...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Polévka s kapřími knedlíčky
Polévka s kapřími...
Polévka s kapřími knedlíčky
Polévka s kapřími knedlíčky
Bramborový salát s telecím...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s telecím...
Bramborový salát s telecím...
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza

Koňakovky

Co budete potřebovat

120 g másla
120 ml vaječného koňaku
200 g cukru krupice
1 vejce
400 g hladké mouky
1⁄4 lžičky prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1⁄2 lžičky mletého muškátového oříšku
200 g hořké čokolády (70 %)
150 g smetany ke šlehání (30 %)

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. V misce utřete máslo, 70 ml koňaku a cukr, pak vmíchejte vejce. V druhé misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu a oříšek. Moučnou směs přisypte do máslové a vypracujte vlhké těsto. Překryjte fólií a nechte hodinu odpočinout.
3. Z těsta vytvarujte kuličky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Do středu kuličky udělejte důlek a pečte 7–8 minut.
4. Na krém rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Smetanu přiveďte k varu. Do čokolády zapracujte postupně po třetinách zahřátou smetanu a zbylý koňak, vždy vymíchejte dohladka. Spojte v lesklý krém, nechte ho asi 20 minut odležet. Poté krém promíchejte a naplňte do cukrářského sáčku.
5. Čokoládovým krémem naplňte vychladlé kuličky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koňakovky

Dezert Snadné Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2019 Počet porcí: 35 kusů
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

120 g másla
120 ml vaječného koňaku
200 g cukru krupice
1 vejce
400 g hladké mouky
1⁄4 lžičky prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1⁄2 lžičky mletého muškátového oříšku
200 g hořké čokolády (70 %)
150 g smetany ke šlehání (30 %)

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. V misce utřete máslo, 70 ml koňaku a cukr, pak vmíchejte vejce. V druhé misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu a oříšek. Moučnou směs přisypte do máslové a vypracujte vlhké těsto. Překryjte fólií a nechte hodinu odpočinout.
3. Z těsta vytvarujte kuličky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Do středu kuličky udělejte důlek a pečte 7–8 minut.
4. Na krém rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Smetanu přiveďte k varu. Do čokolády zapracujte postupně po třetinách zahřátou smetanu a zbylý koňak, vždy vymíchejte dohladka. Spojte v lesklý krém, nechte ho asi 20 minut odležet. Poté krém promíchejte a naplňte do cukrářského sáčku.
5. Čokoládovým krémem naplňte vychladlé kuličky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Kapr s citrónovo-byl...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Polévka s kapřími knedlíčky
Polévka s kapřími...
Polévka s kapřími knedlíčky
Polévka s kapřími knedlíčky
Bramborový salát s telecím...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s telecím...
Bramborový salát s telecím...
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza

Inspirujte se podobnými recepty