Vážení zákazníci, od pondělí 10. 5. opět najdete bez omezení veškerý sortiment, na který jste zvyklí, v našich prodejnách. Zároveň můžete vyzvedávat kampaňové produkty přímo z určeného stojanu bez SMS objednání.
Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Koňakovky

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční věnec
Vánoční věnec
Vánoční věnec
Vánoční věnec
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Kapří pepřenky
Kapří pepřenky
Kapří pepřenky
Kapří pepřenky

Koňakovky

Co budete potřebovat

120 g másla
120 ml vaječného koňaku
200 g cukru krupice
1 vejce
400 g hladké mouky
1⁄4 lžičky prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1⁄2 lžičky mletého muškátového oříšku
200 g hořké čokolády (70 %)
150 g smetany ke šlehání (30 %)

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. V misce utřete máslo, 70 ml koňaku a cukr, pak vmíchejte vejce. V druhé misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu a oříšek. Moučnou směs přisypte do máslové a vypracujte vlhké těsto. Překryjte fólií a nechte hodinu odpočinout.
3. Z těsta vytvarujte kuličky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Do středu kuličky udělejte důlek a pečte 7–8 minut.
4. Na krém rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Smetanu přiveďte k varu. Do čokolády zapracujte postupně po třetinách zahřátou smetanu a zbylý koňak, vždy vymíchejte dohladka. Spojte v lesklý krém, nechte ho asi 20 minut odležet. Poté krém promíchejte a naplňte do cukrářského sáčku.
5. Čokoládovým krémem naplňte vychladlé kuličky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koňakovky

Dezert Snadné Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2019 Počet porcí: 35 kusů
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

120 g másla
120 ml vaječného koňaku
200 g cukru krupice
1 vejce
400 g hladké mouky
1⁄4 lžičky prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1⁄2 lžičky mletého muškátového oříšku
200 g hořké čokolády (70 %)
150 g smetany ke šlehání (30 %)

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. V misce utřete máslo, 70 ml koňaku a cukr, pak vmíchejte vejce. V druhé misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu a oříšek. Moučnou směs přisypte do máslové a vypracujte vlhké těsto. Překryjte fólií a nechte hodinu odpočinout.
3. Z těsta vytvarujte kuličky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Do středu kuličky udělejte důlek a pečte 7–8 minut.
4. Na krém rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Smetanu přiveďte k varu. Do čokolády zapracujte postupně po třetinách zahřátou smetanu a zbylý koňak, vždy vymíchejte dohladka. Spojte v lesklý krém, nechte ho asi 20 minut odležet. Poté krém promíchejte a naplňte do cukrářského sáčku.
5. Čokoládovým krémem naplňte vychladlé kuličky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční věnec
Vánoční věnec
Vánoční věnec
Vánoční věnec
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Kapří pepřenky
Kapří pepřenky
Kapří pepřenky
Kapří pepřenky

Inspirujte se podobnými recepty