Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Koňakovky

Inspirujte se podobnými recepty

Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové...
Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové koláčky
Kuba
Kuba
Kuba
Kuba
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová...
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna
Bramborový salát s okurkou a...
Bramborový salát...
Bramborový salát s okurkou a...
Bramborový salát s okurkou a...

Koňakovky

Co budete potřebovat

120 g másla
120 ml vaječného koňaku
200 g cukru krupice
1 vejce
400 g hladké mouky
1⁄4 lžičky prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1⁄2 lžičky mletého muškátového oříšku
200 g hořké čokolády (70 %)
150 g smetany ke šlehání (30 %)

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. V misce utřete máslo, 70 ml koňaku a cukr, pak vmíchejte vejce. V druhé misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu a oříšek. Moučnou směs přisypte do máslové a vypracujte vlhké těsto. Překryjte fólií a nechte hodinu odpočinout.
3. Z těsta vytvarujte kuličky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Do středu kuličky udělejte důlek a pečte 7–8 minut.
4. Na krém rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Smetanu přiveďte k varu. Do čokolády zapracujte postupně po třetinách zahřátou smetanu a zbylý koňak, vždy vymíchejte dohladka. Spojte v lesklý krém, nechte ho asi 20 minut odležet. Poté krém promíchejte a naplňte do cukrářského sáčku.
5. Čokoládovým krémem naplňte vychladlé kuličky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koňakovky

Dezert Snadné Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2019 Počet porcí: 35 kusů
(0)

Co budete potřebovat

120 g másla
120 ml vaječného koňaku
200 g cukru krupice
1 vejce
400 g hladké mouky
1⁄4 lžičky prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1⁄2 lžičky mletého muškátového oříšku
200 g hořké čokolády (70 %)
150 g smetany ke šlehání (30 %)

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. V misce utřete máslo, 70 ml koňaku a cukr, pak vmíchejte vejce. V druhé misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu a oříšek. Moučnou směs přisypte do máslové a vypracujte vlhké těsto. Překryjte fólií a nechte hodinu odpočinout.
3. Z těsta vytvarujte kuličky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Do středu kuličky udělejte důlek a pečte 7–8 minut.
4. Na krém rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Smetanu přiveďte k varu. Do čokolády zapracujte postupně po třetinách zahřátou smetanu a zbylý koňak, vždy vymíchejte dohladka. Spojte v lesklý krém, nechte ho asi 20 minut odležet. Poté krém promíchejte a naplňte do cukrářského sáčku.
5. Čokoládovým krémem naplňte vychladlé kuličky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové...
Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové koláčky
Kuba
Kuba
Kuba
Kuba
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová...
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna
Bramborový salát s okurkou a...
Bramborový salát...
Bramborový salát s okurkou a...
Bramborový salát s okurkou a...

Inspirujte se podobnými recepty