Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKoláč s jarními cibulkami
Albert logoAlbert logo
  • Koláč s jarními cibulkami

Koláč s jarními cibulkami

Koláč s jarními cibulkami
Snadné
46-60 minut
4/5

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Mléko 200 ml
  • Mouka hladká 300 g
  • Olej olivový 4 plž
  • Droždí čerstvé 15 g
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Slunečnicová semínka 1 hrs.
  • Slanina vcelku 25 g
  • Cibulka jarní 7 ks
  • Smetana na vaření 200 g
  • Zakysaná smetana 2,5 plž
  • Muškátový oříšek
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Hořčice plnotučná 1 člž
  • Eidam strouhaný 50 g
  • Majonéza 80 ml
  • Petrželka čerstvá 2 hrs.
  • Jogurt řecký 50 ml
  • Vinný bílý ocet 2 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Mléko 200 ml
  • Mouka hladká 300 g
  • Olej olivový 4 plž
  • Droždí čerstvé 15 g
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Slunečnicová semínka 1 hrs.
  • Slanina vcelku 25 g
  • Cibulka jarní 7 ks
  • Smetana na vaření 200 g
  • Zakysaná smetana 2,5 plž
  • Muškátový oříšek
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Hořčice plnotučná 1 člž
  • Eidam strouhaný 50 g
  • Majonéza 80 ml

Příprava

1
Ve velké misce promíchejte mouku a sůl. Rozdrobte droždí, přimíchejte smetanu a přilijte mléko pokojové teploty. Těsto asi 5 minut hněťte, pak ho nechte 20–25 minut odležet, zapracujte olivový olej a hněťte ještě 5 minut. Potom nechte těsto 1,5 hodiny kynout na dvojnásobný objem. Mezitím smíchejte v misce suroviny na náplň. Těsto rozdělte na poloviny a každou rozválejte na kolo o průměru 25 cm.
2
Předehřejte troubu na 200 °C a plech potáhněte pečicím papírem. Jedno kolo potřete náplní, na okrajích nechte 1 cm volný. Přiklopte druhým kusem těsta. Doprostřed položte sklenici dnem vzhůru a lehce ji přitlačte. Nyní koláč rozdělte na čtvrtiny – řez veďte od sklenice směrem ven. Každou čtvrtinu potom rozřízněte na polovinu a každý vzniklý kousek ještě na čtvrtiny. Získat byste měli 32 kousků. Každý třikrát zatočte kolem podélné osy. Dejte pryč sklenici, koláč potřete prošlehaným vajíčkem a střed koláče (kde byla sklenice) posypte slunečnicovými semínky. Pečte 25–30 minut dozlatova. Upečený koláč vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte s bylinkovým dipem. Na bylinkový dip dejte všechny suroviny do mixéru a několika pulzy je promixujte, abyste získali zelenou pastu. Podávejte ke koláči s jarními cibulkami.
1
Ve velké misce promíchejte mouku a sůl. Rozdrobte droždí, přimíchejte smetanu a přilijte mléko pokojové teploty. Těsto asi 5 minut hněťte, pak ho nechte 20–25 minut odležet, zapracujte olivový olej a hněťte ještě 5 minut. Potom nechte těsto 1,5 hodiny kynout na dvojnásobný objem. Mezitím smíchejte v misce suroviny na náplň. Těsto rozdělte na poloviny a každou rozválejte na kolo o průměru 25 cm.
2
Předehřejte troubu na 200 °C a plech potáhněte pečicím papírem. Jedno kolo potřete náplní, na okrajích nechte 1 cm volný. Přiklopte druhým kusem těsta. Doprostřed položte sklenici dnem vzhůru a lehce ji přitlačte. Nyní koláč rozdělte na čtvrtiny – řez veďte od sklenice směrem ven. Každou čtvrtinu potom rozřízněte na polovinu a každý vzniklý kousek ještě na čtvrtiny. Získat byste měli 32 kousků. Každý třikrát zatočte kolem podélné osy. Dejte pryč sklenici, koláč potřete prošlehaným vajíčkem a střed koláče (kde byla sklenice) posypte slunečnicovými semínky. Pečte 25–30 minut dozlatova. Upečený koláč vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte s bylinkovým dipem. Na bylinkový dip dejte všechny suroviny do mixéru a několika pulzy je promixujte, abyste získali zelenou pastu. Podávejte ke koláči s jarními cibulkami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 12 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 12 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 12 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.