Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Kokosový sněhuláček

Inspirujte se podobnými recepty

Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s...
Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s džemem
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Domácí medová granola s...
Domácí medová...
Domácí medová granola s...
Domácí medová granola s...
Brambory zapečené s hruškou a...
Brambory zapečené s...
Brambory zapečené s hruškou a...
Brambory zapečené s hruškou a...

Kokosový sněhuláček

Co budete potřebovat

5 vajec Nature´s Promise Bio
125 g krupicového cukru
45 g kokosového oleje Nature´s Promise Bio
75 g medu
¼ lžičky sody
sůl
70 g kokosové mouky Nature´s Promise Bio
100 g bílé čokolády
50 ml smetany ke šlehání (30 %)
100 g másla
100 g strouhaného kokosu
50 g marcipánu
3 g červeného potravinářského barviva
3 g žlutého potravinářského barviva
30 g hořké čokolády
8 snítek čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 100 °C.
2. U čtyř vajec oddělte bílky od žloutků. Bílky s krupicovým cukrem šlehejte nejdříve ručně nad vodní párou. Když se cukr v bílcích rozpustí a bílky začnou bělat a pěnit, došlehejte robotem na vyšší otáčky.
3. Plech vyložte pečicím papírem a pomocí cukrářského sáčku vytvořte pusinky. Hotové pusinky dejte sušit na 2 hodiny do trouby.
4. Vejce, olej, med, sodu a sůl ušlehejte. Do směsi přimíchejte kokosovou mouku a hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem.
5. Kokosový korpus pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C 20 minut.
6. Bílou čokoládu se smetanou rozpusťte nad vodní lázní.
7. Vychladlý korpus rozdrobte a spojte pomocí studeného másla. Vytvarujte kuličky tří velikostí na sněhuláčka. Kuličky obalte v rozpuštěné čokoládě a posypte strouhaným kokosem. Dejte na 20 minut zamrazit.
8. Marcipán smíchejte s potravinářským barvivem a obarvěte ho na oranžovo. Z obarveného marcipánu vytvarujte mrkvičky, které napíchněte na malý kousek špejle.
9. Hořkou čokoládu rozpusťte nad vodní lázní. Přendejte do cukrářského sáčku a skrze malý nástavec udělejte na pečicí papír malé kuličky na oči a knoflíčky. Hotové čokoládové kuličky dejte zamrazit.
10. Na špejli napíchněte postupně tři kokosové koule, z nejmenší nechte vyčnívat cca 0,5 cm špejle a na tu napíchněte pusinku. Každému sněhuláčkovi dejte nos z mrkvičky. Na oči a knoflíčky použijte zchladlé kuličky z hořké čokolády. Nakonec sněhuláčkovi udělejte ruce z kousku snítky rozmarýnu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kokosový sněhuláček

Snadné Cukroví Vánoce Počet porcí: 4 sněhuláci
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

5 vajec Nature´s Promise Bio
125 g krupicového cukru
45 g kokosového oleje Nature´s Promise Bio
75 g medu
¼ lžičky sody
sůl
70 g kokosové mouky Nature´s Promise Bio
100 g bílé čokolády
50 ml smetany ke šlehání (30 %)
100 g másla
100 g strouhaného kokosu
50 g marcipánu
3 g červeného potravinářského barviva
3 g žlutého potravinářského barviva
30 g hořké čokolády
8 snítek čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 100 °C.
2. U čtyř vajec oddělte bílky od žloutků. Bílky s krupicovým cukrem šlehejte nejdříve ručně nad vodní párou. Když se cukr v bílcích rozpustí a bílky začnou bělat a pěnit, došlehejte robotem na vyšší otáčky.
3. Plech vyložte pečicím papírem a pomocí cukrářského sáčku vytvořte pusinky. Hotové pusinky dejte sušit na 2 hodiny do trouby.
4. Vejce, olej, med, sodu a sůl ušlehejte. Do směsi přimíchejte kokosovou mouku a hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem.
5. Kokosový korpus pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C 20 minut.
6. Bílou čokoládu se smetanou rozpusťte nad vodní lázní.
7. Vychladlý korpus rozdrobte a spojte pomocí studeného másla. Vytvarujte kuličky tří velikostí na sněhuláčka. Kuličky obalte v rozpuštěné čokoládě a posypte strouhaným kokosem. Dejte na 20 minut zamrazit.
8. Marcipán smíchejte s potravinářským barvivem a obarvěte ho na oranžovo. Z obarveného marcipánu vytvarujte mrkvičky, které napíchněte na malý kousek špejle.
9. Hořkou čokoládu rozpusťte nad vodní lázní. Přendejte do cukrářského sáčku a skrze malý nástavec udělejte na pečicí papír malé kuličky na oči a knoflíčky. Hotové čokoládové kuličky dejte zamrazit.
10. Na špejli napíchněte postupně tři kokosové koule, z nejmenší nechte vyčnívat cca 0,5 cm špejle a na tu napíchněte pusinku. Každému sněhuláčkovi dejte nos z mrkvičky. Na oči a knoflíčky použijte zchladlé kuličky z hořké čokolády. Nakonec sněhuláčkovi udělejte ruce z kousku snítky rozmarýnu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s...
Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s džemem
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Domácí medová granola s...
Domácí medová...
Domácí medová granola s...
Domácí medová granola s...
Brambory zapečené s hruškou a...
Brambory zapečené s...
Brambory zapečené s hruškou a...
Brambory zapečené s hruškou a...

Inspirujte se podobnými recepty