
Kokosovocitrusové řezy bez laktózy
Ingredience
400 ml | kokosového mléka NP Bio |
300 g | pšeničné celozrnné mouky NP Bio |
200 g | třtinového cukru NP Bio |
1 | lžička mleté skořice |
½ | lžičky mletého zázvoru |
½ | lžičky mletého muškátového oříšku |
¼ | lžičky mletého černého pepře |
1 | lžička mletého kardamomu |
1 | lžička jedlé sody |
½ | lžičky soli |
350 ml | mandlového mléka NP Bio |
50 ml | olivového oleje |
60 g | bezlaktózového másla NP Free from |
1 | pomeranč |
30 ml | javorového sirupu NP Bio |
50 g | strouhaného kokosu |
Postup přípravy
1. Kokosové mléko dejte v plechovce den předem do lednice. Do mísy prosejte 300 g celozrnné mouky, přidejte 200 g třtinového cukru, lžičku skořice, ½ lžičky zázvoru a muškátového oříšku, ¼ lžičky pepře a ½ lžičky kardamomu. Nakonec vsypte lžičku jedlé sody, ½ lžičky soli a vše dobře promíchejte. Ke směsi přidejte 200 ml mandlového mléka, 50 ml olivového oleje a vše promíchejte na hladké těsto.
2. Pekáček o rozměru 20 × 30 cm vyložte pečicím papírem a nalijte dovnitř těsto. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Korpus nechte vychladnout po upečení na chladicí mřížce.
3. Do mísy dejte 60 g změklého bezlaktózového másla. Vyšlehejte ho do pěny. Vychlazený krém z kokosového mléka přendejte do misky. Nepřidávejte kokosovou vodu, jen tuhou část. Vyšlehejte do polotuha kokosovou smetanu. Přidejte 1 lžíci šťávy z pomeranče, 30 ml javorového sirupu, 1 lžičku nastrouhané pomerančové kůry a ½ lžičky zbylého kardamomu. Směs postupně zašlehávejte do másla, až vznikne hladký lesklý krém.
4. Krémem ozdobte upečený korpus. Nakonec můžete dozdobit další pomerančovou kůrou, kousky pomeranče nebo poprášit použitým kořením. Mmmm, cítíte tu vůni?