Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kokosovocitrusové řezy bez laktózy

Kokosovocitrusové řezy bez laktózy

Řezy bez laktózy jsou jednoduchý recept, který překvapí svou exotickou chutí orientálního koření a svěžích citrusů spolu s kokosovou šlehačkou.

Ingredience

400 ml kokosového mléka NP Bio
300 g pšeničné celozrnné mouky NP Bio
200 g třtinového cukru NP Bio
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého zázvoru
½ lžičky mletého muškátového oříšku
¼ lžičky mletého černého pepře
1 lžička mletého kardamomu
1 lžička jedlé sody
½ lžičky soli
350 ml mandlového mléka NP Bio
50 ml olivového oleje
60 g bezlaktózového másla NP Free from
1 pomeranč
30 ml javorového sirupu NP Bio
50 g strouhaného kokosu

Postup přípravy

1. Kokosové mléko dejte v plechovce den předem do lednice. Do mísy prosejte 300 g celozrnné mouky, přidejte 200 g třtinového cukru, lžičku skořice, ½ lžičky zázvoru a muškátového oříšku, ¼ lžičky pepře a ½ lžičky kardamomu. Nakonec vsypte lžičku jedlé sody, ½ lžičky soli a vše dobře promíchejte. Ke směsi přidejte 200 ml mandlového mléka, 50 ml olivového oleje a vše promíchejte na hladké těsto.

2. Pekáček o rozměru 20 × 30 cm vyložte pečicím papírem a nalijte dovnitř těsto. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Korpus nechte vychladnout po upečení na chladicí mřížce.

3. Do mísy dejte 60 g změklého bezlaktózového másla. Vyšlehejte ho do pěny. Vychlazený krém z kokosového mléka přendejte do misky. Nepřidávejte kokosovou vodu, jen tuhou část. Vyšlehejte do polotuha kokosovou smetanu. Přidejte 1 lžíci šťávy z pomeranče, 30 ml javorového sirupu, 1 lžičku nastrouhané pomerančové kůry a ½ lžičky zbylého kardamomu. Směs postupně zašlehávejte do másla, až vznikne hladký lesklý krém.

4. Krémem ozdobte upečený korpus. Nakonec můžete dozdobit další pomerančovou kůrou, kousky pomeranče nebo poprášit použitým kořením. Mmmm, cítíte tu vůni?

Pomohl vám recept?
2hodnocení2

Další videorecepty