×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kokosové dortíky s ovocem

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Kokosové dortíky s ovocem

Co budete potřebovat

80 g kokosové mouky
1 lžička pečicího prášku bez lepku
špetka soli
3 vejce
60 ml kokosového oleje + navíc na vymazání formy
60 ml javorového sirupu
120 ml mandlového mléka
1 plechovka vychlazeného kokosového mléka (400 ml)
3 lžičky moučkového cukru
500 g čerstvého ovoce – jahody, maliny, borůvky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Promíchejte kokosovou mouku, pečicí prášek a špetku soli a rozemněte případné hrudky. Vajíčka vyšlehejte s rozpuštěným kokosovým olejem, javorovým sirupem a mandlovým mlékem. Přilijte k mouce a propracujte na těsto.
Koláčovou formu nebo menší košíčky vymažte kokosovým olejem a rozdělte do nich těsto. Pečte přibližně 20 minut. Hotové nechte úplně vychladnout.
Vychlazenou plechovku kokosového mléka opatrně otevřete a ztuhlý krém přendejte do misky. Začněte šlehat na vysoké otáčky. Až zvláční, přidejte cukr a dál šlehejte až do nadýchané konzistence.
Upečený korpus potřete kokosovou šlehačkou a ozdobte čerstvým ovocem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kokosové dortíky s ovocem

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Narozeniny Vegetariánské Bezlepkové Bez laktózy Veganské Magazín 3/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (8)
Milujete ovocné dortíky s krémem? Upečte si je tentokrát zdravěji, bez mouky a s kokosovou šlehačkou. Jde to snadno a chutnají skvěle!

Co budete potřebovat

80 g kokosové mouky
1 lžička pečicího prášku bez lepku
špetka soli
3 vejce
60 ml kokosového oleje + navíc na vymazání formy
60 ml javorového sirupu
120 ml mandlového mléka
1 plechovka vychlazeného kokosového mléka (400 ml)
3 lžičky moučkového cukru
500 g čerstvého ovoce – jahody, maliny, borůvky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Promíchejte kokosovou mouku, pečicí prášek a špetku soli a rozemněte případné hrudky. Vajíčka vyšlehejte s rozpuštěným kokosovým olejem, javorovým sirupem a mandlovým mlékem. Přilijte k mouce a propracujte na těsto.
Koláčovou formu nebo menší košíčky vymažte kokosovým olejem a rozdělte do nich těsto. Pečte přibližně 20 minut. Hotové nechte úplně vychladnout.
Vychlazenou plechovku kokosového mléka opatrně otevřete a ztuhlý krém přendejte do misky. Začněte šlehat na vysoké otáčky. Až zvláční, přidejte cukr a dál šlehejte až do nadýchané konzistence.
Upečený korpus potřete kokosovou šlehačkou a ozdobte čerstvým ovocem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat