Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500–600 g brambor
2–3 větší mrkve
3 vejce
4–6 sterilovaných okurek
4 šalotky
½ jablka, zbavená jádřince
225 g majonézy
2 lžíce plnotučné hořčice + 1 lžička
dijonské hořčice
sůl, pepř
citronová šťáva podle chuti
hladkolistá petrželka na ozdobu

Postup přípravy

Brambory uvařte ve slupce a nechte je zcela vychladnout. Pak je oloupejte a nakrájejte na kostičky. Mrkev uvařte doměkka (nerozvařte ji), nechte vychladnout a pak rovněž nakrájejte na kostičky a přidejte k bramborám. Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a zchladlá nakrájejte na kostičky a přidejte k bramborám. Okurky a šalotky nasekejte nadrobno, na kostičky pokrájejte i jablko a vše přidejte k základu salátu. Nakonec do mísy přidejte majonézu i oba druhy hořčice a opatrně promíchejte. Podle chuti osolte, opepřete a dolaďte citronovou šťávou.

Pomohl vám recept?
17hodnocení4

Další videorecepty