
Kávová panna cotta
Káva dodá jemnému dezertu rafinovanou chuť. Směle jím můžete nahradit šálek espressa po dobré večeři.

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Italská
Dezert
Ingredience
Složení 4 porce
- Cukr vanilkový 115 g
- Čokoláda hořká 40 g
- Káva
- Želatina prášková 2 plž
- Smetana ke šlehání 800 ml
- Cukr vanilkový 115 g
- Čokoláda hořká 40 g
- Káva
- Želatina prášková 2 plž
- Smetana ke šlehání 800 ml
Příprava
- 1Želatinu připravte dle návodu.
- 2Smetanu, espressa a cukr přiveďte za stálého míchání těsně k bodu varu. Odstavte z ohně a dvě lžíce horké směsi rozmíchejte v želatině. Poté želatinu přelijte do smetany a dobře promíchejte.
- 3Nechte 10 minut odstát a přelijte do servírovacích nádob a nechte ztuhnout 6–8 hodin, ideálně přes noc. Před podáváním ozdobte hoblinami čokolády.
- 1Želatinu připravte dle návodu.
- 2Smetanu, espressa a cukr přiveďte za stálého míchání těsně k bodu varu. Odstavte z ohně a dvě lžíce horké směsi rozmíchejte v želatině. Poté želatinu přelijte do smetany a dobře promíchejte.
- 3Nechte 10 minut odstát a přelijte do servírovacích nádob a nechte ztuhnout 6–8 hodin, ideálně přes noc. Před podáváním ozdobte hoblinami čokolády.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.