1
V míse smíchejte 250 g tvarohu, 2 rozklepnutá vejce, špetku soli, 300 g žitné mouky a ručně vypracujte v hladké těsto.
2
Na skořicovou drobenku na struhadle najemno nastrouhejte špaldový diamant, nejlépe dva dny starý, nebo jiné starší pečivo. Přidejte skořicový cukr, promíchejte a směs opečte krátce na rozpálené pánvi se lžící másla lehce dozlatova.
3
Omyjte 5 nektarinek, vyjměte pecky a nakrájejte je na kousky. V rendlíku rozpusťte lžíci másla, přidejte nakrájené nektarinky, lžíci třtinového cukru, 500 ml vody a vařte, dokud nevznikne rozvar, asi 10 minut.
4
Z hotového těsta pomocí lžíce tvarujte škubánky, vkládejte je do hrnce s vroucí vodou a vařte 3–5 minut, dokud nevyplavou na povrch. Hotové škubánky zalijte na talíři nektarinkovým rozvarem, posypte skořicovou drobenkou a polijte rozpuštěným máslem. Recept, který si děti zamilují, a navíc v bio kvalitě.
1
V míse smíchejte 250 g tvarohu, 2 rozklepnutá vejce, špetku soli, 300 g žitné mouky a ručně vypracujte v hladké těsto.
2
Na skořicovou drobenku na struhadle najemno nastrouhejte špaldový diamant, nejlépe dva dny starý, nebo jiné starší pečivo. Přidejte skořicový cukr, promíchejte a směs opečte krátce na rozpálené pánvi se lžící másla lehce dozlatova.
3
Omyjte 5 nektarinek, vyjměte pecky a nakrájejte je na kousky. V rendlíku rozpusťte lžíci másla, přidejte nakrájené nektarinky, lžíci třtinového cukru, 500 ml vody a vařte, dokud nevznikne rozvar, asi 10 minut.
4
Z hotového těsta pomocí lžíce tvarujte škubánky, vkládejte je do hrnce s vroucí vodou a vařte 3–5 minut, dokud nevyplavou na povrch. Hotové škubánky zalijte na talíři nektarinkovým rozvarem, posypte skořicovou drobenkou a polijte rozpuštěným máslem. Recept, který si děti zamilují, a navíc v bio kvalitě.