
Kátiny bio škubánky s nektarinkovým rozvarem

Snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Pro děti
Podzim
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Tvaroh odtučněný BIO 250 g
- Vejce BIO 2 ks
- Sůl
- Mouka žitná celozrnná BIO 300 g
- Špaldový diamant BIO 1 ks
- Cukr skořicový BIO 1 ks
- Máslo BIO 50 g
- Nektarinka BIO 5 ks
- Cukr třtinový BIO 1 plž
- Voda 500 ml
- Tvaroh odtučněný BIO 250 g
- Vejce BIO 2 ks
- Sůl
- Mouka žitná celozrnná BIO 300 g
- Špaldový diamant BIO 1 ks
- Cukr skořicový BIO 1 ks
- Máslo BIO 50 g
- Nektarinka BIO 5 ks
- Cukr třtinový BIO 1 plž
- Voda 500 ml
Příprava
- 1V míse smíchejte 250 g tvarohu, 2 rozklepnutá vejce, špetku soli, 300 g žitné mouky a ručně vypracujte v hladké těsto.
- 2Na skořicovou drobenku na struhadle najemno nastrouhejte špaldový diamant, nejlépe dva dny starý, nebo jiné starší pečivo. Přidejte skořicový cukr, promíchejte a směs opečte krátce na rozpálené pánvi se lžící másla lehce dozlatova.
- 3Omyjte 5 nektarinek, vyjměte pecky a nakrájejte je na kousky. V rendlíku rozpusťte lžíci másla, přidejte nakrájené nektarinky, lžíci třtinového cukru, 500 ml vody a vařte, dokud nevznikne rozvar, asi 10 minut.
- 4Z hotového těsta pomocí lžíce tvarujte škubánky, vkládejte je do hrnce s vroucí vodou a vařte 3–5 minut, dokud nevyplavou na povrch. Hotové škubánky zalijte na talíři nektarinkovým rozvarem, posypte skořicovou drobenkou a polijte rozpuštěným máslem. Recept, který si děti zamilují, a navíc v bio kvalitě.
- 1V míse smíchejte 250 g tvarohu, 2 rozklepnutá vejce, špetku soli, 300 g žitné mouky a ručně vypracujte v hladké těsto.
- 2Na skořicovou drobenku na struhadle najemno nastrouhejte špaldový diamant, nejlépe dva dny starý, nebo jiné starší pečivo. Přidejte skořicový cukr, promíchejte a směs opečte krátce na rozpálené pánvi se lžící másla lehce dozlatova.
- 3Omyjte 5 nektarinek, vyjměte pecky a nakrájejte je na kousky. V rendlíku rozpusťte lžíci másla, přidejte nakrájené nektarinky, lžíci třtinového cukru, 500 ml vody a vařte, dokud nevznikne rozvar, asi 10 minut.
- 4Z hotového těsta pomocí lžíce tvarujte škubánky, vkládejte je do hrnce s vroucí vodou a vařte 3–5 minut, dokud nevyplavou na povrch. Hotové škubánky zalijte na talíři nektarinkovým rozvarem, posypte skořicovou drobenkou a polijte rozpuštěným máslem. Recept, který si děti zamilují, a navíc v bio kvalitě.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.