×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Karamelový koláč s vlašskými ořechy

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Karamelový koláč s vlašskými ořechy

Co budete potřebovat

175 g hladké mouky + na pomoučnění
85 g studeného másla, nakrájeného na malé kousky
50 g krupicového cukru
špetka soli
1 žloutek
Na náplň
200 g krupicového cukru
100 g másla, nakrájeného na malé kousky
200 ml smetany ke šlehání
200 g rozpůlených jader vlašských ořechů

Jak na to?

Předehřejte troubu na 190 °C. Mouku, máslo, cukr a sůl míchejte v robotu, dokud směs nezačne připomínat drobenku. Přidejte žloutek, 1–2 lžíce studené vody a promíchejte do pevného a hladkého těsta, které znovu propracujte na pomoučněném válu dohladka. Pak ho rozválejte, vyložte jím kulatou formu o průměru 24 cm, pokryjte pečicím papírem, zatěžkejte fazolemi a dejte na 10 minut do chladničky. Pak pečte v předehřáté troubě 10 minut. Sundejte fazole a pečicí papír a pečte dalších 5 minut.
Mezitím udělejte náplň. V těžké pánvi pomalu zahřívejte cukr a 3 lžíce vody. Míchejte, až se cukr rozpustí. Pak zesilte plamen a nechte cukr probublávat, až získá karamelovou barvu. Stáhněte z ohně, vmíchejte máslo a pak smetanu. Přiveďte znovu k varu, prudce vařte a míchejte, až směs zhoustne. Pak přidejte ořechy. Ořechovou náplň rovnoměrně rozprostřete na koláč a dejte na dalších 8–10 minut péct, až bude bublat. Nechte 10 minut chladnout a podávejte. Koláč chutná teplý i studený.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karamelový koláč s vlašskými ořechy

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Pečení Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 4.1 (85)

Co budete potřebovat

175 g hladké mouky + na pomoučnění
85 g studeného másla, nakrájeného na malé kousky
50 g krupicového cukru
špetka soli
1 žloutek
Na náplň
200 g krupicového cukru
100 g másla, nakrájeného na malé kousky
200 ml smetany ke šlehání
200 g rozpůlených jader vlašských ořechů

Jak na to?

Předehřejte troubu na 190 °C. Mouku, máslo, cukr a sůl míchejte v robotu, dokud směs nezačne připomínat drobenku. Přidejte žloutek, 1–2 lžíce studené vody a promíchejte do pevného a hladkého těsta, které znovu propracujte na pomoučněném válu dohladka. Pak ho rozválejte, vyložte jím kulatou formu o průměru 24 cm, pokryjte pečicím papírem, zatěžkejte fazolemi a dejte na 10 minut do chladničky. Pak pečte v předehřáté troubě 10 minut. Sundejte fazole a pečicí papír a pečte dalších 5 minut.
Mezitím udělejte náplň. V těžké pánvi pomalu zahřívejte cukr a 3 lžíce vody. Míchejte, až se cukr rozpustí. Pak zesilte plamen a nechte cukr probublávat, až získá karamelovou barvu. Stáhněte z ohně, vmíchejte máslo a pak smetanu. Přiveďte znovu k varu, prudce vařte a míchejte, až směs zhoustne. Pak přidejte ořechy. Ořechovou náplň rovnoměrně rozprostřete na koláč a dejte na dalších 8–10 minut péct, až bude bublat. Nechte 10 minut chladnout a podávejte. Koláč chutná teplý i studený.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty