×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kapustové závitky plněné masem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Kapustové závitky plněné masem

Co budete potřebovat

12 větších kapustových listů
120 g rýže
500 g mletého hovězího a vepřového masa
2 stroužky česneku
oregano
sůl, pepř
1 vejce
olej
1 cibule
1 rajčatový protlak

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Kapustové listy omyjte a rozdělte. Vložte do hrnce a zalijte vroucí vodou. Nechte 10 minut stát, poté sceďte a nechte vychladnout. Pokud mají velmi tlusté stvoly, seřízněte je nožem. Rýži vařte o polovinu kratší dobu, než je uvedeno na obalu. V míse smíchejte mleté maso, drcený česnek, koření a vajíčko. Přidejte nedovařenou rýži a promíchejte. Do každého listu dejte dvě až tři lžíce směsi. Ohněte boční strany listů dovnitř a zarolujte do ruličky.
V hrnci nebo v pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozpalte olej, na něm osmahněte cibulku, přidejte rajský protlak a zalijte trochou vody. Vložte rolky, aby byly zhruba do poloviny ponořené, a pečte v troubě 30 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kapustové závitky plněné masem

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Bez laktózy Oregano , Rajče Magazín 10/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

12 větších kapustových listů
120 g rýže
500 g mletého hovězího a vepřového masa
2 stroužky česneku
oregano
sůl, pepř
1 vejce
olej
1 cibule
1 rajčatový protlak

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Kapustové listy omyjte a rozdělte. Vložte do hrnce a zalijte vroucí vodou. Nechte 10 minut stát, poté sceďte a nechte vychladnout. Pokud mají velmi tlusté stvoly, seřízněte je nožem. Rýži vařte o polovinu kratší dobu, než je uvedeno na obalu. V míse smíchejte mleté maso, drcený česnek, koření a vajíčko. Přidejte nedovařenou rýži a promíchejte. Do každého listu dejte dvě až tři lžíce směsi. Ohněte boční strany listů dovnitř a zarolujte do ruličky.
V hrnci nebo v pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozpalte olej, na něm osmahněte cibulku, přidejte rajský protlak a zalijte trochou vody. Vložte rolky, aby byly zhruba do poloviny ponořené, a pečte v troubě 30 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty