×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kapustové závitky plněné masem

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Kapustové závitky plněné masem

Co budete potřebovat

12 větších kapustových listů
120 g rýže
500 g mletého hovězího a vepřového masa
2 stroužky česneku
oregano
sůl, pepř
1 vejce
olej
1 cibule
1 rajčatový protlak

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Kapustové listy omyjte a rozdělte. Vložte do hrnce a zalijte vroucí vodou. Nechte 10 minut stát, poté sceďte a nechte vychladnout. Pokud mají velmi tlusté stvoly, seřízněte je nožem. Rýži vařte o polovinu kratší dobu, než je uvedeno na obalu. V míse smíchejte mleté maso, drcený česnek, koření a vajíčko. Přidejte nedovařenou rýži a promíchejte. Do každého listu dejte dvě až tři lžíce směsi. Ohněte boční strany listů dovnitř a zarolujte do ruličky.
V hrnci nebo v pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozpalte olej, na něm osmahněte cibulku, přidejte rajský protlak a zalijte trochou vody. Vložte rolky, aby byly zhruba do poloviny ponořené, a pečte v troubě 30 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kapustové závitky plněné masem

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Bez laktózy Magazín 10/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

12 větších kapustových listů
120 g rýže
500 g mletého hovězího a vepřového masa
2 stroužky česneku
oregano
sůl, pepř
1 vejce
olej
1 cibule
1 rajčatový protlak

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Kapustové listy omyjte a rozdělte. Vložte do hrnce a zalijte vroucí vodou. Nechte 10 minut stát, poté sceďte a nechte vychladnout. Pokud mají velmi tlusté stvoly, seřízněte je nožem. Rýži vařte o polovinu kratší dobu, než je uvedeno na obalu. V míse smíchejte mleté maso, drcený česnek, koření a vajíčko. Přidejte nedovařenou rýži a promíchejte. Do každého listu dejte dvě až tři lžíce směsi. Ohněte boční strany listů dovnitř a zarolujte do ruličky.
V hrnci nebo v pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozpalte olej, na něm osmahněte cibulku, přidejte rajský protlak a zalijte trochou vody. Vložte rolky, aby byly zhruba do poloviny ponořené, a pečte v troubě 30 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty