×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kapříci s kaší

Inspirujte se podobnými recepty

Vinná klobása a lehký...
Vinná klobása a...
Vinná klobása a lehký...
Vinná klobása a lehký...
Ořechové košíčky s polevou
Ořechové košíčky s...
Ořechové košíčky s polevou
Ořechové košíčky s polevou
Sváteční rybí polévka
Sváteční rybí...
Sváteční rybí polévka
Sváteční rybí polévka
Vepřové a kapří řízečky...
Vepřové a kapří...
Vepřové a kapří řízečky...
Vepřové a kapří řízečky...

Kapříci s kaší

Co budete potřebovat

350 g středně velkých brambor na pyré
sůl
2 vepřoví kapříci
3 lžíce hladké mouky
sůl
1 vejce
3 lžíce strouhanky
olej na smažení
20 g másla
100 ml smetany

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Brambory i se slupkou omyjte, několikrát propíchněte vidličkou a vložte do trouby. Podle velikosti brambor pečte 45–60 minut.
Mezitím obalte řízky v trojobalu – nejprve v mouce se špetkou soli, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Po obou stranách usmažte na oleji.
Z pečených brambor vydlabejte vnitřek a rozmačkejte. Nakonec vyšlehejte s máslem a horkou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kapříci s kaší

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Vánoce Magazín 12/2018 Počet porcí: 2
(0)

Tipy na jedlé vánoční dárky

Připravte svým dětem tyto řízečky ve tvaru kapříka. Bramborová kaše z pečených brambor má vynikající jemnou chuť a oblíbí si ji určitě i celá rodina.

Co budete potřebovat

350 g středně velkých brambor na pyré
sůl
2 vepřoví kapříci
3 lžíce hladké mouky
sůl
1 vejce
3 lžíce strouhanky
olej na smažení
20 g másla
100 ml smetany

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Brambory i se slupkou omyjte, několikrát propíchněte vidličkou a vložte do trouby. Podle velikosti brambor pečte 45–60 minut.
Mezitím obalte řízky v trojobalu – nejprve v mouce se špetkou soli, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Po obou stranách usmažte na oleji.
Z pečených brambor vydlabejte vnitřek a rozmačkejte. Nakonec vyšlehejte s máslem a horkou smetanou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Vinná klobása a lehký...
Vinná klobása a...
Vinná klobása a lehký...
Vinná klobása a lehký...
Ořechové košíčky s polevou
Ořechové košíčky s...
Ořechové košíčky s polevou
Ořechové košíčky s polevou
Sváteční rybí polévka
Sváteční rybí...
Sváteční rybí polévka
Sváteční rybí polévka
Vepřové a kapří řízečky...
Vepřové a kapří...
Vepřové a kapří řízečky...
Vepřové a kapří řízečky...

Inspirujte se podobnými recepty