×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kapr v bylinkové krustě

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Kapr v bylinkové krustě

Co budete potřebovat

1 kapr
150 ml mléka
pár kapek limetové šťávy
sůl, pepř
hladká mouka na obalování
2–3 vejce, prošlehaná
strouhanka
2 hrsti nasekaných bylinek
(petrželky, tymiánu a oregana)
olej na smažení
klínky citronu k podávání
klasický nebo vídeňský bramborový
salát k podávání

Jak na to?

Kaprovi odřízněte hlavu a ocas, nařízněte břišní dutinu a vyvrhněte vnitřnosti. Dávejte pozor, abyste neporušili žlučník. Hlavu a jatýrka, mlíčí nebo jikry použijte do polévky, ocas vyhoďte. Pak kapra kolem páteře přepulte na dva velké filety. Zbavte je kůže. Filet vždy položte na čisté prkénko kůží dolů a těsně nad ní ostrým dlouhým nožem odřezávejte maso od kůže. Pak filet obraťte a dočistěte. Pak rukou nahmatejte žebra a celou část s nimi odkrojte – i ji můžete použít do polévky. Pak filety naporcujte. Mléko nalijte do širší mísy, přidejte pár kapek limetové šťávy a na hodinu do něj naložte filety kapra – ztratí rybí pach. Poté maso vyjměte, důkladně osušte a z obou stran osolte, případně opepřete. Poté ho obalte v mouce a protáhněte vejcem a nakonec obalte ve strouhance smíchané s najemno nasekanými bylinkami. Smažte pomalu v rozpáleném oleji z obou stran. Podávejte s klínky citronu a bramborovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kapr v bylinkové krustě

Náročné Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

1 kapr
150 ml mléka
pár kapek limetové šťávy
sůl, pepř
hladká mouka na obalování
2–3 vejce, prošlehaná
strouhanka
2 hrsti nasekaných bylinek
(petrželky, tymiánu a oregana)
olej na smažení
klínky citronu k podávání
klasický nebo vídeňský bramborový
salát k podávání

Jak na to?

Kaprovi odřízněte hlavu a ocas, nařízněte břišní dutinu a vyvrhněte vnitřnosti. Dávejte pozor, abyste neporušili žlučník. Hlavu a jatýrka, mlíčí nebo jikry použijte do polévky, ocas vyhoďte. Pak kapra kolem páteře přepulte na dva velké filety. Zbavte je kůže. Filet vždy položte na čisté prkénko kůží dolů a těsně nad ní ostrým dlouhým nožem odřezávejte maso od kůže. Pak filet obraťte a dočistěte. Pak rukou nahmatejte žebra a celou část s nimi odkrojte – i ji můžete použít do polévky. Pak filety naporcujte. Mléko nalijte do širší mísy, přidejte pár kapek limetové šťávy a na hodinu do něj naložte filety kapra – ztratí rybí pach. Poté maso vyjměte, důkladně osušte a z obou stran osolte, případně opepřete. Poté ho obalte v mouce a protáhněte vejcem a nakonec obalte ve strouhance smíchané s najemno nasekanými bylinkami. Smažte pomalu v rozpáleném oleji z obou stran. Podávejte s klínky citronu a bramborovým salátem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty