Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kapr
150 ml mléka
pár kapek limetové šťávy
sůl, pepř
hladká mouka na obalování
2–3 vejce, prošlehaná
strouhanka
2 hrsti nasekaných bylinek
(petrželky, tymiánu a oregana)
olej na smažení
klínky citronu k podávání
klasický nebo vídeňský bramborový
salát k podávání

Postup přípravy

Kaprovi odřízněte hlavu a ocas, nařízněte břišní dutinu a vyvrhněte vnitřnosti. Dávejte pozor, abyste neporušili žlučník. Hlavu a jatýrka, mlíčí nebo jikry použijte do polévky, ocas vyhoďte. Pak kapra kolem páteře přepulte na dva velké filety. Zbavte je kůže. Filet vždy položte na čisté prkénko kůží dolů a těsně nad ní ostrým dlouhým nožem odřezávejte maso od kůže. Pak filet obraťte a dočistěte. Pak rukou nahmatejte žebra a celou část s nimi odkrojte – i ji můžete použít do polévky. Pak filety naporcujte. Mléko nalijte do širší mísy, přidejte pár kapek limetové šťávy a na hodinu do něj naložte filety kapra – ztratí rybí pach. Poté maso vyjměte, důkladně osušte a z obou stran osolte, případně opepřete. Poté ho obalte v mouce a protáhněte vejcem a nakonec obalte ve strouhance smíchané s najemno nasekanými bylinkami. Smažte pomalu v rozpáleném oleji z obou stran. Podávejte s klínky citronu a bramborovým salátem.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty