
Kapr na modro
Tento staročeský recept oceníte obzvlášť pokud chcete zkusit něco jiného než obalovanou kapří klasiku. Kapr na modro se totiž nesmaží, ale vaří. Vynikne tak jeho jemná a nezaměnitelná chuť.

Snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Vánoce
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Mrkev 2 ks
- Celer 1/2 ks
- Petržel 2 ks
- Citronová kůra 1 ks
- Cibule 4 ks
- Bílé víno 100 ml
- Hřebíček 15 ks
- Pepř celý 10 ks
- Tymián čerstvý
- Nové koření 10 ks
- Bobkový list 1 ks
- Kapr půlky 1 ks
- Jablečný ocet 60 ml
- Sůl
- Křen čerstvý 50 g
- Brambory vařené
- Smetana ke šlehání 100 ml
- Mouka hladká 1 plž
- Vývar rybí 100 g
- Máslo 1 plž
- Mrkev 2 ks
- Celer 1/2 ks
- Petržel 2 ks
- Citronová kůra 1 ks
- Cibule 4 ks
- Bílé víno 100 ml
- Hřebíček 15 ks
- Pepř celý 10 ks
- Tymián čerstvý
- Nové koření 10 ks
- Bobkový list 1 ks
- Kapr půlky 1 ks
- Jablečný ocet 60 ml
- Sůl
- Křen čerstvý 50 g


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.