Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Kapr na modro

Inspirujte se podobnými recepty

Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se...
Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se smetanou
Losos v limetkové krustě a...
Losos v limetkové...
Losos v limetkové krustě a...
Losos v limetkové krustě a...
Staročeské zázvorky
Staročeské zázvorky
Staročeské zázvorky
Staročeské zázvorky
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak

Kapr na modro

Co budete potřebovat

1 l vody
3 mrkve
1 petržel
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
1 lžíce octa
5 ks celého pepře
1 lžička sušeného tymiánu
2 bobkové listy
4 filety kapra
1 citron
150 g másla

Jak na to?

1. V hrnci přiveďte vodu k varu. Do ní vložte oloupané a podélně rozkrojené mrkve a petržel, očištěné stonky celeru, oloupanou cibuli překrojenou napůl a oloupané stroužky česneku. Přidejte sůl, ocet, pepř, lžičku tymiánu, bobkové listy a vařte 20 minut.

2. Kapří filety očistěte a dejte pozor, abyste neporušili kůži, jinak by se kapr nezbarvil do modra. Kapra osolte, zakapejte citronovou šťávou, opatrně vložte filety do vývaru a vařte na mírném ohni po dobu 5 minut. Vývar se nesmí vařit, udržujte jen pod bodem varu. Vařeného kapra pak nechte v horkém vývaru ještě 5 minut.

3. V kastrůlku rozpusťte máslo. Na větší talíř naservírujte nakrájenou a uvařenou zeleninu z vývaru či další podle vaší chuti a vařené filety kapra a pokapejte vše rozpuštěným máslem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kapr na modro

Hlavní chod Snadné Ryby Vánoce Bezlepkové Magazín 12/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1 l vody
3 mrkve
1 petržel
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
1 lžíce octa
5 ks celého pepře
1 lžička sušeného tymiánu
2 bobkové listy
4 filety kapra
1 citron
150 g másla

Jak na to?

1. V hrnci přiveďte vodu k varu. Do ní vložte oloupané a podélně rozkrojené mrkve a petržel, očištěné stonky celeru, oloupanou cibuli překrojenou napůl a oloupané stroužky česneku. Přidejte sůl, ocet, pepř, lžičku tymiánu, bobkové listy a vařte 20 minut.

2. Kapří filety očistěte a dejte pozor, abyste neporušili kůži, jinak by se kapr nezbarvil do modra. Kapra osolte, zakapejte citronovou šťávou, opatrně vložte filety do vývaru a vařte na mírném ohni po dobu 5 minut. Vývar se nesmí vařit, udržujte jen pod bodem varu. Vařeného kapra pak nechte v horkém vývaru ještě 5 minut.

3. V kastrůlku rozpusťte máslo. Na větší talíř naservírujte nakrájenou a uvařenou zeleninu z vývaru či další podle vaší chuti a vařené filety kapra a pokapejte vše rozpuštěným máslem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se...
Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se smetanou
Losos v limetkové krustě a...
Losos v limetkové...
Losos v limetkové krustě a...
Losos v limetkové krustě a...
Staročeské zázvorky
Staročeské zázvorky
Staročeské zázvorky
Staročeské zázvorky
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak

Inspirujte se podobnými recepty