Kapr na modro
Ingredience
1 l | vody |
3 | mrkve |
1 | petržel |
2 | stonky řapíkatého celeru |
1 | cibule |
2 | stroužky česneku |
sůl | |
1 | lžíce octa |
5 | ks celého pepře |
1 | lžička sušeného tymiánu |
2 | bobkové listy |
4 | filety kapra |
1 | citron |
150 g | másla |
Postup přípravy
1. V hrnci přiveďte vodu k varu. Do ní vložte oloupané a podélně rozkrojené mrkve a petržel, očištěné stonky celeru, oloupanou cibuli překrojenou napůl a oloupané stroužky česneku. Přidejte sůl, ocet, pepř, lžičku tymiánu, bobkové listy a vařte 20 minut.
2. Kapří filety očistěte a dejte pozor, abyste neporušili kůži, jinak by se kapr nezbarvil do modra. Kapra osolte, zakapejte citronovou šťávou, opatrně vložte filety do vývaru a vařte na mírném ohni po dobu 5 minut. Vývar se nesmí vařit, udržujte jen pod bodem varu. Vařeného kapra pak nechte v horkém vývaru ještě 5 minut.
3. V kastrůlku rozpusťte máslo. Na větší talíř naservírujte nakrájenou a uvařenou zeleninu z vývaru či další podle vaší chuti a vařené filety kapra a pokapejte vše rozpuštěným máslem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY