×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Jidáše s medem a rumem

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Jidáše s medem a rumem

Co budete potřebovat

50–60 g krupicového cukru
500 g hladké mouky
300 ml smetany
42 g droždí
2 žloutky + 1 vejce na potření
150 g změklého másla
1 lžička citrusové kůry (citronové, pomerančové, limetkové)
1 sáček vanilkového cukru, špetka soli
moučkový cukr k podávání

Jak na to?

1. Ze lžíce cukru, mouky, trochy vlažné smetany a droždí připravte kvásek. Zhruba po čtvrthodině ho smíchejte se zbylým cukrem a moukou, žloutky, máslem, citrusovou kůrou, vanilkovým cukrem a trochou soli. Na závěr přilijte vlažnou smetanu a zadělejte těsto. Na teplém místě ho nechte asi hodinu kynout.
2. Z těsta oddělujte kousky, rozválejte je do ,provázků‘, v polovině přeložte a stočte do spirály. Dávejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte čtvrt hodiny kynout. Pak je potřete vajíčkem a pečte 25 minut při 180 °C. Hotové posypejte moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jidáše s medem a rumem

Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (24)

Co budete potřebovat

50–60 g krupicového cukru
500 g hladké mouky
300 ml smetany
42 g droždí
2 žloutky + 1 vejce na potření
150 g změklého másla
1 lžička citrusové kůry (citronové, pomerančové, limetkové)
1 sáček vanilkového cukru, špetka soli
moučkový cukr k podávání

Jak na to?

1. Ze lžíce cukru, mouky, trochy vlažné smetany a droždí připravte kvásek. Zhruba po čtvrthodině ho smíchejte se zbylým cukrem a moukou, žloutky, máslem, citrusovou kůrou, vanilkovým cukrem a trochou soli. Na závěr přilijte vlažnou smetanu a zadělejte těsto. Na teplém místě ho nechte asi hodinu kynout.
2. Z těsta oddělujte kousky, rozválejte je do ,provázků‘, v polovině přeložte a stočte do spirály. Dávejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte čtvrt hodiny kynout. Pak je potřete vajíčkem a pečte 25 minut při 180 °C. Hotové posypejte moučkovým cukrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty