Jidáše s medem a rumem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Ze lžíce cukru, mouky, trochy vlažné smetany a droždí připravte kvásek. Zhruba po čtvrthodině ho smíchejte se zbylým cukrem a moukou, žloutky, máslem, citrusovou kůrou, vanilkovým cukrem a trochou soli. Na závěr přilijte vlažnou smetanu a zadělejte těsto. Na teplém místě ho nechte asi hodinu kynout.
2. Z těsta oddělujte kousky, rozválejte je do ,provázků‘, v polovině přeložte a stočte do spirály. Dávejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte čtvrt hodiny kynout. Pak je potřete vajíčkem a pečte 25 minut při 180 °C. Hotové posypejte moučkovým cukrem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Jidáše s medem a rumem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Ze lžíce cukru, mouky, trochy vlažné smetany a droždí připravte kvásek. Zhruba po čtvrthodině ho smíchejte se zbylým cukrem a moukou, žloutky, máslem, citrusovou kůrou, vanilkovým cukrem a trochou soli. Na závěr přilijte vlažnou smetanu a zadělejte těsto. Na teplém místě ho nechte asi hodinu kynout.
2. Z těsta oddělujte kousky, rozválejte je do ,provázků‘, v polovině přeložte a stočte do spirály. Dávejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte čtvrt hodiny kynout. Pak je potřete vajíčkem a pečte 25 minut při 180 °C. Hotové posypejte moučkovým cukrem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio