×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jidáše s medem a rumem

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Jidáše s medem a rumem

Co budete potřebovat

50–60 g krupicového cukru
500 g hladké mouky
300 ml smetany
42 g droždí
2 žloutky + 1 vejce na potření
150 g změklého másla
1 lžička citrusové kůry (citronové, pomerančové, limetkové)
1 sáček vanilkového cukru, špetka soli
moučkový cukr k podávání

Jak na to?

1. Ze lžíce cukru, mouky, trochy vlažné smetany a droždí připravte kvásek. Zhruba po čtvrthodině ho smíchejte se zbylým cukrem a moukou, žloutky, máslem, citrusovou kůrou, vanilkovým cukrem a trochou soli. Na závěr přilijte vlažnou smetanu a zadělejte těsto. Na teplém místě ho nechte asi hodinu kynout.
2. Z těsta oddělujte kousky, rozválejte je do ,provázků‘, v polovině přeložte a stočte do spirály. Dávejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte čtvrt hodiny kynout. Pak je potřete vajíčkem a pečte 25 minut při 180 °C. Hotové posypejte moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jidáše s medem a rumem

Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (26)

Co budete potřebovat

50–60 g krupicového cukru
500 g hladké mouky
300 ml smetany
42 g droždí
2 žloutky + 1 vejce na potření
150 g změklého másla
1 lžička citrusové kůry (citronové, pomerančové, limetkové)
1 sáček vanilkového cukru, špetka soli
moučkový cukr k podávání

Jak na to?

1. Ze lžíce cukru, mouky, trochy vlažné smetany a droždí připravte kvásek. Zhruba po čtvrthodině ho smíchejte se zbylým cukrem a moukou, žloutky, máslem, citrusovou kůrou, vanilkovým cukrem a trochou soli. Na závěr přilijte vlažnou smetanu a zadělejte těsto. Na teplém místě ho nechte asi hodinu kynout.
2. Z těsta oddělujte kousky, rozválejte je do ,provázků‘, v polovině přeložte a stočte do spirály. Dávejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte čtvrt hodiny kynout. Pak je potřete vajíčkem a pečte 25 minut při 180 °C. Hotové posypejte moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty