1
Kuřecí játra a maso pokrájené na kousky vložte do mísy. Zalijte bílým a portským vínem, osolte, okořeňte, promíchejte a v chladu marinujte 2 hodiny. Poté vmíchejte nasekané pistácie a ořechy.
2
Troubu rozehřejte na 200 °C.
3
Formu na biskupský chlebíček o velikosti 28 x 11 x 6 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Vložte do ní 1 balení listového těsta, přebývající okraje nechte volně viset. Nakonec dovnitř vsypte masovou směs.
4
Přebývající těsto přehněte přes náplň. Rozbalte druhé těsto a rádýlkem nebo nožem z něj nařežte asi 2 cm silné proužky.
5
Těsto ve formě navlhčete vodou a pokládejte na něj proužky z druhého těsta – nejprve po obvodu formy a pak nakoso (jako na obrázku).
6
Pomažte rozšlehaným vajíčkem a pečte 45 minut.
1
Kuřecí játra a maso pokrájené na kousky vložte do mísy. Zalijte bílým a portským vínem, osolte, okořeňte, promíchejte a v chladu marinujte 2 hodiny. Poté vmíchejte nasekané pistácie a ořechy.
2
Troubu rozehřejte na 200 °C.
3
Formu na biskupský chlebíček o velikosti 28 x 11 x 6 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Vložte do ní 1 balení listového těsta, přebývající okraje nechte volně viset. Nakonec dovnitř vsypte masovou směs.
4
Přebývající těsto přehněte přes náplň. Rozbalte druhé těsto a rádýlkem nebo nožem z něj nařežte asi 2 cm silné proužky.
5
Těsto ve formě navlhčete vodou a pokládejte na něj proužky z druhého těsta – nejprve po obvodu formy a pak nakoso (jako na obrázku).
6
Pomažte rozšlehaným vajíčkem a pečte 45 minut.