Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJátrová terina v listovém těstě
Albert logoAlbert logo
  • Játrová terina v listovém těstě
Játrová terina v listovém těstě

Játrová terina v listovém těstě

Snadné
16-30 minut
0/5
Předkrm

Ingredience4 porce

4 porce
  • Kuřecí játra 600 g
  • Kuřecí prsní řízky 300 g
  • Bílé víno 300 ml
  • Červené víno 70 ml
  • Pistácie 150 g
  • Vlašské ořechy 150 g
  • Mouka polohrubá 1 plž
  • Listové těsto 2 ks
  • Vejce 1 ks
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Hřebíček mletý 1/2 člž
  • Sůl 3 člž
  • Zázvor mletý 1/2 člž
  • Pepř 1/2 člž
  • Máslo 5 g
  • Kuřecí játra 600 g
  • Kuřecí prsní řízky 300 g
  • Bílé víno 300 ml
  • Červené víno 70 ml
  • Pistácie 150 g
  • Vlašské ořechy 150 g
  • Mouka polohrubá 1 plž
  • Listové těsto 2 ks
  • Vejce 1 ks
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Hřebíček mletý 1/2 člž
  • Sůl 3 člž
  • Zázvor mletý 1/2 člž
  • Pepř 1/2 člž
  • Máslo 5 g

Příprava

1
Kuřecí játra a maso pokrájené na kousky vložte do mísy. Zalijte bílým a portským vínem, osolte, okořeňte, promíchejte a v chladu marinujte 2 hodiny. Poté vmíchejte nasekané pistácie a ořechy.
2
Troubu rozehřejte na 200 °C.
3
Formu na biskupský chlebíček o velikosti 28 x 11 x 6 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Vložte do ní 1 balení listového těsta, přebývající okraje nechte volně viset. Nakonec dovnitř vsypte masovou směs.
4
Přebývající těsto přehněte přes náplň. Rozbalte druhé těsto a rádýlkem nebo nožem z něj nařežte asi 2 cm silné proužky.
5
Těsto ve formě navlhčete vodou a pokládejte na něj proužky z druhého těsta – nejprve po obvodu formy a pak nakoso (jako na obrázku).
6
Pomažte rozšlehaným vajíčkem a pečte 45 minut.
1
Kuřecí játra a maso pokrájené na kousky vložte do mísy. Zalijte bílým a portským vínem, osolte, okořeňte, promíchejte a v chladu marinujte 2 hodiny. Poté vmíchejte nasekané pistácie a ořechy.
2
Troubu rozehřejte na 200 °C.
3
Formu na biskupský chlebíček o velikosti 28 x 11 x 6 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Vložte do ní 1 balení listového těsta, přebývající okraje nechte volně viset. Nakonec dovnitř vsypte masovou směs.
4
Přebývající těsto přehněte přes náplň. Rozbalte druhé těsto a rádýlkem nebo nožem z něj nařežte asi 2 cm silné proužky.
5
Těsto ve formě navlhčete vodou a pokládejte na něj proužky z druhého těsta – nejprve po obvodu formy a pak nakoso (jako na obrázku).
6
Pomažte rozšlehaným vajíčkem a pečte 45 minut.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 11 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 11 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.