×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jahodové mojito

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové...
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové krustě se...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem,...
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem, červenou...

Jahodové mojito

Co budete potřebovat

1 limeta
2 lžičky třtinového cukru ABio
2–4 jahody + 1 na ozdobu
vetší hrst máty + na ozdobu AQ
2–3 velké hrsti ledové tříště
1,5 cl citronové šťávy
1,5 cl jahodového sirupu – viz Domácí jahodový sirup
6 cl bílého rumu
sodovka nebo perlivá voda na dolití
moučkový cukr na zasypání

Jak na to?

Omytou limetu rozkrájejte na čtvrtky a dejte ji na dno vyšší sklenice. Zasypte ji třtinovým cukrem a pomocí dřevěné paličky obojí podrťte. Přidejte jahody a mátu a opět podrťte. Vsypte většinu ledové tříště, vlijte citronovou šťávu, jahodový sirup a rum. Dolijte sodovkou a důkladně promíchejte. Na závěr dosypte tříští, ozdobte jahodou, mátou a zasypejte moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodové mojito

Velmi snadné Orientální Nápoje Magazín 7/2011
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

1 limeta
2 lžičky třtinového cukru ABio
2–4 jahody + 1 na ozdobu
vetší hrst máty + na ozdobu AQ
2–3 velké hrsti ledové tříště
1,5 cl citronové šťávy
1,5 cl jahodového sirupu – viz Domácí jahodový sirup
6 cl bílého rumu
sodovka nebo perlivá voda na dolití
moučkový cukr na zasypání

Jak na to?

Omytou limetu rozkrájejte na čtvrtky a dejte ji na dno vyšší sklenice. Zasypte ji třtinovým cukrem a pomocí dřevěné paličky obojí podrťte. Přidejte jahody a mátu a opět podrťte. Vsypte většinu ledové tříště, vlijte citronovou šťávu, jahodový sirup a rum. Dolijte sodovkou a důkladně promíchejte. Na závěr dosypte tříští, ozdobte jahodou, mátou a zasypejte moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové krustě se...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem, červenou...

Inspirujte se podobnými recepty