Jablečný koláč
Ingredience
260 g | polohrubé mouky |
200–220 g | třtinového cukru |
2 | lžičky mleté skořice |
227 g | másla |
12 | jablek AQ (2 kg) |
2 | lžíce citronové šťávy |
Postup přípravy
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr a 1 lžičku skořice, pak přidejte máslo a prsty smíchejte do směsi připomínající drobenku (pokud bude potřeba, přidejte trochu mouky). Dvě třetiny vzniklé směsi natlačte na dno a boky kulaté formy o průměru 22 cm. Troubu předehřejte na 180 °C. Jablka oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. V míse je smíchejte se zbylou skořicí a citronovou šťávou. Pak je vyskládejte do formy – klidně může jejich vrstva končit výš než těsto – a posypte zbytkem moučné směsi. Pečte 1 hodinu a 15 minut. Servírujte zchladlé.
Tip - Porce koláče servírujte s kopečkem zakysané smetany.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY