Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Jablečný koláč

Jablečný koláč

Velmi snadný recept na jablečný koláč s plátky jablek. Servírujte vychladlé s kopečkem zakysané smetany.

Ingredience

260 g polohrubé mouky
200–220 g třtinového cukru
2 lžičky mleté skořice
227 g másla
12 jablek AQ (2 kg)
2 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr a 1 lžičku skořice, pak přidejte máslo a prsty smíchejte do směsi připomínající drobenku (pokud bude potřeba, přidejte trochu mouky). Dvě třetiny vzniklé směsi natlačte na dno a boky kulaté formy o průměru 22 cm. Troubu předehřejte na 180 °C. Jablka oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. V míse je smíchejte se zbylou skořicí a citronovou šťávou. Pak je vyskládejte do formy – klidně může jejich vrstva končit výš než těsto – a posypte zbytkem moučné směsi. Pečte 1 hodinu a 15 minut. Servírujte zchladlé.
Tip - Porce koláče servírujte s kopečkem zakysané smetany.

Pomohl vám recept?
255hodnocení4

Další videorecepty