1
Čtyři jablka nakrájejte na tenké plátky (2–3 mm) a poskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Plátky jablek sušte v troubě vyhřáté na 60 °C, ideálně s pootevřenými dvířky, aby mohla unikat pára. Křížaly jsou hotové přibližně po 5 hodinách sušení.
2
V misce vidličkou rozmačkejte 150 g sýra se 2 lžícemi bílého jogurtu a opepřete. Misku s pomazánkou přikryjte a uložte v lednici, dokud nebudou vysušená jablka.
3
Na každý plátek sušeného jablka naneste lžičku připravené pomazánky z modrého sýra, plátek nakrájené sušené meruňky a mandličku.
4
Nakonec posypte půlkou rozdrcené mrazem sušené maliny a ozdobte lístkem bazalky. Zdravé mlsání k večernímu filmu je hotové.
1
Čtyři jablka nakrájejte na tenké plátky (2–3 mm) a poskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Plátky jablek sušte v troubě vyhřáté na 60 °C, ideálně s pootevřenými dvířky, aby mohla unikat pára. Křížaly jsou hotové přibližně po 5 hodinách sušení.
2
V misce vidličkou rozmačkejte 150 g sýra se 2 lžícemi bílého jogurtu a opepřete. Misku s pomazánkou přikryjte a uložte v lednici, dokud nebudou vysušená jablka.
3
Na každý plátek sušeného jablka naneste lžičku připravené pomazánky z modrého sýra, plátek nakrájené sušené meruňky a mandličku.
4
Nakonec posypte půlkou rozdrcené mrazem sušené maliny a ozdobte lístkem bazalky. Zdravé mlsání k večernímu filmu je hotové.