ReceptyIndická tikka masala
Albert logo
  • Indická tikka masala

Indická tikka masala

Indická tikka masala
Velmi snadné
31-45 minut
5/5
Indická
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Menu box Tikka masala 1 ks
  • Koriandr čerstvý 15 g
  • Kuřecí stehenní řízky 300 g
  • Rýže 300 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Menu box Tikka masala 1 ks
  • Koriandr čerstvý 15 g
  • Kuřecí stehenní řízky 300 g
  • Rýže 300 g
  • Olej olivový 2 plž

Příprava

  1. 1
    Očistěte zeleninu, lilek, papriku a rajčata nakrájejte na kostičky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno. Koriandr opláchněte a listy jemně nasekejte. Kuřecí maso nakrájejte na kostky.
  2. 2
    Rýži uvařte podle návodu na obalu.
  3. 3
    Na pánvi s pokličkou rozehřejte 2 lžíce oleje a kuřecí maso v něm orestujte po dobu 2 minut při vysoké teplotě.
  4. 4
    Přidejte lilek a papriku a smažte při vysoké teplotě další 4 minuty.
  5. 5
    Přidejte lilek a papriku a smažte při vysoké teplotě další 4 minuty.
  6. 6
    Přidejte rajčatový protlak a poduste 1 minutu při střední teplotě.
  7. 7
    Přidejte rajčata, kořenicí pastu a kokosové mléko. Přikryjte pokličkou, přiveďte k varu a vařte 10–15 minut při mírné teplotě.
  8. 8
    Tikka masalu podávejte s rýží a před podáváním posypte připraveným nasekaným koriandrem.
  1. 1
    Očistěte zeleninu, lilek, papriku a rajčata nakrájejte na kostičky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno. Koriandr opláchněte a listy jemně nasekejte. Kuřecí maso nakrájejte na kostky.
  2. 2
    Rýži uvařte podle návodu na obalu.
  3. 3
    Na pánvi s pokličkou rozehřejte 2 lžíce oleje a kuřecí maso v něm orestujte po dobu 2 minut při vysoké teplotě.
  4. 4
    Přidejte lilek a papriku a smažte při vysoké teplotě další 4 minuty.
  5. 5
    Přidejte lilek a papriku a smažte při vysoké teplotě další 4 minuty.
  6. 6
    Přidejte rajčatový protlak a poduste 1 minutu při střední teplotě.
  7. 7
    Přidejte rajčata, kořenicí pastu a kokosové mléko. Přikryjte pokličkou, přiveďte k varu a vařte 10–15 minut při mírné teplotě.
  8. 8
    Tikka masalu podávejte s rýží a před podáváním posypte připraveným nasekaným koriandrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 13 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

Podobné recepty

    ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

    V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.