Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

8 hrnků omytých, osušených,
nasekaných hrušek s velmi
tenkou slupkou (ostatní je třeba
oloupat), zbavených jádřinců
semínka ze 2 vanilkových lusků
800 g krupicového cukru
1 sáček pektinu

Postup přípravy

Nakrájené hrušky nasypte do hrnce se silným dnem, přidejte dřeň z lusků a přisypte cukr. Zahřívejte, dokud nejdou hrušky lehce rozmáčknout. Hrušky rozmačkejte, případně je rozmixujte.
Teprve poté přidejte pektin a přiveďte k varu. Nechte pár minut probublávat, aby měla zavařenina příjemně hutnou konzistenci. Horkou ji plňte do čistých sklenic, uzavřete a na 15 minut postavte dnem vzhůru.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty