×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hrušková zavařenina s vanilkou

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Hrušková zavařenina s vanilkou

Co budete potřebovat

8 hrnků omytých, osušených,
nasekaných hrušek s velmi
tenkou slupkou (ostatní je třeba
oloupat), zbavených jádřinců
semínka ze 2 vanilkových lusků
800 g krupicového cukru
1 sáček pektinu

Jak na to?

Nakrájené hrušky nasypte do hrnce se silným dnem, přidejte dřeň z lusků a přisypte cukr. Zahřívejte, dokud nejdou hrušky lehce rozmáčknout. Hrušky rozmačkejte, případně je rozmixujte.
Teprve poté přidejte pektin a přiveďte k varu. Nechte pár minut probublávat, aby měla zavařenina příjemně hutnou konzistenci. Horkou ji plňte do čistých sklenic, uzavřete a na 15 minut postavte dnem vzhůru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hrušková zavařenina s vanilkou

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

8 hrnků omytých, osušených,
nasekaných hrušek s velmi
tenkou slupkou (ostatní je třeba
oloupat), zbavených jádřinců
semínka ze 2 vanilkových lusků
800 g krupicového cukru
1 sáček pektinu

Jak na to?

Nakrájené hrušky nasypte do hrnce se silným dnem, přidejte dřeň z lusků a přisypte cukr. Zahřívejte, dokud nejdou hrušky lehce rozmáčknout. Hrušky rozmačkejte, případně je rozmixujte.
Teprve poté přidejte pektin a přiveďte k varu. Nechte pár minut probublávat, aby měla zavařenina příjemně hutnou konzistenci. Horkou ji plňte do čistých sklenic, uzavřete a na 15 minut postavte dnem vzhůru.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Inspirujte se podobnými recepty