Hravý svatební dort

Náročné Dezert Magazín 5/2012
Náročné Dezert Magazín 5/2012

Ingredience

100 ml mléka
3 kg marcipánu
potravinářské barvy
650 g borůvek a malin
Na koňakový krém:
750 ml mléka
300 g krupicového cukru
45 g solamylu
45 g polohrubé mouky
750 g másla
18 lžic vaječného koňaku
Na spodní korpus:
9 vajec
2–3 sáčky vanilkového cukru
240 g krupicového cukru
300 g hladké mouky
1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
12 lžic slunečnicového oleje
Na prostřední korpus:
6 vajec
11/2–2 sáčky vanilkového cukru
160 g krupicového cukru
200 g hladké mouky
kypřicí prášek do pečiva
8 lžic slunečnicového oleje
Na horní korpus:
3 vejce
1 sáček vanilkového cukru
80 g krupicového cukru
100 g hladké mouky
kypřicí prášek do pečiva
4 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy

1. Korpusy upečte podle rozpisů a postupů, které najdete u sněhobílého dortu. Spodní, největší korpus, ovšem upečte z dávky na největší a nejmenší korpus dohromady, tedy ze 12 vajec, 320 g krupicového cukru, 400 g hladké mouky, 16 lžic slunečnicového oleje, 5 sáčků vanilkového cukru a 1 lžičky prášku do pečiva.
2. Korpusy nechte zcela vychladnout a pak jejich vršky ostrým nožem šikmo seřízněte a zatím nenaplněné krémem a ovocem nanečisto sestavte, abyste docílili efektu šikmin, ale jednotlivá
patra bez problémů držela na sobě a stála rovně. Postupujte takto: první seřízněte největší korpus, uvnitř vydlabejte rovnou plochu, velkou jako průměr druhého patra, na ni rovně postavte druhý korpus (vypodložit ho můžete seříznutým klínem). Druhý korpus seřízněte v protisměru a rovněž uvnitř vydlabejte místo pro poslední patro. I to opět seřízněte.
3. Patra opět rozeberte, jednou až dvakrát prořízněte, naplňte krémem a ovocem a sestavte. Na krém svařte mléko, cukr, solamyl a mouku na hustou kaši. Po zchladnutí zašlehejte změklé máslo. Odeberte část, kterou pomažete sestavené korpusy po obvodu, zbytek ochuťte koňakem.
4. Sestavený dort dejte na půl hodiny do chladu, potom jej po obvodu potřete krémem.
5. Dva kilogramy marcipánu rozválejte dotenka a postupně jím překrývejte jednotlivá patra, díry v korpusech obřízněte, marcipán vyjměte a nechte na později. Dort sestavte a pak jej dozdobte zbylým marcipánem podle obrázku nebo své fantazie, stačí ho jen obarvit a vytvarovat. Kuličky nahoře jsou rovněž z marcipánu, napíchané na špejlích natřených na bílo.

Pomohl vám recept?
4hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky