Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Hovězí po burgundsku (boeuf bourguignon)

Další recepty a články

Hovězí kližka na víně
Hovězí kližka na...
Hovězí kližka na víně
Hovězí kližka na víně
Slavnostní králík po...
Slavnostní králík po...
Slavnostní králík po...
Slavnostní králík po...
Voňavé kuře z francouzského...
Voňavé kuře z...
Voňavé kuře z francouzského...
Voňavé kuře z francouzského...

Hovězí po burgundsku (boeuf bourguignon)

Co budete potřebovat

1 kg zadního hovězího masa
sůl, pepř
100 g slaniny
150 g mrkve
120 g cibule
120 g celeru
2 stroužky česneku
1 stonek řapíkatého celeru
20 ml slunečnicového oleje
70 g rajčatového protlaku
500 ml červeného vína Rulandské modré Sommelier Collection Albert
500 ml vody
1 kostka hovězího bujónu
2 snítky čerstvého tymiánu
1 snítka čerstvého rozmarýnu
½ lžičky sušené šalvěje
2 bobkové listy
200 g žampionů
10 g másla

Jak na to?

1. Hovězí maso nakrájejte na větší kostky, osolte a opepřete. Slaninu nakrájejte na nudličky. Mrkev, cibuli, celer a česnek oloupejte. Cibuli nakrájejte na kolečka, mrkev a celer na kostky, oloupaný česnek a řapíkatý celer na plátky.

2. V hrnci rozpalte olej a zprudka na něm orestujte maso. Vyjměte z hrnce a odložte stranou. Ve výpeku z masa opečte slaninu, přidejte všechnu zeleninu a orestujte. Vmíchejte protlak a ještě chvíli restujte.

3. Přilijte víno a nechte odpařit na polovinu. Poté vlijte vodu, přidejte rozdrobený bujón, vraťte zpět do hrnce maso. Přidejte tymián, rozmarýn, šalvěj a bobkový list.

4. Hrnec vložte do trouby předehřáté na 170 °C a přiklopené pokličkou duste 3 hodiny doměkka. Občas promíchejte.

5. Jakmile maso změkne, očistěte a nakrájejte na půlky žampiony a přidejte na 10 minut do hrnce.

6. Pro zjemnění a zahuštění vmíchejte vychlazené máslo na kostičky. Dochuťte podle chuti solí a pepřem a podávejte s opečenými nebo šťouchanými bramborami anebo jen s pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí po burgundsku (boeuf bourguignon)

Hlavní chod Snadné Francouzská Maso Sváteční Bezlepkové Magazín 11/2021 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 kg zadního hovězího masa
sůl, pepř
100 g slaniny
150 g mrkve
120 g cibule
120 g celeru
2 stroužky česneku
1 stonek řapíkatého celeru
20 ml slunečnicového oleje
70 g rajčatového protlaku
500 ml červeného vína Rulandské modré Sommelier Collection Albert
500 ml vody
1 kostka hovězího bujónu
2 snítky čerstvého tymiánu
1 snítka čerstvého rozmarýnu
½ lžičky sušené šalvěje
2 bobkové listy
200 g žampionů
10 g másla

Jak na to?

1. Hovězí maso nakrájejte na větší kostky, osolte a opepřete. Slaninu nakrájejte na nudličky. Mrkev, cibuli, celer a česnek oloupejte. Cibuli nakrájejte na kolečka, mrkev a celer na kostky, oloupaný česnek a řapíkatý celer na plátky.

2. V hrnci rozpalte olej a zprudka na něm orestujte maso. Vyjměte z hrnce a odložte stranou. Ve výpeku z masa opečte slaninu, přidejte všechnu zeleninu a orestujte. Vmíchejte protlak a ještě chvíli restujte.

3. Přilijte víno a nechte odpařit na polovinu. Poté vlijte vodu, přidejte rozdrobený bujón, vraťte zpět do hrnce maso. Přidejte tymián, rozmarýn, šalvěj a bobkový list.

4. Hrnec vložte do trouby předehřáté na 170 °C a přiklopené pokličkou duste 3 hodiny doměkka. Občas promíchejte.

5. Jakmile maso změkne, očistěte a nakrájejte na půlky žampiony a přidejte na 10 minut do hrnce.

6. Pro zjemnění a zahuštění vmíchejte vychlazené máslo na kostičky. Dochuťte podle chuti solí a pepřem a podávejte s opečenými nebo šťouchanými bramborami anebo jen s pečivem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Hovězí kližka na víně
Hovězí kližka na víně
Hovězí kližka na víně
Hovězí kližka na víně
Slavnostní králík po...
Slavnostní králík po...
Slavnostní králík po...
Slavnostní králík po...
Voňavé kuře z francouzského...
Voňavé kuře z francouzského...
Voňavé kuře z francouzského...
Voňavé kuře z francouzského...

Inspirujte se podobnými recepty