Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kg zadního hovězího masa
sůl, pepř
100 g slaniny
150 g mrkve
120 g cibule
120 g celeru
2 stroužky česneku
1 stonek řapíkatého celeru
20 ml slunečnicového oleje
70 g rajčatového protlaku
500 ml červeného vína Rulandské modré Sommelier Collection Albert
500 ml vody
1 kostka hovězího bujónu
2 snítky čerstvého tymiánu
1 snítka čerstvého rozmarýnu
½ lžičky sušené šalvěje
2 bobkové listy
200 g žampionů
10 g másla

Postup přípravy

1. Hovězí maso nakrájejte na větší kostky, osolte a opepřete. Slaninu nakrájejte na nudličky. Mrkev, cibuli, celer a česnek oloupejte. Cibuli nakrájejte na kolečka, mrkev a celer na kostky, oloupaný česnek a řapíkatý celer na plátky.

2. V hrnci rozpalte olej a zprudka na něm orestujte maso. Vyjměte z hrnce a odložte stranou. Ve výpeku z masa opečte slaninu, přidejte všechnu zeleninu a orestujte. Vmíchejte protlak a ještě chvíli restujte.

3. Přilijte víno a nechte odpařit na polovinu. Poté vlijte vodu, přidejte rozdrobený bujón, vraťte zpět do hrnce maso. Přidejte tymián, rozmarýn, šalvěj a bobkový list.

4. Hrnec vložte do trouby předehřáté na 170 °C a přiklopené pokličkou duste 3 hodiny doměkka. Občas promíchejte.

5. Jakmile maso změkne, očistěte a nakrájejte na půlky žampiony a přidejte na 10 minut do hrnce.

6. Pro zjemnění a zahuštění vmíchejte vychlazené máslo na kostičky. Dochuťte podle chuti solí a pepřem a podávejte s opečenými nebo šťouchanými bramborami anebo jen s pečivem.

Pomohl vám recept?
16hodnocení4

Další videorecepty