×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Hovězí maso na pivu

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Hovězí maso na pivu

Co budete potřebovat

2 řapíky celeru
2 střední cibule
2 mrkve
3 čerstvé nebo sušené
bobkové listy
olivový olej
500 g hovězího masa,
nakrájeného na kostky
1 vrchovatá lžíce hladké
mouky
450 ml tmavého piva typu
ale, guinness nebo stout
400g konzerva rajčat,
loupaných, krájených
mořská sůl a čerstvě
mletý pepř

Jak na to?

Maso připravte buď v troubě, nebo na sporáku či ohni. Pokud zvolíte troubu, předehřejte ji na 180 °C. Řapíkatý celer a cibuli nakrájejte nahrubo. Mrkev oloupejte, podélně ji rozřízněte a nakrájejte na větší kousky. V litinovém hrnci rozehřejte olivový olej a opékejte zeleninu a bobkové listy zhruba 10 minut. Přidejte maso, zasypte moukou, chvilku opékejte, pak vlijte pivo a konzervovaná rajčata. Dobře promíchejte, osolte a opepřete. Přiveďte k varu, přikryjte poklicí, dejte do trouby / nechte na sporáku a na mírném plameni zvolna vařte zhruba 2,5 hodiny. Pak sundejte poklici, pokud maso vypadá příliš suše, zalijte trochou vody, a nechte půl hodiny probublávat. Před podáváním vyndejte bobkové listy, ochutnejte, případně dosolte a opepřete. Podávejte s bramborem nebo s čerstvým pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí maso na pivu

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

2 řapíky celeru
2 střední cibule
2 mrkve
3 čerstvé nebo sušené
bobkové listy
olivový olej
500 g hovězího masa,
nakrájeného na kostky
1 vrchovatá lžíce hladké
mouky
450 ml tmavého piva typu
ale, guinness nebo stout
400g konzerva rajčat,
loupaných, krájených
mořská sůl a čerstvě
mletý pepř

Jak na to?

Maso připravte buď v troubě, nebo na sporáku či ohni. Pokud zvolíte troubu, předehřejte ji na 180 °C. Řapíkatý celer a cibuli nakrájejte nahrubo. Mrkev oloupejte, podélně ji rozřízněte a nakrájejte na větší kousky. V litinovém hrnci rozehřejte olivový olej a opékejte zeleninu a bobkové listy zhruba 10 minut. Přidejte maso, zasypte moukou, chvilku opékejte, pak vlijte pivo a konzervovaná rajčata. Dobře promíchejte, osolte a opepřete. Přiveďte k varu, přikryjte poklicí, dejte do trouby / nechte na sporáku a na mírném plameni zvolna vařte zhruba 2,5 hodiny. Pak sundejte poklici, pokud maso vypadá příliš suše, zalijte trochou vody, a nechte půl hodiny probublávat. Před podáváním vyndejte bobkové listy, ochutnejte, případně dosolte a opepřete. Podávejte s bramborem nebo s čerstvým pečivem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty