×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hovězí maso na pivu
nad 60 minut , Snadné ,

Hovězí maso na pivu

Co budu potřebovat

2 řapíky celeru
2 střední cibule
2 mrkve
3 čerstvé nebo sušené
bobkové listy
olivový olej
500 g hovězího masa,
nakrájeného na kostky
1 vrchovatá lžíce hladké
mouky
450 ml tmavého piva typu
ale, guinness nebo stout
400g konzerva rajčat,
loupaných, krájených
mořská sůl a čerstvě
mletý pepř

Jak na to?

Maso připravte buď v troubě, nebo na sporáku či ohni. Pokud zvolíte troubu, předehřejte ji na 180 °C. Řapíkatý celer a cibuli nakrájejte nahrubo. Mrkev oloupejte, podélně ji rozřízněte a nakrájejte na větší kousky. V litinovém hrnci rozehřejte olivový olej a opékejte zeleninu a bobkové listy zhruba 10 minut. Přidejte maso, zasypte moukou, chvilku opékejte, pak vlijte pivo a konzervovaná rajčata. Dobře promíchejte, osolte a opepřete. Přiveďte k varu, přikryjte poklicí, dejte do trouby / nechte na sporáku a na mírném plameni zvolna vařte zhruba 2,5 hodiny. Pak sundejte poklici, pokud maso vypadá příliš suše, zalijte trochou vody, a nechte půl hodiny probublávat. Před podáváním vyndejte bobkové listy, ochutnejte, případně dosolte a opepřete. Podávejte s bramborem nebo s čerstvým pečivem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Baby krůta s kaštanovou nádivkou a batátové hranolky

    Maso nad 60 minut
  • Banánové lívanečky

    Sladká jídla 15 minut
  • Banánový dort

    Sladká jídla nad 60 minut