Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 řapíky celeru
2 střední cibule
2 mrkve
3 čerstvé nebo sušené
bobkové listy
olivový olej
500 g hovězího masa,
nakrájeného na kostky
1 vrchovatá lžíce hladké
mouky
450 ml tmavého piva typu
ale, guinness nebo stout
400g konzerva rajčat,
loupaných, krájených
mořská sůl a čerstvě
mletý pepř

Postup přípravy

Maso připravte buď v troubě, nebo na sporáku či ohni. Pokud zvolíte troubu, předehřejte ji na 180 °C. Řapíkatý celer a cibuli nakrájejte nahrubo. Mrkev oloupejte, podélně ji rozřízněte a nakrájejte na větší kousky. V litinovém hrnci rozehřejte olivový olej a opékejte zeleninu a bobkové listy zhruba 10 minut. Přidejte maso, zasypte moukou, chvilku opékejte, pak vlijte pivo a konzervovaná rajčata. Dobře promíchejte, osolte a opepřete. Přiveďte k varu, přikryjte poklicí, dejte do trouby / nechte na sporáku a na mírném plameni zvolna vařte zhruba 2,5 hodiny. Pak sundejte poklici, pokud maso vypadá příliš suše, zalijte trochou vody, a nechte půl hodiny probublávat. Před podáváním vyndejte bobkové listy, ochutnejte, případně dosolte a opepřete. Podávejte s bramborem nebo s čerstvým pečivem.

Pomohl vám recept?
14hodnocení4

Další videorecepty