×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí kýta v hořčičné krustě

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Hovězí kýta v hořčičné krustě

Co budete potřebovat

2 lžičky hořčičného semínka
1 lžička hrubé soli
1 lžička celého pepře
1 lžíce tymiánu
60 ml olivového oleje + 2 lžíce na promazání masa
1–1,5 kg hovězí kýty zadní bez kosti
150 ml červeného suchého vína
1 menší dýně
250 g kuskusu
sůl a pepř
2 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku
1 kostka zeleninového bujonu
2 lžičky kurkumy
hrst libovolných bylinek

Jak na to?

Troubu předehřejte na 140 °C. Hořčici, sůl, pepř a tymián rozmělněte v hmoždíři. Promíchejte s olejem a dejte stranou. Kýtu promažte extra olejem a v rozpálené pánvi nechte zatáhnout. Poté maso potřete marinádou, podlijte vínem a pečte dvě až šest hodin, podle preference propečení.

Očištěnou dýni zbavte jader a nakrájejte na měsíčky. Čtyřicet minut před koncem pečení přidejte k masu a polijte výpekem. Kuskus osolte, opepřete, přilijte citronovou šťávu, rozmělněný česnek a zamíchejte. Přiveďte k varu 250 ml vody, rozpusťte v ní bujon, rozmíchejte s kurkumou a kuskus zalijte. Nechte 10 minut přiklopené odstát. Přidejte bylinky, podle chuti zakápněte olivovým olejem a promíchejte. Po upečení vyjměte maso z pečící nádoby a k dýni přidejte kuskus a promíchejte. Místo kuskusu lze použít i bulgur nebo pohanku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí kýta v hořčičné krustě

Hlavní chod Snadné Maso Bez laktózy Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

2 lžičky hořčičného semínka
1 lžička hrubé soli
1 lžička celého pepře
1 lžíce tymiánu
60 ml olivového oleje + 2 lžíce na promazání masa
1–1,5 kg hovězí kýty zadní bez kosti
150 ml červeného suchého vína
1 menší dýně
250 g kuskusu
sůl a pepř
2 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku
1 kostka zeleninového bujonu
2 lžičky kurkumy
hrst libovolných bylinek

Jak na to?

Troubu předehřejte na 140 °C. Hořčici, sůl, pepř a tymián rozmělněte v hmoždíři. Promíchejte s olejem a dejte stranou. Kýtu promažte extra olejem a v rozpálené pánvi nechte zatáhnout. Poté maso potřete marinádou, podlijte vínem a pečte dvě až šest hodin, podle preference propečení.

Očištěnou dýni zbavte jader a nakrájejte na měsíčky. Čtyřicet minut před koncem pečení přidejte k masu a polijte výpekem. Kuskus osolte, opepřete, přilijte citronovou šťávu, rozmělněný česnek a zamíchejte. Přiveďte k varu 250 ml vody, rozpusťte v ní bujon, rozmíchejte s kurkumou a kuskus zalijte. Nechte 10 minut přiklopené odstát. Přidejte bylinky, podle chuti zakápněte olivovým olejem a promíchejte. Po upečení vyjměte maso z pečící nádoby a k dýni přidejte kuskus a promíchejte. Místo kuskusu lze použít i bulgur nebo pohanku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat