×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí kýta v hořčičné krustě

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Hovězí kýta v hořčičné krustě

Co budete potřebovat

2 lžičky hořčičného semínka
1 lžička hrubé soli
1 lžička celého pepře
1 lžíce tymiánu
60 ml olivového oleje + 2 lžíce na promazání masa
1–1,5 kg hovězí kýty zadní bez kosti
150 ml červeného suchého vína
1 menší dýně
250 g kuskusu
sůl a pepř
2 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku
1 kostka zeleninového bujonu
2 lžičky kurkumy
hrst libovolných bylinek

Jak na to?

Troubu předehřejte na 140 °C. Hořčici, sůl, pepř a tymián rozmělněte v hmoždíři. Promíchejte s olejem a dejte stranou. Kýtu promažte extra olejem a v rozpálené pánvi nechte zatáhnout. Poté maso potřete marinádou, podlijte vínem a pečte dvě až šest hodin, podle preference propečení.

Očištěnou dýni zbavte jader a nakrájejte na měsíčky. Čtyřicet minut před koncem pečení přidejte k masu a polijte výpekem. Kuskus osolte, opepřete, přilijte citronovou šťávu, rozmělněný česnek a zamíchejte. Přiveďte k varu 250 ml vody, rozpusťte v ní bujon, rozmíchejte s kurkumou a kuskus zalijte. Nechte 10 minut přiklopené odstát. Přidejte bylinky, podle chuti zakápněte olivovým olejem a promíchejte. Po upečení vyjměte maso z pečící nádoby a k dýni přidejte kuskus a promíchejte. Místo kuskusu lze použít i bulgur nebo pohanku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí kýta v hořčičné krustě

Hlavní chod Snadné Maso Bez laktózy Tip týdne , Tymián
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

2 lžičky hořčičného semínka
1 lžička hrubé soli
1 lžička celého pepře
1 lžíce tymiánu
60 ml olivového oleje + 2 lžíce na promazání masa
1–1,5 kg hovězí kýty zadní bez kosti
150 ml červeného suchého vína
1 menší dýně
250 g kuskusu
sůl a pepř
2 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku
1 kostka zeleninového bujonu
2 lžičky kurkumy
hrst libovolných bylinek

Jak na to?

Troubu předehřejte na 140 °C. Hořčici, sůl, pepř a tymián rozmělněte v hmoždíři. Promíchejte s olejem a dejte stranou. Kýtu promažte extra olejem a v rozpálené pánvi nechte zatáhnout. Poté maso potřete marinádou, podlijte vínem a pečte dvě až šest hodin, podle preference propečení.

Očištěnou dýni zbavte jader a nakrájejte na měsíčky. Čtyřicet minut před koncem pečení přidejte k masu a polijte výpekem. Kuskus osolte, opepřete, přilijte citronovou šťávu, rozmělněný česnek a zamíchejte. Přiveďte k varu 250 ml vody, rozpusťte v ní bujon, rozmíchejte s kurkumou a kuskus zalijte. Nechte 10 minut přiklopené odstát. Přidejte bylinky, podle chuti zakápněte olivovým olejem a promíchejte. Po upečení vyjměte maso z pečící nádoby a k dýni přidejte kuskus a promíchejte. Místo kuskusu lze použít i bulgur nebo pohanku.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019