Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lžičky hořčičného semínka
1 lžička hrubé soli
1 lžička celého pepře
1 lžíce tymiánu
60 ml olivového oleje + 2 lžíce na promazání masa
1–1,5 kg hovězí kýty zadní bez kosti
150 ml červeného suchého vína
1 menší dýně
250 g kuskusu
sůl a pepř
2 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku
1 kostka zeleninového bujonu
2 lžičky kurkumy
hrst libovolných bylinek

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 140 °C. Hořčici, sůl, pepř a tymián rozmělněte v hmoždíři. Promíchejte s olejem a dejte stranou. Kýtu promažte extra olejem a v rozpálené pánvi nechte zatáhnout. Poté maso potřete marinádou, podlijte vínem a pečte dvě až šest hodin, podle preference propečení.

Očištěnou dýni zbavte jader a nakrájejte na měsíčky. Čtyřicet minut před koncem pečení přidejte k masu a polijte výpekem. Kuskus osolte, opepřete, přilijte citronovou šťávu, rozmělněný česnek a zamíchejte. Přiveďte k varu 250 ml vody, rozpusťte v ní bujon, rozmíchejte s kurkumou a kuskus zalijte. Nechte 10 minut přiklopené odstát. Přidejte bylinky, podle chuti zakápněte olivovým olejem a promíchejte. Po upečení vyjměte maso z pečící nádoby a k dýni přidejte kuskus a promíchejte. Místo kuskusu lze použít i bulgur nebo pohanku.

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Další videorecepty