×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí kýta v hořčičné krustě

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Hovězí kýta v hořčičné krustě

Co budete potřebovat

2 lžičky hořčičného semínka
1 lžička hrubé soli
1 lžička celého pepře
1 lžíce tymiánu
60 ml olivového oleje + 2 lžíce na promazání masa
1–1,5 kg hovězí kýty zadní bez kosti
150 ml červeného suchého vína
1 menší dýně
250 g kuskusu
sůl a pepř
2 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku
1 kostka zeleninového bujonu
2 lžičky kurkumy
hrst libovolných bylinek

Jak na to?

Troubu předehřejte na 140 °C. Hořčici, sůl, pepř a tymián rozmělněte v hmoždíři. Promíchejte s olejem a dejte stranou. Kýtu promažte extra olejem a v rozpálené pánvi nechte zatáhnout. Poté maso potřete marinádou, podlijte vínem a pečte dvě až šest hodin, podle preference propečení.

Očištěnou dýni zbavte jader a nakrájejte na měsíčky. Čtyřicet minut před koncem pečení přidejte k masu a polijte výpekem. Kuskus osolte, opepřete, přilijte citronovou šťávu, rozmělněný česnek a zamíchejte. Přiveďte k varu 250 ml vody, rozpusťte v ní bujon, rozmíchejte s kurkumou a kuskus zalijte. Nechte 10 minut přiklopené odstát. Přidejte bylinky, podle chuti zakápněte olivovým olejem a promíchejte. Po upečení vyjměte maso z pečící nádoby a k dýni přidejte kuskus a promíchejte. Místo kuskusu lze použít i bulgur nebo pohanku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí kýta v hořčičné krustě

Hlavní chod Snadné Maso Bez laktózy Tip týdne
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

2 lžičky hořčičného semínka
1 lžička hrubé soli
1 lžička celého pepře
1 lžíce tymiánu
60 ml olivového oleje + 2 lžíce na promazání masa
1–1,5 kg hovězí kýty zadní bez kosti
150 ml červeného suchého vína
1 menší dýně
250 g kuskusu
sůl a pepř
2 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku
1 kostka zeleninového bujonu
2 lžičky kurkumy
hrst libovolných bylinek

Jak na to?

Troubu předehřejte na 140 °C. Hořčici, sůl, pepř a tymián rozmělněte v hmoždíři. Promíchejte s olejem a dejte stranou. Kýtu promažte extra olejem a v rozpálené pánvi nechte zatáhnout. Poté maso potřete marinádou, podlijte vínem a pečte dvě až šest hodin, podle preference propečení.

Očištěnou dýni zbavte jader a nakrájejte na měsíčky. Čtyřicet minut před koncem pečení přidejte k masu a polijte výpekem. Kuskus osolte, opepřete, přilijte citronovou šťávu, rozmělněný česnek a zamíchejte. Přiveďte k varu 250 ml vody, rozpusťte v ní bujon, rozmíchejte s kurkumou a kuskus zalijte. Nechte 10 minut přiklopené odstát. Přidejte bylinky, podle chuti zakápněte olivovým olejem a promíchejte. Po upečení vyjměte maso z pečící nádoby a k dýni přidejte kuskus a promíchejte. Místo kuskusu lze použít i bulgur nebo pohanku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty