Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lžičky hořčičného semínka
1 lžička hrubší mořské soli
1 lžička mletého pepře
1 lžíce tymiánových lístků
60 ml olivového oleje + 1 lžíce extra
1½ kg hovězí kýty

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 120 °C. Hořčičné semínko, sůl, pepř a tymián nasypte do hmoždíře a rozdrťte. Pak přilijte olej a smíchejte. Hovězí kýtu potřete extra olejem a na velké rozpálené pánvi ji opečte ze všech stran dohněda. Pak maso potřete směsí z hmoždíře, dejte ho na mřížku v pekáčku a pečte, dokud nezměkne. Zhruba dvě hodiny do krvava, 4–6 do úplného propečení.

Pomohl vám recept?
64hodnocení4

Další videorecepty