Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

800 g hovězí kližky
150 g slaniny
1 cibule
2 mrkev
1 petržel
1/2 středně velkého celeru
300 ml červeného vína
3 lžíce rajského protlaku
2 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 bobkové listy
800 ml zeleninového vývaru
1 lžíce cukru
sůl, pepř
olej
K servírování:
Chléb
Hladkolistá petržel

Postup přípravy

Maso očistěte od blan a nakrájejte na kostky o velikosti přibližně 4 cm, osolte a opepřete. Na rozpálenou pánev přidejte olej a maso, to zprudka orestujte dozlatova. Jakmile je maso hotové, vyndejte ho na talířek vyložený papírovou utěrkou. Mrkev, petržel, celer a cibuli očistěte a nakrájejte na menší kostičky. Větší hrnec rozehřejte, přidejte olej a na kostky nakrájenou zeleninu. Chvíli restujte a přidejte na kostky nakrájenou slaninu. Jakmile začne slanina zlátnout, přidejte protlak, cukr a nechte chvíli opékat. Po minutě přidejte opečené maso a zalijte červeným vínem. Nechte odpařit alkohol a zalijte vývarem. Nakonec přidejte bylinky a sůl. Duste přibližně 2 hodiny do změknutí masa. Podávejte s chlebem a nasekanou petrželkou.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
19hodnocení3

Další videorecepty