Hovězí kližka na víně
Ingredience
800 g hovězí kližky | |
150 g slaniny | |
1 cibule | |
2 mrkev | |
1 petržel | |
1/2 středně velkého celeru | |
300 ml červeného vína | |
3 lžíce rajského protlaku | |
2 snítky čerstvého tymiánu | |
2 snítky čerstvého rozmarýnu | |
2 bobkové listy | |
800 ml zeleninového vývaru | |
1 lžíce cukru | |
sůl, pepř | |
olej | |
K servírování: | |
---|---|
Chléb | |
Hladkolistá petržel |
Postup přípravy
Maso očistěte od blan a nakrájejte na kostky o velikosti přibližně 4 cm, osolte a opepřete. Na rozpálenou pánev přidejte olej a maso, to zprudka orestujte dozlatova. Jakmile je maso hotové, vyndejte ho na talířek vyložený papírovou utěrkou. Mrkev, petržel, celer a cibuli očistěte a nakrájejte na menší kostičky. Větší hrnec rozehřejte, přidejte olej a na kostky nakrájenou zeleninu. Chvíli restujte a přidejte na kostky nakrájenou slaninu. Jakmile začne slanina zlátnout, přidejte protlak, cukr a nechte chvíli opékat. Po minutě přidejte opečené maso a zalijte červeným vínem. Nechte odpařit alkohol a zalijte vývarem. Nakonec přidejte bylinky a sůl. Duste přibližně 2 hodiny do změknutí masa. Podávejte s chlebem a nasekanou petrželkou.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY