
Hovězí kližka na víně
Ingredience
800 g hovězí kližky | |
150 g slaniny | |
1 cibule | |
2 mrkev | |
1 petržel | |
1/2 středně velkého celeru | |
300 ml červeného vína | |
3 lžíce rajského protlaku | |
2 snítky čerstvého tymiánu | |
2 snítky čerstvého rozmarýnu | |
2 bobkové listy | |
800 ml zeleninového vývaru | |
1 lžíce cukru | |
sůl, pepř | |
olej | |
K servírování: | |
---|---|
Chléb | |
Hladkolistá petržel |
Postup přípravy
Maso očistěte od blan a nakrájejte na kostky o velikosti přibližně 4 cm, osolte a opepřete. Na rozpálenou pánev přidejte olej a maso, to zprudka orestujte dozlatova. Jakmile je maso hotové, vyndejte ho na talířek vyložený papírovou utěrkou. Mrkev, petržel, celer a cibuli očistěte a nakrájejte na menší kostičky. Větší hrnec rozehřejte, přidejte olej a na kostky nakrájenou zeleninu. Chvíli restujte a přidejte na kostky nakrájenou slaninu. Jakmile začne slanina zlátnout, přidejte protlak, cukr a nechte chvíli opékat. Po minutě přidejte opečené maso a zalijte červeným vínem. Nechte odpařit alkohol a zalijte vývarem. Nakonec přidejte bylinky a sůl. Duste přibližně 2 hodiny do změknutí masa. Podávejte s chlebem a nasekanou petrželkou.
Jak na to?
Pomohl vám recept?
19hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod