×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí kližka na víně

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Hovězí kližka na víně

Co budete potřebovat

800 g hovězí kližky
150 g slaniny
1 cibule
2 mrkev
1 petržel
1/2 středně velkého celeru
300 ml červeného vína
3 lžíce rajského protlaku
2 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 bobkové listy
800 ml zeleninového vývaru
1 lžíce cukru
sůl, pepř
olej
K servírování:
Chléb
Hladkolistá petržel

Jak na to?

Maso očistěte od blan a nakrájejte na kostky o velikosti přibližně 4 cm, osolte a opepřete. Na rozpálenou pánev přidejte olej a maso, to zprudka orestujte dozlatova. Jakmile je maso hotové, vyndejte ho na talířek vyložený papírovou utěrkou. Mrkev, petržel, celer a cibuli očistěte a nakrájejte na menší kostičky. Větší hrnec rozehřejte, přidejte olej a na kostky nakrájenou zeleninu. Chvíli restujte a přidejte na kostky nakrájenou slaninu. Jakmile začne slanina zlátnout, přidejte protlak, cukr a nechte chvíli opékat. Po minutě přidejte opečené maso a zalijte červeným vínem. Nechte odpařit alkohol a zalijte vývarem. Nakonec přidejte bylinky a sůl. Duste přibližně 2 hodiny do změknutí masa. Podávejte s chlebem a nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí kližka na víně

Hlavní chod Snadné Francouzská Maso Videorecept , Rozmarýn , Tymián , Petržel kadeřavá
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

800 g hovězí kližky
150 g slaniny
1 cibule
2 mrkev
1 petržel
1/2 středně velkého celeru
300 ml červeného vína
3 lžíce rajského protlaku
2 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 bobkové listy
800 ml zeleninového vývaru
1 lžíce cukru
sůl, pepř
olej
K servírování:
Chléb
Hladkolistá petržel

Jak na to?

Maso očistěte od blan a nakrájejte na kostky o velikosti přibližně 4 cm, osolte a opepřete. Na rozpálenou pánev přidejte olej a maso, to zprudka orestujte dozlatova. Jakmile je maso hotové, vyndejte ho na talířek vyložený papírovou utěrkou. Mrkev, petržel, celer a cibuli očistěte a nakrájejte na menší kostičky. Větší hrnec rozehřejte, přidejte olej a na kostky nakrájenou zeleninu. Chvíli restujte a přidejte na kostky nakrájenou slaninu. Jakmile začne slanina zlátnout, přidejte protlak, cukr a nechte chvíli opékat. Po minutě přidejte opečené maso a zalijte červeným vínem. Nechte odpařit alkohol a zalijte vývarem. Nakonec přidejte bylinky a sůl. Duste přibližně 2 hodiny do změknutí masa. Podávejte s chlebem a nasekanou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty