×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Hovězí kližka na víně

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Hovězí kližka na víně

Co budete potřebovat

800 g hovězí kližky
150 g slaniny
1 cibule
2 mrkev
1 petržel
1/2 středně velkého celeru
300 ml červeného vína
3 lžíce rajského protlaku
2 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 bobkové listy
800 ml zeleninového vývaru
1 lžíce cukru
sůl, pepř
olej
K servírování:
Chléb
Hladkolistá petržel

Jak na to?

Maso očistěte od blan a nakrájejte na kostky o velikosti přibližně 4 cm, osolte a opepřete. Na rozpálenou pánev přidejte olej a maso, to zprudka orestujte dozlatova. Jakmile je maso hotové, vyndejte ho na talířek vyložený papírovou utěrkou. Mrkev, petržel, celer a cibuli očistěte a nakrájejte na menší kostičky. Větší hrnec rozehřejte, přidejte olej a na kostky nakrájenou zeleninu. Chvíli restujte a přidejte na kostky nakrájenou slaninu. Jakmile začne slanina zlátnout, přidejte protlak, cukr a nechte chvíli opékat. Po minutě přidejte opečené maso a zalijte červeným vínem. Nechte odpařit alkohol a zalijte vývarem. Nakonec přidejte bylinky a sůl. Duste přibližně 2 hodiny do změknutí masa. Podávejte s chlebem a nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí kližka na víně

Hlavní chod Snadné Francouzská Maso Videorecept
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

800 g hovězí kližky
150 g slaniny
1 cibule
2 mrkev
1 petržel
1/2 středně velkého celeru
300 ml červeného vína
3 lžíce rajského protlaku
2 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 bobkové listy
800 ml zeleninového vývaru
1 lžíce cukru
sůl, pepř
olej
K servírování:
Chléb
Hladkolistá petržel

Jak na to?

Maso očistěte od blan a nakrájejte na kostky o velikosti přibližně 4 cm, osolte a opepřete. Na rozpálenou pánev přidejte olej a maso, to zprudka orestujte dozlatova. Jakmile je maso hotové, vyndejte ho na talířek vyložený papírovou utěrkou. Mrkev, petržel, celer a cibuli očistěte a nakrájejte na menší kostičky. Větší hrnec rozehřejte, přidejte olej a na kostky nakrájenou zeleninu. Chvíli restujte a přidejte na kostky nakrájenou slaninu. Jakmile začne slanina zlátnout, přidejte protlak, cukr a nechte chvíli opékat. Po minutě přidejte opečené maso a zalijte červeným vínem. Nechte odpařit alkohol a zalijte vývarem. Nakonec přidejte bylinky a sůl. Duste přibližně 2 hodiny do změknutí masa. Podávejte s chlebem a nasekanou petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty