×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Hovězí guláš

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Hovězí guláš

Co budete potřebovat

500 g hovězího masa na guláš
500 g cibule, nakrájené najemno
3 lžíce sádla
2 lžíce sladké mleté papriky
4 stroužky česneku, prolisované
1 lžička mletého nebo drceného kmínu
čerstvě mletý pepř a sůl
1 lžíce sušené majoránky
střídka z krajíce chleba
nakrájená cibule na ozdobu
karlovarský nebo houskový knedlík k podávání

Jak na to?

Cibuli opečete na sádle dozlatova – trvá to asi 15 minut. Zasypte mletou paprikou, rychle promíchejte a přidejte kousky masa. Ze všech stran je opečte. Dobře míchejte, guláš má tendenci se přichytávat ke dnu hrnce, ale nesmí se připalovat.
Maso pak pořádně osolte, opepřete a okmínujte. Zalijte 200 ml vody, přidejte prolisovaný česnek a na mírném plameni duste. Hlídejte a podle potřeby promíchejte a dolijte vodou nebo vývarem.
Po hodině a půl, když je maso měkké, vsypte majoránku a ještě deset minut povařte. Pokud chcete guláš zahustit, rozdrobte do něj střídku chleba a chvíli povařte. Podávejte s kolečky cibule a knedlíkem nebo chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí guláš

Hlavní chod Snadné Magazín 9/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (5)

Co budete potřebovat

500 g hovězího masa na guláš
500 g cibule, nakrájené najemno
3 lžíce sádla
2 lžíce sladké mleté papriky
4 stroužky česneku, prolisované
1 lžička mletého nebo drceného kmínu
čerstvě mletý pepř a sůl
1 lžíce sušené majoránky
střídka z krajíce chleba
nakrájená cibule na ozdobu
karlovarský nebo houskový knedlík k podávání

Jak na to?

Cibuli opečete na sádle dozlatova – trvá to asi 15 minut. Zasypte mletou paprikou, rychle promíchejte a přidejte kousky masa. Ze všech stran je opečte. Dobře míchejte, guláš má tendenci se přichytávat ke dnu hrnce, ale nesmí se připalovat.
Maso pak pořádně osolte, opepřete a okmínujte. Zalijte 200 ml vody, přidejte prolisovaný česnek a na mírném plameni duste. Hlídejte a podle potřeby promíchejte a dolijte vodou nebo vývarem.
Po hodině a půl, když je maso měkké, vsypte majoránku a ještě deset minut povařte. Pokud chcete guláš zahustit, rozdrobte do něj střídku chleba a chvíli povařte. Podávejte s kolečky cibule a knedlíkem nebo chlebem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Inspirujte se podobnými recepty