×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí bourguignon

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Hovězí bourguignon

Co budete potřebovat

1 kg hovězího zadního masa
1 cibule, nakrájená nahrubo
2 mrkve, nakrájené na plátky
1 svazek uvázaný z petrželky,
bobkového listu
rozmarýnu
a tymiánu + na ozdobu
6 kuliček pepře a mořská sůl
400 ml suchého červeného vína
2 lžíce olivového oleje
100 g anglické slaniny, na nudličky
hovězí vývar podle potřeby
50 g másla, změklého
1 lžíce hladké mouky

Jak na to?

Maso pokrájejte na kostky velikosti většího sousta a dejte je do hrnce. Přimíchejte cibuli, mrkev, svazek bylinek a pepř. Zalijte vínem a dejte na 24 hodin marinovat do chladu.
Sceďte (marinádu uschovejte). Maso pečlivě oddělte od zeleniny a bylin a kostičku po kostičce osušte. V silnostěnném hrnci rozpalte olej, přidejte slaninu a opékejte 3 minuty. Poté přidejte maso (postupně) a zprudka ho opečte ze všech stran. Řádně osolte, přidejte osušenou zeleninu a opékejte, aby přestala být vlhká a začala se opékat. Teprve poté zalijte uschovanou marinádou a na mírném ohni duste asi 2,5 hodiny. Bude-li potřeba, podlévejte vývarem nebo vodou. Když je maso měkké, zahustěte šťávu změklým máslem utřeným s moukou (tzv. beurre manié). Povařte ještě 10 minut.
Podávejte s křupavou bagetou, ozdobené tymiánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí bourguignon

Hlavní chod Snadné Francouzská Rozmarýn , Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4 (25)

Co budete potřebovat

1 kg hovězího zadního masa
1 cibule, nakrájená nahrubo
2 mrkve, nakrájené na plátky
1 svazek uvázaný z petrželky,
bobkového listu
rozmarýnu
a tymiánu + na ozdobu
6 kuliček pepře a mořská sůl
400 ml suchého červeného vína
2 lžíce olivového oleje
100 g anglické slaniny, na nudličky
hovězí vývar podle potřeby
50 g másla, změklého
1 lžíce hladké mouky

Jak na to?

Maso pokrájejte na kostky velikosti většího sousta a dejte je do hrnce. Přimíchejte cibuli, mrkev, svazek bylinek a pepř. Zalijte vínem a dejte na 24 hodin marinovat do chladu.
Sceďte (marinádu uschovejte). Maso pečlivě oddělte od zeleniny a bylin a kostičku po kostičce osušte. V silnostěnném hrnci rozpalte olej, přidejte slaninu a opékejte 3 minuty. Poté přidejte maso (postupně) a zprudka ho opečte ze všech stran. Řádně osolte, přidejte osušenou zeleninu a opékejte, aby přestala být vlhká a začala se opékat. Teprve poté zalijte uschovanou marinádou a na mírném ohni duste asi 2,5 hodiny. Bude-li potřeba, podlévejte vývarem nebo vodou. Když je maso měkké, zahustěte šťávu změklým máslem utřeným s moukou (tzv. beurre manié). Povařte ještě 10 minut.
Podávejte s křupavou bagetou, ozdobené tymiánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty