×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí bourguignon

Další recepty a články

Pomalu pečená kachna po...
Pomalu pečená kachna...
Pomalu pečená kachna po...
Pomalu pečená kachna po...
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky...
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině
Bifteky s houbovou omáčkou,...
Bifteky s houbovou...
Bifteky s houbovou omáčkou,...
Bifteky s houbovou omáčkou,...

Hovězí bourguignon

Co budete potřebovat

1 kg hovězího zadního masa
1 cibule, nakrájená nahrubo
2 mrkve, nakrájené na plátky
1 svazek uvázaný z petrželky,
bobkového listu
rozmarýnu
a tymiánu + na ozdobu
6 kuliček pepře a mořská sůl
400 ml suchého červeného vína
2 lžíce olivového oleje
100 g anglické slaniny, na nudličky
hovězí vývar podle potřeby
50 g másla, změklého
1 lžíce hladké mouky

Jak na to?

Maso pokrájejte na kostky velikosti většího sousta a dejte je do hrnce. Přimíchejte cibuli, mrkev, svazek bylinek a pepř. Zalijte vínem a dejte na 24 hodin marinovat do chladu.
Sceďte (marinádu uschovejte). Maso pečlivě oddělte od zeleniny a bylin a kostičku po kostičce osušte. V silnostěnném hrnci rozpalte olej, přidejte slaninu a opékejte 3 minuty. Poté přidejte maso (postupně) a zprudka ho opečte ze všech stran. Řádně osolte, přidejte osušenou zeleninu a opékejte, aby přestala být vlhká a začala se opékat. Teprve poté zalijte uschovanou marinádou a na mírném ohni duste asi 2,5 hodiny. Bude-li potřeba, podlévejte vývarem nebo vodou. Když je maso měkké, zahustěte šťávu změklým máslem utřeným s moukou (tzv. beurre manié). Povařte ještě 10 minut.
Podávejte s křupavou bagetou, ozdobené tymiánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí bourguignon

Hlavní chod Snadné Francouzská Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4 (24)

Co budete potřebovat

1 kg hovězího zadního masa
1 cibule, nakrájená nahrubo
2 mrkve, nakrájené na plátky
1 svazek uvázaný z petrželky,
bobkového listu
rozmarýnu
a tymiánu + na ozdobu
6 kuliček pepře a mořská sůl
400 ml suchého červeného vína
2 lžíce olivového oleje
100 g anglické slaniny, na nudličky
hovězí vývar podle potřeby
50 g másla, změklého
1 lžíce hladké mouky

Jak na to?

Maso pokrájejte na kostky velikosti většího sousta a dejte je do hrnce. Přimíchejte cibuli, mrkev, svazek bylinek a pepř. Zalijte vínem a dejte na 24 hodin marinovat do chladu.
Sceďte (marinádu uschovejte). Maso pečlivě oddělte od zeleniny a bylin a kostičku po kostičce osušte. V silnostěnném hrnci rozpalte olej, přidejte slaninu a opékejte 3 minuty. Poté přidejte maso (postupně) a zprudka ho opečte ze všech stran. Řádně osolte, přidejte osušenou zeleninu a opékejte, aby přestala být vlhká a začala se opékat. Teprve poté zalijte uschovanou marinádou a na mírném ohni duste asi 2,5 hodiny. Bude-li potřeba, podlévejte vývarem nebo vodou. Když je maso měkké, zahustěte šťávu změklým máslem utřeným s moukou (tzv. beurre manié). Povařte ještě 10 minut.
Podávejte s křupavou bagetou, ozdobené tymiánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pomalu pečená kachna po...
Pomalu pečená kachna po...
Pomalu pečená kachna po...
Pomalu pečená kachna po...
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině
Bifteky s houbovou omáčkou,...
Bifteky s houbovou omáčkou,...
Bifteky s houbovou omáčkou,...
Bifteky s houbovou omáčkou,...

Inspirujte se podobnými recepty