Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHejk po baskicku
Albert logoAlbert logo
  • Hejk po baskicku
Hejk po baskicku

Hejk po baskicku

Velmi snadné
0-15 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience2 porce

2 porce
  • Hejk 2 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Vývar rybí 150 ml
  • Olej olivový 4 plž
  • Chilli mleté 1/4 člž
  • Sůl
  • Mouka hladká 2 plž
  • Petrželka čerstvá 1 plž
  • Hejk 2 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Vývar rybí 150 ml
  • Olej olivový 4 plž
  • Chilli mleté 1/4 člž
  • Sůl
  • Mouka hladká 2 plž
  • Petrželka čerstvá 1 plž

Příprava

1
Ryby zaprašte trochou hladké mouky. Na středně velké pánvi rozehřejte 2 polévkové lžíce oleje a filety osmažte asi 2 minuty z každé strany. Poté je dejte stranou.
2
Do stejné pánve přidejte zbývající olej, najemno nasekaný česnek, chilli a jemně zahřejte. Jakmile česnek začne poskakovat, odstraňte chilli, stáhněte plamen a přidejte 1 lžíci hladké mouky. Mouku vařte na mírném ohni asi 1 minutu, dobře promíchejte, aby se směs nepřipálila. 
3
Postupně přilévejte rybí vývar a omáčku dobře promíchejte metlou, abyste zabránili hrudkám. Postupně získáte hladkou omáčku, kterou dle chuti dosolte.
4
Přidejte kousky osmaženého hejka, přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 1 minutu, aby se ohřály.
5
Na závěr přisypte do omáčky čerstvě nasekanou petrželku, promíchejte a na mírném ohni povařte asi 30 sekund.
1
Ryby zaprašte trochou hladké mouky. Na středně velké pánvi rozehřejte 2 polévkové lžíce oleje a filety osmažte asi 2 minuty z každé strany. Poté je dejte stranou.
2
Do stejné pánve přidejte zbývající olej, najemno nasekaný česnek, chilli a jemně zahřejte. Jakmile česnek začne poskakovat, odstraňte chilli, stáhněte plamen a přidejte 1 lžíci hladké mouky. Mouku vařte na mírném ohni asi 1 minutu, dobře promíchejte, aby se směs nepřipálila. 
3
Postupně přilévejte rybí vývar a omáčku dobře promíchejte metlou, abyste zabránili hrudkám. Postupně získáte hladkou omáčku, kterou dle chuti dosolte.
4
Přidejte kousky osmaženého hejka, přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 1 minutu, aby se ohřály.
5
Na závěr přisypte do omáčky čerstvě nasekanou petrželku, promíchejte a na mírném ohni povařte asi 30 sekund.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 3 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 3 dny

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.