×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Guacamole

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí...
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Brambory zapečené s třemi...
Brambory zapečené s...
Brambory zapečené s třemi...
Brambory zapečené s třemi...
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka

Guacamole

Co budete potřebovat

3 zralá avokáda
1 lžíce citronové šťávy
125 g rajčat, nasekaných
půlka cibule, nasekaná
hrst čerstvého koriandru
1 červená feferonka, jemně nasekaná
sůl a čerstvě mletý pepř
chipsy nebo nachos k nabírání

Jak na to?

1. Neoloupaná avokáda podélně rozkrojte. Kroutivým pohybem proti sobě obě půlky oddělte. Jádro avokáda by mělo uvíznout v jedné z půlek. Vyndejte ho tak, že do něj zaseknete nuž a jím jádro vykroutíte. Lžičkou vyškrabejte dužinu a dejte ji do misky s citronovou šťávou, která zabrání tomu, aby avokádo zhnědlo.
2. Rozmačkejte vidličkou (nebo avokádo rozmixujte na hladký krém), vmíchejte i ostatní suroviny a podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s chipsy nebo s nachos.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Guacamole

Velmi snadné Mexická Chuťovky Silvestr Magazín 4/2010
Průměrné hodnocení 4 (21)

Co budete potřebovat

3 zralá avokáda
1 lžíce citronové šťávy
125 g rajčat, nasekaných
půlka cibule, nasekaná
hrst čerstvého koriandru
1 červená feferonka, jemně nasekaná
sůl a čerstvě mletý pepř
chipsy nebo nachos k nabírání

Jak na to?

1. Neoloupaná avokáda podélně rozkrojte. Kroutivým pohybem proti sobě obě půlky oddělte. Jádro avokáda by mělo uvíznout v jedné z půlek. Vyndejte ho tak, že do něj zaseknete nuž a jím jádro vykroutíte. Lžičkou vyškrabejte dužinu a dejte ji do misky s citronovou šťávou, která zabrání tomu, aby avokádo zhnědlo.
2. Rozmačkejte vidličkou (nebo avokádo rozmixujte na hladký krém), vmíchejte i ostatní suroviny a podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s chipsy nebo s nachos.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Brambory zapečené s třemi...
Brambory zapečené s třemi...
Brambory zapečené s třemi...
Brambory zapečené s třemi...
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka

Inspirujte se podobnými recepty