Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Čerstvé domácí avokádové guacamole

Čerstvé domácí avokádové guacamole

Guacamole, tradiční studený mexický dip, se stal hitem po celém světě. Překvapíte s ním návštěvu, když naservírujete guacamole s nachos nebo ho namažete na sendviče.

Co budete potřebovat na guacamole

3 zralá avokáda
1 lžíce citronové šťávy
125 g rajčat, nasekaných
půlka cibule, nasekaná
hrst čerstvého koriandru
1 červená feferonka, jemně nasekaná
sůl a čerstvě mletý pepř
chipsy nebo nachos k nabírání

Jak udělat guacamole zdravější

Alergeny

Mléko a výrobky z něj
Obiloviny obsahující lepek
Sójové boby a výrobky z nich

Recept jak na avokádové guacamole

  1. Tři neoloupaná avokáda podélně rozkrojte. Kroutivým pohybem proti sobě obě půlky oddělte. Jádro avokáda by mělo uváznout v jedné z půlek. Vyndejte ho tak, že do něj zaseknete nůž a jím jádro vykroutíte.
  2. Lžičkou vyškrabejte dužinu ze všech 3 avokád a dejte ji do misky s citronovou šťávou, která zabrání tomu, aby avokádo zhnědlo.
  3. Rozmačkejte vidličkou (nebo avokádo rozmixujte na hladký krém), vmíchejte lžíci citronové šťávy, 125 g pokrájených rajčat, polovinu nasekané cibule, hrst čerstvého koriandru, najemno posekanou feferonku, osolte a opepřete.
  4. Podávejte nejlépe s chipsy nebo kukuřičnými nachos. S domácím guacamole určitě mile překvapíte svoji drahou polovičku nebo nečekanou návštěvu.
Pomohl vám recept?
38hodnocení4

Co byste o guacamole měli vědět

Avokádo je výborným zdrojem kvalitních rostlinných tuků, které mohou pozitivně ovlivnit kardiovaskulární systém. Díky rozpustné a nerozpustné vláknině může mít prospěšný vliv na střevní mikrobiom, o kterém se říká, že je naším druhým mozkem.

Další videorecepty