
Grilovaný fenyklový salát

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Grilování
Salát
Ingredience
Složení 4 porce
- Fenykl 4 ks
- Olej olivový 4 plž
- Sůl
- Pepř
- Balzamikový ocet 1 plž
- Jablko 1 ks
- Ředkvičky 8 ks
- Citron 1 ks
- Med 1 plž
- Hořčice hrubozrnná 1 člž
- Vlašské ořechy 1 hrs.
- Kopr 1 hrs.
- Rukola 1 hrs.
- Fenykl 4 ks
- Olej olivový 4 plž
- Sůl
- Pepř
- Balzamikový ocet 1 plž
- Jablko 1 ks
- Ředkvičky 8 ks
- Citron 1 ks
- Med 1 plž
- Hořčice hrubozrnná 1 člž
- Vlašské ořechy 1 hrs.
- Kopr 1 hrs.
- Rukola 1 hrs.
Příprava
- 1Omyjte 4 bulvy fenyklu, odkrojte spodní část kořene a nakrájejte na čtvrtky. Potřete je lžící olivového oleje, osolte, opepřete a grilujte na rozpáleném grilu pod poklopem 6 minut z každé strany. Ugrilovaný fenykl přendejte do mísy a zakápněte lžící balzamikového octa.
- 2Jablko omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Stejně tak očistěte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky 8 ředkviček, které společně s nakrájeným jablkem přidejte do mísy k fenyklu, a promíchejte.
- 3Na dresink v misce metličkou prošlehejte šťávu z 1 citronu se zbylými 2 lžícemi olivového oleje, lžící medu a lžičkou hrubozrnné hořčice. Připraveným dresinkem přelijte zeleninu a ovoce v míse a jemně promíchejte.
- 4Podávejte posypané hrstí nalámaných vlašských ořechů a dozdobte omytými bylinkami, snítkami čerstvého kopru a lístky rukoly. Skvělý start do grilovací sezony.
- 1Omyjte 4 bulvy fenyklu, odkrojte spodní část kořene a nakrájejte na čtvrtky. Potřete je lžící olivového oleje, osolte, opepřete a grilujte na rozpáleném grilu pod poklopem 6 minut z každé strany. Ugrilovaný fenykl přendejte do mísy a zakápněte lžící balzamikového octa.
- 2Jablko omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Stejně tak očistěte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky 8 ředkviček, které společně s nakrájeným jablkem přidejte do mísy k fenyklu, a promíchejte.
- 3Na dresink v misce metličkou prošlehejte šťávu z 1 citronu se zbylými 2 lžícemi olivového oleje, lžící medu a lžičkou hrubozrnné hořčice. Připraveným dresinkem přelijte zeleninu a ovoce v míse a jemně promíchejte.
- 4Podávejte posypané hrstí nalámaných vlašských ořechů a dozdobte omytými bylinkami, snítkami čerstvého kopru a lístky rukoly. Skvělý start do grilovací sezony.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.