ReceptyGrilovaný fenyklový salát
Albert logoAlbert logo
  • Grilovaný fenyklový salát

Grilovaný fenyklový salát

Grilovaný fenyklový salát
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Grilování
Salát

Ingredience

Složení
4 porce
  • Fenykl 4 ks
  • Olej olivový 4 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Jablko 1 ks
  • Ředkvičky 8 ks
  • Citron 1 ks
  • Med 1 plž
  • Hořčice hrubozrnná 1 člž
  • Vlašské ořechy 1 hrs.
  • Kopr 1 hrs.
  • Rukola 1 hrs.
  • Fenykl 4 ks
  • Olej olivový 4 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Jablko 1 ks
  • Ředkvičky 8 ks
  • Citron 1 ks
  • Med 1 plž
  • Hořčice hrubozrnná 1 člž
  • Vlašské ořechy 1 hrs.
  • Kopr 1 hrs.
  • Rukola 1 hrs.

Příprava

  1. 1
    Omyjte 4 bulvy fenyklu, odkrojte spodní část kořene a nakrájejte na čtvrtky. Potřete je lžící olivového oleje, osolte, opepřete a grilujte na rozpáleném grilu pod poklopem 6 minut z každé strany. Ugrilovaný fenykl přendejte do mísy a zakápněte lžící balzamikového octa.
  2. 2
    Jablko omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Stejně tak očistěte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky 8 ředkviček, které společně s nakrájeným jablkem přidejte do mísy k fenyklu, a promíchejte.
  3. 3
    Na dresink v misce metličkou prošlehejte šťávu z 1 citronu se zbylými 2 lžícemi olivového oleje, lžící medu a lžičkou hrubozrnné hořčice. Připraveným dresinkem přelijte zeleninu a ovoce v míse a jemně promíchejte.
  4. 4
    Podávejte posypané hrstí nalámaných vlašských ořechů a dozdobte omytými bylinkami, snítkami čerstvého kopru a lístky rukoly. Skvělý start do grilovací sezony.
  1. 1
    Omyjte 4 bulvy fenyklu, odkrojte spodní část kořene a nakrájejte na čtvrtky. Potřete je lžící olivového oleje, osolte, opepřete a grilujte na rozpáleném grilu pod poklopem 6 minut z každé strany. Ugrilovaný fenykl přendejte do mísy a zakápněte lžící balzamikového octa.
  2. 2
    Jablko omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Stejně tak očistěte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky 8 ředkviček, které společně s nakrájeným jablkem přidejte do mísy k fenyklu, a promíchejte.
  3. 3
    Na dresink v misce metličkou prošlehejte šťávu z 1 citronu se zbylými 2 lžícemi olivového oleje, lžící medu a lžičkou hrubozrnné hořčice. Připraveným dresinkem přelijte zeleninu a ovoce v míse a jemně promíchejte.
  4. 4
    Podávejte posypané hrstí nalámaných vlašských ořechů a dozdobte omytými bylinkami, snítkami čerstvého kopru a lístky rukoly. Skvělý start do grilovací sezony.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.