Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilovaná veganská „žebírka“ z tempehu
Albert logoAlbert logo
  • Grilovaná veganská „žebírka“ z tempehu

Grilovaná veganská „žebírka“ z tempehu

Grilovaná veganská „žebírka“ z tempehu
Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Veganské
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Rajský protlak 200 ml
  • Olej olivový 50 ml
  • Sojová omáčka 1 člž
  • Javorový sirup 50 ml
  • Paprika mletá uzená 1 člž
  • Jablečný ocet 5 plž
  • Česnek sušený 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Cibule sušená 1 člž
  • Tempeh BIO 450 g
  • Voda 50 ml
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Rajský protlak 200 ml
  • Olej olivový 50 ml
  • Sojová omáčka 1 člž
  • Javorový sirup 50 ml
  • Paprika mletá uzená 1 člž
  • Jablečný ocet 5 plž
  • Česnek sušený 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Cibule sušená 1 člž
  • Tempeh BIO 450 g
  • Voda 50 ml
  • Cibulka jarní 2 ks

Příprava

1
Do hrnce dejte 50 ml olivového oleje, 200 ml rajčatového protlaku, lžíci javorového sirupu, lžičku sójové omáčky, lžičku uzené mleté papriky, 5 lžic jablečného octa, 50 ml vody, lžičku mletého česneku a cibule. Vše smíchejte a pomalu přiveďte k varu, aby se omáčka spojila. Pak sundejte z plotny. Nakonec osolte a opepřete dle chuti. Nechte vychladnout a přelijte do uzavíratelné sklenice.
2
Nakrájejte 450 g uzeného tempehu na půl centimetru široké plátky. Vyskládejte je na plech, potřete z obou stran připravenou BBQ omáčkou a nechte hodinu marinovat.
3
Pak na rozpáleném grilu, na nižším žáru, opékejte tempeh z každé strany asi 2 minuty.
4
Omyjte 2 jarní cibulky a nakrájejte je nadrobno. Tempeh přendejte na tác, pokapejte BBQ omáčkou a ozdobte čerstvou cibulkou. Dobrou chuť!
1
Do hrnce dejte 50 ml olivového oleje, 200 ml rajčatového protlaku, lžíci javorového sirupu, lžičku sójové omáčky, lžičku uzené mleté papriky, 5 lžic jablečného octa, 50 ml vody, lžičku mletého česneku a cibule. Vše smíchejte a pomalu přiveďte k varu, aby se omáčka spojila. Pak sundejte z plotny. Nakonec osolte a opepřete dle chuti. Nechte vychladnout a přelijte do uzavíratelné sklenice.
2
Nakrájejte 450 g uzeného tempehu na půl centimetru široké plátky. Vyskládejte je na plech, potřete z obou stran připravenou BBQ omáčkou a nechte hodinu marinovat.
3
Pak na rozpáleném grilu, na nižším žáru, opékejte tempeh z každé strany asi 2 minuty.
4
Omyjte 2 jarní cibulky a nakrájejte je nadrobno. Tempeh přendejte na tác, pokapejte BBQ omáčkou a ozdobte čerstvou cibulkou. Dobrou chuť!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě dnes

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 15 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.