Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilovaná krkovička v pivní marinádě
Albert logoAlbert logo
  • Grilovaná krkovička v pivní marinádě
Grilovaná krkovička v pivní marinádě

Grilovaná krkovička v pivní marinádě

Snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Česnek 4 strouž.
  • Vepřová krkovice na plátky 4 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Černé pivo 300 ml
  • Kmín mletý 1 člž
  • Zázvor 1 plž
  • Majoránka čerstvá 1 svaz.
  • Zakysaná smetana 1 ks
  • Máslo 100 g
  • Česnek 4 strouž.
  • Vepřová krkovice na plátky 4 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Černé pivo 300 ml
  • Kmín mletý 1 člž
  • Zázvor 1 plž
  • Majoránka čerstvá 1 svaz.
  • Zakysaná smetana 1 ks
  • Máslo 100 g

Příprava

1
Nejprve si připravte marinádu. Rozehřejte máslo v pánvi s vyšším okrajem, přidejte pivo, promíchejte a poté odstavte. Dále do pánve přidejte drcený kmín, strouhaný zázvor a nasekanou majoránku a důkladně zamíchejte.
2
Krkovice zlehka naklepejte a z obou stran osolte, opepřete a potřete lisovaným česnekem. Poté vložte maso do marinády nejlépe tak, aby bylo celé ponořené, a vložte jej přes noc do chladničky.
3
Přibližně hodinu před grilováním vyjměte marinované maso z chladničky a nechte jej ještě odpočívat při pokojové teplotě.
4
Po uplynutí této doby vložte maso na rozpálený gril a grilujte přibližně 3 až 4 minuty z obou stran. Doba grilování záleží na velikosti žáru vašeho grilu. Potírejte maso během grilování zbylou marinádou.
5
Doporučujeme maso nejprve zprudka ogrilovat přibližně minutu z každé strany a poté jej dogrilovat nad menším žárem. Maso se tím pádem ihned zatáhne a udrží v sobě šťávu, čímž se velmi zjemní jeho chuť.
6
Podávejte s ochucenou smetanou.
1
Nejprve si připravte marinádu. Rozehřejte máslo v pánvi s vyšším okrajem, přidejte pivo, promíchejte a poté odstavte. Dále do pánve přidejte drcený kmín, strouhaný zázvor a nasekanou majoránku a důkladně zamíchejte.
2
Krkovice zlehka naklepejte a z obou stran osolte, opepřete a potřete lisovaným česnekem. Poté vložte maso do marinády nejlépe tak, aby bylo celé ponořené, a vložte jej přes noc do chladničky.
3
Přibližně hodinu před grilováním vyjměte marinované maso z chladničky a nechte jej ještě odpočívat při pokojové teplotě.
4
Po uplynutí této doby vložte maso na rozpálený gril a grilujte přibližně 3 až 4 minuty z obou stran. Doba grilování záleží na velikosti žáru vašeho grilu. Potírejte maso během grilování zbylou marinádou.
5
Doporučujeme maso nejprve zprudka ogrilovat přibližně minutu z každé strany a poté jej dogrilovat nad menším žárem. Maso se tím pádem ihned zatáhne a udrží v sobě šťávu, čímž se velmi zjemní jeho chuť.
6
Podávejte s ochucenou smetanou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.