Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 snítka rozmarýnu
½ lžičky citronové kůry
1 lžička kuliček pepře
1 lžička sušeného anýzu
½ lžičky chilli vloček
½ lžičky sušeného česneku
1 hrst čerstvého tymiánu
300 g hrubozrnné soli

Postup přípravy

1. Použijte z bylinek lístky i stonky, protože i stonky v sobě obsahují aroma. Pokud používáte i citrusy, můžete přidat jak šťávu, tak kůru, kterou oloupejte nebo nastrouhejte. Bylinky společně se solí, případně s dalšími ingrediencemi rozmělněte v mixéru nebo hmoždíři najemno.
2. Při sušení v troubě rozložte sůl rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem a sušte v troubě na 50 °C po dobu 4–6 hodin, dokud sůl není suchá.
3. Při sušení bez použití trouby rozložte sůl rovnoměrně na pečicí papír na plechy a umístěte na tmavé a suché místo na 12–24 hodin.
4. Hotovou sůl přemístěte do čisté a suché uzavíratelné nádoby.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty