Gratinovaný květák s bešamelem a goudou
Ingredience
200 g | goudy |
1 | květák |
50 g | másla |
sůl | |
50 g | hladké mouky |
500 ml | polotučného mléka |
muškátový oříšek | |
pepř | |
1 | snítka čerstvé petrželky |
Postup přípravy
1. Nastrouhejte 200 g goudy nahrubo, z květáku vyřízněte košťál a rozeberte ho na růžičky. Zapékací mísu vymažte 10 g másla.
2. V hrnci přiveďte k varu vodu osolenou lžící soli. Do vařící vody vložte růžičky květáku a vařte 10 minut.
3. Mezitím si připravte bešamel. V rendlíku nechte rozpustit 40 g másla, přisypte 50 g mouky a míchejte, dokud nevznikne světlá jíška. Poté za stálého míchání vlijte postupně 500 ml mléka. Nechte na mírném ohni provařit, přidejte 100 g nastrouhané goudy, špetku muškátového oříšku, osolte a opepřete.
4. Do zapékací mísy rozložte scezený květák, zalijte bešamelem a posypte zbylou goudou. Pečte 10 minut v troubě na 200 °C. Podávejte posypané nasekanou petrželkou. Vynikající vegetariánský chod s květákem v hlavní roli je hotov. Dobrou chuť!
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY