×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Generálky
nad 60 minut , Dezert , Snadné , Sladká jídla , Vánoce ,

Generálky

Co budu potřebovat

2 konzervy po 395 g slazeného kondenzovaného mléka
30 g kakaa
30 g másla + na vymazání
NA ZDOBENÍ
pistáciové oříšky, nasekané
mandlové lupínky
strouhaný kokos
čokoládové a další zdobení podle vkusu a chuti

Jak na to?

Vymažte plochou mísu máslem. Salko, kakao a máslo přiveďte k varu, ztlumte plamen a za stálého míchání nechte zvolna vařit 15–20 minut, dokud směs nezačne houstnout, lesknout se a oddělovat od okrajů rendlíku. Směs přelijte na vymazanou mísu a nechte vychladnout.
Suroviny na zdobení dejte každou zvlášť do misky. Pomocí lžičky oddělujte kousky čokoládové hmoty a mastnýma rukama vytvarujte kuličky. Obalujte je podle fantazie a chuti v připravených surovinách a pak odložte do papírových košíčků.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Kolečka s kokosovým krémem

    Sladká jídla 45 minut
  • Karamelové rohlíčky

    Sladká jídla 60 minut
  • Karamelové řezy

    Sladká jídla nad 60 minut