Gemista
Co budete potřebovat
Jak na to?
Papriky a rajčata omyjte a odkrojte jim vršky se stopkami. Rajčata vydlabejte, papriky zbavte semen, vnitřky osolte a opepřete.
Na pánvi na troše oleje zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přidejte rýži, nasekané byliny, sůl, pepř, zalijte passatou a přiveďte k varu.
Rýžovou směsí naplňte vydlabanou zeleninu těsně pod okraj. Zakápněte olivovým olejem, při-
klopte odříznutými vršky a naskládejte do pekáče. Podlijte trochou vody a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut, dokud rýže nezměkne. Pokud by zelenina rychle chytala barvu, zakryjte ji alobalem. Během pečení také můžete dolít do pekáče vodu.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Gemista
Co budete potřebovat
Jak na to?
Papriky a rajčata omyjte a odkrojte jim vršky se stopkami. Rajčata vydlabejte, papriky zbavte semen, vnitřky osolte a opepřete.
Na pánvi na troše oleje zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přidejte rýži, nasekané byliny, sůl, pepř, zalijte passatou a přiveďte k varu.
Rýžovou směsí naplňte vydlabanou zeleninu těsně pod okraj. Zakápněte olivovým olejem, při-
klopte odříznutými vršky a naskládejte do pekáče. Podlijte trochou vody a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut, dokud rýže nezměkne. Pokud by zelenina rychle chytala barvu, zakryjte ji alobalem. Během pečení také můžete dolít do pekáče vodu.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio