×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Gemista

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Gemista

Co budete potřebovat

4 papriky
4 rajčata
sůl a pepř
olivový olej
1 cibule
2 stroužky česneku
150 g rýže
1 hrst bylin (hladkolistá petrželka, bazalka, máta)
200 ml rajčatové passaty

Jak na to?

Papriky a rajčata omyjte a odkrojte jim vršky se stopkami. Rajčata vydlabejte, papriky zbavte semen, vnitřky osolte a opepřete.
Na pánvi na troše oleje zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přidejte rýži, nasekané byliny, sůl, pepř, zalijte passatou a přiveďte k varu.
Rýžovou směsí naplňte vydlabanou zeleninu těsně pod okraj. Zakápněte olivovým olejem, při-
klopte odříznutými vršky a naskládejte do pekáče. Podlijte trochou vody a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut, dokud rýže nezměkne. Pokud by zelenina rychle chytala barvu, zakryjte ji alobalem. Během pečení také můžete dolít do pekáče vodu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Gemista

Příloha Velmi snadné Řecká Vegetariánské Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Veganské Jako v taverně , Bazalka , Máta , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 6/2017 (Letní speciál) Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

4 papriky
4 rajčata
sůl a pepř
olivový olej
1 cibule
2 stroužky česneku
150 g rýže
1 hrst bylin (hladkolistá petrželka, bazalka, máta)
200 ml rajčatové passaty

Jak na to?

Papriky a rajčata omyjte a odkrojte jim vršky se stopkami. Rajčata vydlabejte, papriky zbavte semen, vnitřky osolte a opepřete.
Na pánvi na troše oleje zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přidejte rýži, nasekané byliny, sůl, pepř, zalijte passatou a přiveďte k varu.
Rýžovou směsí naplňte vydlabanou zeleninu těsně pod okraj. Zakápněte olivovým olejem, při-
klopte odříznutými vršky a naskládejte do pekáče. Podlijte trochou vody a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut, dokud rýže nezměkne. Pokud by zelenina rychle chytala barvu, zakryjte ji alobalem. Během pečení také můžete dolít do pekáče vodu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty