×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Gemista
60 minut , Příloha , Velmi snadné , Řecká , Vegetariánské , Bezlepkové ,

Gemista

Co budu potřebovat

4 papriky
4 rajčata
sůl a pepř
olivový olej
1 cibule
2 stroužky česneku
150 g rýže
1 hrst bylin (hladkolistá petrželka, bazalka, máta)
200 ml rajčatové passaty

Jak na to?

Papriky a rajčata omyjte a odkrojte jim vršky se stopkami. Rajčata vydlabejte, papriky zbavte semen, vnitřky osolte a opepřete.
Na pánvi na troše oleje zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přidejte rýži, nasekané byliny, sůl, pepř, zalijte passatou a přiveďte k varu.
Rýžovou směsí naplňte vydlabanou zeleninu těsně pod okraj. Zakápněte olivovým olejem, při-
klopte odříznutými vršky a naskládejte do pekáče. Podlijte trochou vody a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut, dokud rýže nezměkne. Pokud by zelenina rychle chytala barvu, zakryjte ji alobalem. Během pečení také můžete dolít do pekáče vodu.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Grilované nektarinky s řeckým jogurtem

    Sladká jídla 15 minut
  • Choriatiki

    Saláty 15 minut
  • Kofty s tzaziki

    Maso 60 minut