×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Gemista

Další recepty a články

Broskve na grilu s řeckým...
Broskve na grilu...
Broskve na grilu s řeckým...
Broskve na grilu s řeckým...
Choriatiki
Choriatiki
Choriatiki
Choriatiki
Kofty s tzaziki
Kofty s tzaziki
Kofty s tzaziki
Kofty s tzaziki
Melitzanosalata
Melitzanosalata
Melitzanosalata
Melitzanosalata

Gemista

Co budete potřebovat

4 papriky
4 rajčata
sůl a pepř
olivový olej
1 cibule
2 stroužky česneku
150 g rýže
1 hrst bylin (hladkolistá petrželka, bazalka, máta)
200 ml rajčatové passaty

Jak na to?

Papriky a rajčata omyjte a odkrojte jim vršky se stopkami. Rajčata vydlabejte, papriky zbavte semen, vnitřky osolte a opepřete.
Na pánvi na troše oleje zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přidejte rýži, nasekané byliny, sůl, pepř, zalijte passatou a přiveďte k varu.
Rýžovou směsí naplňte vydlabanou zeleninu těsně pod okraj. Zakápněte olivovým olejem, při-
klopte odříznutými vršky a naskládejte do pekáče. Podlijte trochou vody a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut, dokud rýže nezměkne. Pokud by zelenina rychle chytala barvu, zakryjte ji alobalem. Během pečení také můžete dolít do pekáče vodu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Gemista

Příloha Velmi snadné Řecká Vegetariánské Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Veganské Jako v taverně Magazín 6/2017 (Letní speciál) Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

4 papriky
4 rajčata
sůl a pepř
olivový olej
1 cibule
2 stroužky česneku
150 g rýže
1 hrst bylin (hladkolistá petrželka, bazalka, máta)
200 ml rajčatové passaty

Jak na to?

Papriky a rajčata omyjte a odkrojte jim vršky se stopkami. Rajčata vydlabejte, papriky zbavte semen, vnitřky osolte a opepřete.
Na pánvi na troše oleje zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přidejte rýži, nasekané byliny, sůl, pepř, zalijte passatou a přiveďte k varu.
Rýžovou směsí naplňte vydlabanou zeleninu těsně pod okraj. Zakápněte olivovým olejem, při-
klopte odříznutými vršky a naskládejte do pekáče. Podlijte trochou vody a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut, dokud rýže nezměkne. Pokud by zelenina rychle chytala barvu, zakryjte ji alobalem. Během pečení také můžete dolít do pekáče vodu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Broskve na grilu s řeckým...
Broskve na grilu s řeckým...
Broskve na grilu s řeckým...
Broskve na grilu s řeckým...
Choriatiki
Choriatiki
Choriatiki
Choriatiki
Kofty s tzaziki
Kofty s tzaziki
Kofty s tzaziki
Kofty s tzaziki
Melitzanosalata
Melitzanosalata
Melitzanosalata
Melitzanosalata

Inspirujte se podobnými recepty