×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Frittata se špenátem

Další recepty a články

Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s...
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní...
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím...
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...

Frittata se špenátem

Jednoduchým kouzlením v kuchyni přilákáte ke stolu celou rodinu, jen co ucítí vůni z trouby.

Pánev cuisinoxDíky unikátnímu nepřilnavému povrchu pánve CUISINOX se frittata nemůže připálit. Podívejte se na celou nabídku nádobí CUISINOX.

Co budete potřebovat

500 g čerstvého špenátu
2 lžíce olivového oleje BASIC
1 malá cibule, nakrájená na kolečka
sůl a čerstvě mletý pepř BASIC
6 velkých vajec BASIC
4 stroužky česneku, nasekané najemno
30 g strouhaného parmazánu
špetka drceného chilli

Jak na to?

Mřížku v troubě zasuňte do horní třetiny a předehřejte troubu na 200 °C.
Špenát nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kolečka cibule, přidejte špenát, nechte ho minutu zavadnout, osolte a opepřete.
Vejce prošlehejte s česnekem a parmazánem, osolte, opepřete a přidejte chilli.
Špenát s cibulí rovnoměrně rozprostřete v pánvi, zalijte vejci s parmazánem, stáhněte oheň a nechte vejce bez míchání zatuhnout. Po 5 minutách přesuňte pánev do trouby, aby vejce zatuhla i shora; potrvá to 7–9 minut. Vyjměte z trouby, rozkrájejte na klínky a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Frittata se špenátem

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 5 (9)

Jednoduchým kouzlením v kuchyni přilákáte ke stolu celou rodinu, jen co ucítí vůni z trouby.

Pánev cuisinoxDíky unikátnímu nepřilnavému povrchu pánve CUISINOX se frittata nemůže připálit. Podívejte se na celou nabídku nádobí CUISINOX.

Co budete potřebovat

500 g čerstvého špenátu
2 lžíce olivového oleje BASIC
1 malá cibule, nakrájená na kolečka
sůl a čerstvě mletý pepř BASIC
6 velkých vajec BASIC
4 stroužky česneku, nasekané najemno
30 g strouhaného parmazánu
špetka drceného chilli

Jak na to?

Mřížku v troubě zasuňte do horní třetiny a předehřejte troubu na 200 °C.
Špenát nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kolečka cibule, přidejte špenát, nechte ho minutu zavadnout, osolte a opepřete.
Vejce prošlehejte s česnekem a parmazánem, osolte, opepřete a přidejte chilli.
Špenát s cibulí rovnoměrně rozprostřete v pánvi, zalijte vejci s parmazánem, stáhněte oheň a nechte vejce bez míchání zatuhnout. Po 5 minutách přesuňte pánev do trouby, aby vejce zatuhla i shora; potrvá to 7–9 minut. Vyjměte z trouby, rozkrájejte na klínky a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...

Inspirujte se podobnými recepty