×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Frittata se špenátem

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Frittata se špenátem

Jednoduchým kouzlením v kuchyni přilákáte ke stolu celou rodinu, jen co ucítí vůni z trouby.

Pánev cuisinoxDíky unikátnímu nepřilnavému povrchu pánve CUISINOX se frittata nemůže připálit. Podívejte se na celou nabídku nádobí CUISINOX.

Co budete potřebovat

500 g čerstvého špenátu
2 lžíce olivového oleje BASIC
1 malá cibule, nakrájená na kolečka
sůl a čerstvě mletý pepř BASIC
6 velkých vajec BASIC
4 stroužky česneku, nasekané najemno
30 g strouhaného parmazánu
špetka drceného chilli

Jak na to?

Mřížku v troubě zasuňte do horní třetiny a předehřejte troubu na 200 °C.
Špenát nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kolečka cibule, přidejte špenát, nechte ho minutu zavadnout, osolte a opepřete.
Vejce prošlehejte s česnekem a parmazánem, osolte, opepřete a přidejte chilli.
Špenát s cibulí rovnoměrně rozprostřete v pánvi, zalijte vejci s parmazánem, stáhněte oheň a nechte vejce bez míchání zatuhnout. Po 5 minutách přesuňte pánev do trouby, aby vejce zatuhla i shora; potrvá to 7–9 minut. Vyjměte z trouby, rozkrájejte na klínky a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Frittata se špenátem

Průměrné hodnocení 5 (9)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Jednoduchým kouzlením v kuchyni přilákáte ke stolu celou rodinu, jen co ucítí vůni z trouby.

Pánev cuisinoxDíky unikátnímu nepřilnavému povrchu pánve CUISINOX se frittata nemůže připálit. Podívejte se na celou nabídku nádobí CUISINOX.

Co budete potřebovat

500 g čerstvého špenátu
2 lžíce olivového oleje BASIC
1 malá cibule, nakrájená na kolečka
sůl a čerstvě mletý pepř BASIC
6 velkých vajec BASIC
4 stroužky česneku, nasekané najemno
30 g strouhaného parmazánu
špetka drceného chilli

Jak na to?

Mřížku v troubě zasuňte do horní třetiny a předehřejte troubu na 200 °C.
Špenát nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kolečka cibule, přidejte špenát, nechte ho minutu zavadnout, osolte a opepřete.
Vejce prošlehejte s česnekem a parmazánem, osolte, opepřete a přidejte chilli.
Špenát s cibulí rovnoměrně rozprostřete v pánvi, zalijte vejci s parmazánem, stáhněte oheň a nechte vejce bez míchání zatuhnout. Po 5 minutách přesuňte pánev do trouby, aby vejce zatuhla i shora; potrvá to 7–9 minut. Vyjměte z trouby, rozkrájejte na klínky a podávejte.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.