×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Frittata se špenátem

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené...
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaný...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Frittata se špenátem

Jednoduchým kouzlením v kuchyni přilákáte ke stolu celou rodinu, jen co ucítí vůni z trouby.

Pánev cuisinoxDíky unikátnímu nepřilnavému povrchu pánve CUISINOX se frittata nemůže připálit. Podívejte se na celou nabídku nádobí CUISINOX.

Co budete potřebovat

500 g čerstvého špenátu
2 lžíce olivového oleje BASIC
1 malá cibule, nakrájená na kolečka
sůl a čerstvě mletý pepř BASIC
6 velkých vajec BASIC
4 stroužky česneku, nasekané najemno
30 g strouhaného parmazánu
špetka drceného chilli

Jak na to?

Mřížku v troubě zasuňte do horní třetiny a předehřejte troubu na 200 °C.
Špenát nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kolečka cibule, přidejte špenát, nechte ho minutu zavadnout, osolte a opepřete.
Vejce prošlehejte s česnekem a parmazánem, osolte, opepřete a přidejte chilli.
Špenát s cibulí rovnoměrně rozprostřete v pánvi, zalijte vejci s parmazánem, stáhněte oheň a nechte vejce bez míchání zatuhnout. Po 5 minutách přesuňte pánev do trouby, aby vejce zatuhla i shora; potrvá to 7–9 minut. Vyjměte z trouby, rozkrájejte na klínky a podávejte.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Frittata se špenátem

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4.7 (9)

Jednoduchým kouzlením v kuchyni přilákáte ke stolu celou rodinu, jen co ucítí vůni z trouby.

Pánev cuisinoxDíky unikátnímu nepřilnavému povrchu pánve CUISINOX se frittata nemůže připálit. Podívejte se na celou nabídku nádobí CUISINOX.

Co budete potřebovat

500 g čerstvého špenátu
2 lžíce olivového oleje BASIC
1 malá cibule, nakrájená na kolečka
sůl a čerstvě mletý pepř BASIC
6 velkých vajec BASIC
4 stroužky česneku, nasekané najemno
30 g strouhaného parmazánu
špetka drceného chilli

Jak na to?

Mřížku v troubě zasuňte do horní třetiny a předehřejte troubu na 200 °C.
Špenát nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kolečka cibule, přidejte špenát, nechte ho minutu zavadnout, osolte a opepřete.
Vejce prošlehejte s česnekem a parmazánem, osolte, opepřete a přidejte chilli.
Špenát s cibulí rovnoměrně rozprostřete v pánvi, zalijte vejci s parmazánem, stáhněte oheň a nechte vejce bez míchání zatuhnout. Po 5 minutách přesuňte pánev do trouby, aby vejce zatuhla i shora; potrvá to 7–9 minut. Vyjměte z trouby, rozkrájejte na klínky a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Inspirujte se podobnými recepty