Francouzské brambory
Ingredience
1 kg | brambor |
1 | střední cibule |
3 | vejce (z toho 2 uvařená natvrdo) |
330 ml | smetany |
150 g | eidamu, nastrouhaného |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
150 g | salámu nebo šunky |
sůl, pepř | |
cherry rajčátka na salát | |
olej a nasekaná petrželka k podávání | |
máslo na vymazání pekáčku |
Postup přípravy
- Brambory uvařte ve slupce do měkka. Oloupané je nakrájejte na asi 1 centimetr široké plátky a vložte do máslem vymazaného pekáčku. Pravé francouzské brambory se připravují z nevařených brambor, můžete si tedy usnadnit práci a brambory nakrájet také syrové. Ty se však pečou o několik minut déle.
- Cibuli nakrájejte na jemno a přidejte k bramborám. Vajíčka uvařená natvrdo nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm a přidejte také do pekáčku. Promíchejte vše tak, aby byly všechny ingredience v pekáčku rovnoměrně rozložené. Typické francouzské brambory se připravují bez masa, můžete však přidat také na kostičky nakrájenou šunku nebo salám.
- V misce rozšlehejte zbylé vejce se smetanou, nastrouhaným sýrem a hořčicí. Osolte a opepřete podle chuti a výslednou směsí zalijte brambory s ostatními přísadami v pekáčku.
- Pečte v troubě při zhruba 200 °C dozlatova.
- Cherry rajčátka přepulte, dejte do mísy, pokapejte olejem, osolte a promíchejte s nasekanou petrželkou.
- Brambory naporcujte a podávejte s ochucenými rajčátky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY