
Francouzské brambory
Tradiční zapečené francouzské brambory se dle originálního receptu připravují bez masa a ze syrových brambor. Češi však tento recept připravují častěji se salámem, šunkou nebo uzeným masem.
Postup přípravy
- Brambory uvařte ve slupce do měkka. Oloupané je nakrájejte na asi 1 centimetr široké plátky a vložte do máslem vymazaného pekáčku. Pravé francouzské brambory se připravují z nevařených brambor, můžete si tedy usnadnit práci a brambory nakrájet také syrové. Ty se však pečou o několik minut déle.
- Cibuli nakrájejte na jemno a přidejte k bramborám. Vajíčka uvařená natvrdo nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm a přidejte také do pekáčku. Promíchejte vše tak, aby byly všechny ingredience v pekáčku rovnoměrně rozložené. Typické francouzské brambory se připravují bez masa, můžete však přidat také na kostičky nakrájenou šunku nebo salám.
- V misce rozšlehejte zbylé vejce se smetanou, nastrouhaným sýrem a hořčicí. Osolte a opepřete podle chuti a výslednou směsí zalijte brambory s ostatními přísadami v pekáčku.
- Pečte v troubě při zhruba 200 °C dozlatova.
- Cherry rajčátka přepulte, dejte do mísy, pokapejte olejem, osolte a promíchejte s nasekanou petrželkou.
- Brambory naporcujte a podávejte s ochucenými rajčátky.
Pomohl vám recept?
1180hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod