×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Francouzské brambory

Další recepty a články

Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Bujabéza
Bujabéza
Bujabéza
Bujabéza
Sendvič s grilovanou cibulkou...
Sendvič s grilovanou...
Sendvič s grilovanou cibulkou...
Sendvič s grilovanou cibulkou...

Francouzské brambory

Co budete potřebovat

¾–1 kg brambor AQ, uvařených ve slupce
máslo na vymazání
150 g salámu
1 cibule, nasekaná najemno
3 vejce (2 vařená natvrdo)
1 kelímek smetany
150 g eidamu, nastrouhaného
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl, pepř
cherry rajčátka,
olej a nasekaná petrželka k podávání

Jak na to?

Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nakrájejte na plátky. Dejte do máslem vymazaného pekáčku. Přidejte na kostičky nakrájený salám, cibuli i dvě vařená vejce nakrájená na kostičky a opatrně promíchejte. V misce rozkvedlejte zbylé vejce, smetanu, nastrouhaný sýr a hořčici. Osolte a opepřete podle chuti a směsí zalijte brambory. Pečte při zhruba 200 °C dozlatova. Cherry rajčátka přepulte, dejte do mísy, pokapejte olejem, osolte a promíchejte s nasekanou petrželkou. Brambory naporcujte a podávejte s ochucenými rajčátky.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Francouzské brambory

Snadné Francouzská Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 3.8 (237)

Co budete potřebovat

¾–1 kg brambor AQ, uvařených ve slupce
máslo na vymazání
150 g salámu
1 cibule, nasekaná najemno
3 vejce (2 vařená natvrdo)
1 kelímek smetany
150 g eidamu, nastrouhaného
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl, pepř
cherry rajčátka,
olej a nasekaná petrželka k podávání

Jak na to?

Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nakrájejte na plátky. Dejte do máslem vymazaného pekáčku. Přidejte na kostičky nakrájený salám, cibuli i dvě vařená vejce nakrájená na kostičky a opatrně promíchejte. V misce rozkvedlejte zbylé vejce, smetanu, nastrouhaný sýr a hořčici. Osolte a opepřete podle chuti a směsí zalijte brambory. Pečte při zhruba 200 °C dozlatova. Cherry rajčátka přepulte, dejte do mísy, pokapejte olejem, osolte a promíchejte s nasekanou petrželkou. Brambory naporcujte a podávejte s ochucenými rajčátky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Bujabéza
Bujabéza
Bujabéza
Bujabéza
Sendvič s grilovanou cibulkou...
Sendvič s grilovanou cibulkou...
Sendvič s grilovanou cibulkou...
Sendvič s grilovanou cibulkou...

Inspirujte se podobnými recepty