×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Fíkovo-ořechový chléb s tvarohem a pomeranči

Další recepty a články

Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín...
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Houbařské chleby s česnekem
Houbařské chleby s...
Houbařské chleby s česnekem
Houbařské chleby s česnekem
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou...
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou

Fíkovo-ořechový chléb s tvarohem a pomeranči

Co budete potřebovat

400 ml horkého silného černého čaje
100 g sušených fíků
140 g rozinek sultánek
50 g ovesných vloček
200 g celozrnné mouky
1 prášek do pečiva
200 g mixu ořechů (mandle, lískové ořechy, pistácie)
3 lžíce slunečnicových semínek
25 g dýňových semínek + 1 lžíce na ozdobu
2 lžíce sezamových semínek
1 velké vejce
150 g tvarohu
2 lžíce mléka
trochu cukru (nemusí být)
3 pomeranče

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170 °C. Čaj přelijte do mísy a přisypte fíky, sultánky a vločky. Dejte stranou nasáknout a zchladnout. Mezitím vyložte formu na terinu pečicím papírem. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, mix ořechů a slunečnicová a dýňová semínka. Vejce vyklepněte k ovoci v čaji a pak suché ingredience vmíchejte k mokrým. Těsto přendejte do připravené formy. Ořechy a semínka na ozdobu na deset minut namočte ve vodě a pak jimi posypte vršek chleba. Přidejte sezamová semínka. Pečte 1 hodinu, pak přiklopte alobalem a 15 minut dopečte. Vyklopte z formy. Tvaroh našlehejte s mlékem a cukrem. Plátky chleba podávejte pomazané tvarohem, ozdobené plátkem pomeranče.
Tip - Do těsta na chleba se nedává žádný cukr, osladí ho fíky a rozinky a následně i ochucený tvaroh.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Fíkovo-ořechový chléb s tvarohem a pomeranči

Předkrm Snadné Česká Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4.6 (5)

Co budete potřebovat

400 ml horkého silného černého čaje
100 g sušených fíků
140 g rozinek sultánek
50 g ovesných vloček
200 g celozrnné mouky
1 prášek do pečiva
200 g mixu ořechů (mandle, lískové ořechy, pistácie)
3 lžíce slunečnicových semínek
25 g dýňových semínek + 1 lžíce na ozdobu
2 lžíce sezamových semínek
1 velké vejce
150 g tvarohu
2 lžíce mléka
trochu cukru (nemusí být)
3 pomeranče

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170 °C. Čaj přelijte do mísy a přisypte fíky, sultánky a vločky. Dejte stranou nasáknout a zchladnout. Mezitím vyložte formu na terinu pečicím papírem. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, mix ořechů a slunečnicová a dýňová semínka. Vejce vyklepněte k ovoci v čaji a pak suché ingredience vmíchejte k mokrým. Těsto přendejte do připravené formy. Ořechy a semínka na ozdobu na deset minut namočte ve vodě a pak jimi posypte vršek chleba. Přidejte sezamová semínka. Pečte 1 hodinu, pak přiklopte alobalem a 15 minut dopečte. Vyklopte z formy. Tvaroh našlehejte s mlékem a cukrem. Plátky chleba podávejte pomazané tvarohem, ozdobené plátkem pomeranče.
Tip - Do těsta na chleba se nedává žádný cukr, osladí ho fíky a rozinky a následně i ochucený tvaroh.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Houbařské chleby s česnekem
Houbařské chleby s česnekem
Houbařské chleby s česnekem
Houbařské chleby s česnekem
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou

Inspirujte se podobnými recepty